Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Polovina 80. let, Camden College, Nová Anglie. Chladnokrevný cynik Sean Bateman (James Van Der Beek) navenek působí jako mladík ze slušné, zazobané rodiny, ve skutečnosti však prodává drogy celé univerzitě a spí přibližně s polovinou její dívčí populace. Avšak - stejně jako všichni kolem - touží jenom po spolužačce Lauren Hyndeové (Shannyn Sossamon), která se rozhodla zachovat věrnost svému povrchnímu příteli Victorovi (Kip Pardue), i když by nepohrdla ani bisexuálním Paulem. Paul ovšem nedá dopustit na Seana, zatímco Victor nejvíc touží po penězích a snad i po Laře (Jessica Biel), která by si ráda podmanila Lauren. Naštěstí je tady ještě drogový dealer Rupert, který má jen jedinou lásku: peníze. Semestr mejdanů, podrazů a zvráceností je v plném proudu a vypadá to, že vztahy Seana a jeho kamarádů se ještě pořádně zapletou.

Satirický pohled na milostný mnohoúhelník prosycený drogami, chtíčem a zkažeností natočil Roger Avary, známý jako režisér černé komedie Zabít Zoe a osvědčený spolupracovník Quentina Tarantina - spolu s nímž získal Oscara za scénář kultovního morytátu Pulp Fiction - historky z podsvětí. Film byl natočen podle stejnojmenného románového bestselleru Breta Eastona Ellise - spisovatele, který před třemi lety inspiroval divácky mimořádně úspěšný thriller Americké psycho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

InJo 

všechny recenze uživatele

Takřka ojedinělý příklad filmu, který si hraje na něco víc, než čím ve skutečnosti je, ale přesto stále zůstává vcelku poměrně dobrým a hlavně zábavným snímkem... Avary se zde snaží dělat snad vše (pěkné a neotřelé hrátky s formou, amorální hrdinové v divácky atraktivních situacích apod.) proto, aby nikoho nenudil a naštěstí mu to většinou vychází. 70 % ()

imf 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl a film asi nepochopil, nicméně nudil jsem se od začátku do konce. Zřejmě jsem "stará škola" (je mi 21 ;), ale ani jeden charakter mě nechytl (o hereckých "výkonech nemluvě") technické parádičky (zejména reverz obrazu) začaly být otravné po pěti minutách a těch pár hláškových a ideových perel skutečně nestačilo k tomu, abych si k té bandě ztracených existencí vypěstoval nějakou náklonnost nebo třeba i nenávist, každá emoce dobrá, bohužel Rules of Attraction u mě žádné emoce nevyvolal... celých sto minut jsem si připadal jako když koukam na zoufalý filmový experiment, jehož tvůrce trpí přetlakem a někde po cestě zapomněl scénář... Asi jsem to fakt nepochopil... Sorry boys ;) ()

Reklama

wipeout 

všechny recenze uživatele

Film mal svojo osobité čaro s koncom jemne pripomínajúcim Post coitum. Začiatočná štvrtina bola super a úplne ma nabudla, no v strede dochádza scénam nápaditosť a vtip. Čo sa zase pomaličky napravuje ku koncu. Nemožno ho považovať za teenegerskú komédiu, lebo obsahuje niečo naviac a to určitú kritiku založenú na expozícii kritizovaných javov aj ke´d len v menšej miere. Dej je plný osobných tragédii, či príbehov užívania si , záleži len na uhle pohľadu. Humor vie občas naozaj rozosmiať, no väčšinu času som aj tak strávil čakaním na lepšie scény. Treba pochváliť hudbu a celkom podarené spetné zábery. Napriek všetkému 2,5* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Příběh je docela zívačka a zřejmě si neoblíbíte žádnou z postav. Je to klasický film o zvrácené prachaté mládeži na vysoké, ale bez klišovité romantiky a očekávatelného konce. Zpracování a styl filmu je ale svěží a dodává oproti předloze nadsázku a něco na způsob černého humoru, takže se to dalo přežít. Z herců mě extrémně pobavil Ian Somerhalder, jinak vše v očekávatelných mezích. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

The Rules of Attraction působí dojmem, jako by se Ellisův román potkal s teenagerovským filmem konce devadesátých let. Tam kde Ellis nejvíce rozehrává momenty sublimace touhy, ztracenosti, zástupnosti, prázdnoty a inadekvace vnitřku s vnějškem, je Avery stylisticky krotký a uhlazený. Kde se individuum u Ellise vytrácí směrem k tomu "co chce/očekává že chci já/chce abych chtěl Druhý", zůstavají Averyho postavy cynickými, povrchními a nevyrovnanými, přesto však lidskými bytostmi. Reverse obrazu je sice už napodruhé otravná, a celý přesun děje z 80. let do současnosti je poněkud problematický (ne že by se něco takového dnes odehrávat nemohlo, ale odehrávalo by se to zásadně JINAK než za Reaganovy éry), ale obě známé scény rozdvojení obrazu (Sean a Lauren, a zvlášť brilantní scéna Paula vztahující se ke slasti přímo a fantasmaticky) jsou invenční, stejně jako Victorův evropský výlet, který je ovšem vlastně převedením textu románu v podobě voice-overu s obrazovým doprovodem na plátno. Avery zůstal bohužel na půl cesty, takže Rules of Attraction nejsou ani jen filmem se spoustou pohledných mladých lidí, ani ellisovskou sarkastickou "moralitou". ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Scéna s párty "Konec světa" byla natočena dne 11. září 2001. (ČSFD)

Související novinky

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Reklama

Reklama