Reklama

Reklama

Popravčí

  • Velká Británie The Headsman (více)

Obsahy(1)

Dva sirotci, George a Martin, vyrůstali společně v klášteře. Zatímco Martin se upsal armádě, George zasvětil svůj život církvi a časem se stane převorem opatství. Ve společnosti sílí zájem o protestantská kázání a reformní hnutí. Martin se zamiluje do dcery místního kata. Jeho bratr jejich vztah odmítá. Martin se přesto ožení, ale musí čelit daleko většímu nepříteli – španělské inkvizici. (Magic Box)

(více)

Recenze (79)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Film, který má rozhodně pravdivé jádro, a to inkvizici a její intrikánství a vliv na vládu konce 16. století. Atmosféra, která na mne doslova vyzařuje pří prvém skouknutí je nezapomenutelná. Temný a smutný příběh, o 2 chlapcích, který šli jinými osudovými a životními cestami. Další krásný neamerický snímek. 80% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ponuré, špinavé a depresívne prostredie - áno taký naozaj stredovek bol. A keď z neho ešte vycucneme príbeh o stredovekom katovi, dostaneme esenciu ponurosti ktorá vás ale strhne so sebou a garantujem že od filmu sa nepôjdete ani vyčúrať. Klobúk dole pred mne doteraz neznámym režisérom a zdarilej koprodukcii. ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Uporná snaha o vážný pohled na středověkou inkvizici zde vyšel podle mě trochu na prázdno sklouznul spíš v takovou dramatičtější popkornovku... Reálnému uchopení tak jako v Kladivu na čarodějnice, či Jménu růže se to nepodařilo ani přiblížit. Bacha SPOILER!!! To že se ten hlap stane katem bylo jasný už na tom trhu, když se mu zalíbila katova dcera, to že bude muset zlikvidovat toho velkohubého křiklouna, který je pak oddával mi bylo taky jasný už při té svatbě a že dojde jednou k nutnému rozkolu mezi dvěma kamarády... to bylo taky víc než jesté - film k tomu směřoval už od začátku. A pro mě je snadná předvídatelnost filmu velké mínus + velmi ploché vykreslení postav + líbivá a trochu příliž sentimentální kamera = 2* Netřeba nadhodnocovat... ()

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejreálnějších zobrazení života ve středověku v době, kdy inkvizice vládla svou neomezenou politicko-náboženskou mocí v Evropě. Na to, že se nejedná o žádný profláklý hollywoodský trhák, je film opravdu dobře ztvárněn. Pro mne je hlavním pilířem tohoto filmu příběh. Mám rád tento styl podání, a přestože závěr není zrovna happyendový, mohlo to dopadnout i hůře, že? ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale noták, už přece nejsou 60.léta-kdy film o nehezké historii katolické církve byl ještě relativní novinkou. To už přece všichni dávno víme, že je to odjakživa zločinecká banda chamtivých a hrabivých vylízanců se zálibou v penetraci chlapeckých prdelek. Pokud dnes chce někdo natočit film na toto téma, musí tam být navíc nějáká přidaná hodnota(více úhlů pohledu, přesah, aktuálnost, boření stereotypů atd..) Tady je jen vše co už jsme dávno viděli: Absurdní obvinění, lidské pochodně, bolestivá sklepní tělocvična, pálení protovědeckých knih atd.. Takovouhle přímočarou frustraci už divák zažil tolikrát, že se to dávno míjí účinkem. Jinak to ale hezky odsýpá, slizouni jsou náležitě slizcí a Nikolaj je prostě sympaťák, který film s přehledem utáhne až do-skoro pohádkového-konce. Neurazí, nenadchne=průměr. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama