Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (679)

JFL 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení talentovaných herců a zářivé pozlátko kamerových filtrů nepomůže filmu překonat kategorii schematického akčního béčka. Vedle téměř žánrově povinných úsměvných logických nedotažeností snímek zaujme především impozantním zužitkováním potenciálu lákavých prvků odstřelovačské techniky a pseudo-chytré akce armádních profesionálů. Podobně jako v béčkách 80. let i zde je velmi výrazná linie rezonující s dobovými náladami projevující se ve zpochybňování státní moci a idealizaci tradičních ikon USA. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jsou v tomto filmu logické chyby? Ano, a je jich dost (agent hledá info někde na chatu atd...) Ale taky bych se mohl ptát, nudil jsem se? A to musím říct, že ne. Ani na chvíli. Mark Wahlberg je typ herce, kterému uvěříte i to, že je takový velký patriot, navíc Kate Mara + Rhona Mitra… k tomu se ani nehodlám vyjadřovat… :-) Suma sumárum tak dostávám film, který si určitě někdy pustím, i když není dokonalý. I když, po akční stránce… ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Yeah motherfucker !!. Po všech komentářích , které tenhle film smázli do propadliště dějin (čest vyjímkám) s důvodem, že je to stupidní a předvídatelný film, jsem po dokoukání neuvěřitelně nadšenej a pořád se nemůžu zbavit dojmu, že jsem viděl asi úplně něco jinýho. Po Králi "mlha a pára" Artušovi se Antoine Fuqua vrátil k tomu co umí nejlíp a že se mu to setsakra povedlo. Výběrem Marka Wahlberga do titulní role mi udělal obrovskou radost a ten (jak už je to u něj zvykem) vymačkal z Boba maximum. Ten chlápek je prostě největší maník na světě. Připočtěte si k tomu Michaela Peňu jako jeho pomocníka a dostanete pekelně říznej film, sic chvílema nudnej, ale rozhodně ne trapnej a předvídatelnej. KAMERAMAN RULEZZ. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Že je vláda svině (hlavně ta americká) víme už dávno a SHOOTER asi měl být jedním z těch filmů, který to dokazuje. Je to fajn, že se takovéhle oldscholové filmy (Komandooo) ještě sem tam objeví i když by to nemuseli s tou oldschoolovostí tolik přehánět (hrdina žijící v chatě v horách, no tak proboha). Scénář je zbytečně rozvláčnělý a plný klišé. Hodilo by se film o půlhodinky zkrátit. Wahlberg předvádí více méně to co se od něj čeká (čestný drsňák) a Kate Mara je neokoukaná fešanda. Hodně mám ale radost z Dannyho Glovera, který je tady od Rodge z LETHAL WEAPON na míle daleko. Postě parádní chrplající parchant. No a ještě je tu hodně mrtvol (to je pozitivum:). Fuqua by měl začít hledat pořádný scénář, protože TRAINING DAY ukazuje, že to umí i líp. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • V USA film vyvolal menší vlnu kontroverze, protože zobrazuje republikány jako šílené vrahy a demokraty jako pacifisty. Celkově jsou tu však politici vykreslení jako zkorumpovaní lidé. (imro)
  • Mark Wahlberg (Bob Lee Swagger) bol pre svoju rolu vo filme vytrénovaný skutočným americkým ostreľovačom Patrickom Garritym. (HDeer)
  • Boba Lee Swaggera (Mark Wahlberg) zasáhli dvakrát, a to do ramene a boku. Když mu však sestra jeho mrtvého kolegy vyndává kulku, nemá v boku ani ranku. (Pepy)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama