Reklama

Reklama

Hannibal - Zrození

  • Velká Británie Hannibal Rising (více)
Trailer 1

VOD (1)

Druhá světová válka – pokusy o nezávislost východní Evropy podlehly prudkým útokům sovětské nadvlády. V Litvě jednoho kluka připravila válka o oba rodiče a sestru. Děsy, které vytrpěl, potlačuje. Uvězněn v sovětském sirotčinci se vzpírá proti nelítostnému zacházení a bouří se proti krutým pravidlům onoho místa… ON však není obyčejným klukem. ON je mladý HANNIBAL LECTER. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (479)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle byl rozhodně zajímavý pohled do dětství a dospívání Hannibala Lectera. Musím říct, že od tohoto filmu jsem nic neočekával, a o to více jsem byl překvapený, jak mne to zaujalo. Skoro jsem se za celou dobu před obrazovkou ani nehnul, nekontroloval jsem čas, jen jsem si tenhle film užíval. Prostě s úvodními titulky jsem byl vtažen do děje, ze ke kterého jsem se vymanil až se závěrečnými titulkami. Nebudu srovnávat Gasparda Ulliela s Anthonym Hopkinsem, to ani dost dobře nejde. Jen řeknu tolik, že Ulliel se opravdu snažil a naprosto jsem mu jeho roli vyšinutého monstra věřil. Prostě to zahrál stejně uvěřitelně, jako Hopkins. Dějově to byl velmi nabitý film a nenechal mne vydechnout, pořád se tam něco dělo a byl jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Takže abych to nějak uzavřel. Rozhodně se neztotožňuji se zde kritickými komentáři. Tenhle film si určitě pustím ještě několikrát, protože mne opravdu zaujal a příjemně překvapil. Rozhodně jsem nebyl zklamán a sledování filmu jsem si užil. Dávám čtyři hvězdičky, protože tohle je opravdu nadprůměrný thriller, který nenudí a zaujme. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Veliké zklamaní, jednoznačně nejslabší Hannibal. Děj je hrozně nenápaditý a nudný, vraždy nezajímavé, zato je zde spousta zbytečných scén a nelogičností. Gaspard Ulliel na mne spíš než démonicky působil trapně, u dvou vražd mi kvůli němu smíchy cukalo v koutku, což se mi zpravidla nestává a stávat by se hlavně nemělo. 50% ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku průměrný film o pomstě, který chce ještě něco vydělat na jméně Hannibal Lecter. V podstatě by mohlo jít o jakoukoli jinou postavu a výsledek by byl zhruba stejný - film o mstícím se mladíkovi. Jak už tu někteří říkali, postavě Hannibala chybí nějaký zřetelnější vývoj (zvláště nápadný je ten skok o několik let dopředu) a jeho přerod v Hopkinsova elegantního padoucha je i po vykonání krevní msty stále těžko uvěřitelný. Co mi ještě vadilo, byla nadměrná snaha o zvýšení efektu pomocí nechutných krvavých záběrů. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Většina lidí zde píše, že tento film "mrví" legendu. Anthony Hopkins, coby inteligentní "Hannibal kanibal" a jeho nenapodobitelné herectví vytvořily z této postavy kult. Nemůžete chtít a ani není snad možné, aby se mu někdo vyrovnal. Ať by se role zhostil kdokoli, nikdo ho nemůže nahradit. Ale toto je přece film o tom, co bylo na počátku toho všeho. O jeho mládí, zážitcích a o tom, co utvářelo jeho osobnost do finální podoby, jak ji známe z podání Hopkinse. Zkuste tento film nebrat jako pokračování nesmrtelného kultu. Představte si jej jako novou, samostatnou kapitolu s postavou, o níž ještě nic nevíte a teprve se s ní seznamujete. Takto je totiž film pojat. A že tu někdo kopíruje? Jeho gesta, chování, apod.? Myslím, že Gaspard Ulliel se představil jako mladý, charizmatický a především talentovaný herec, který velmi přesvědčivě a osobitě ztvárnil mladá léta Lecterova života. Nejde o to, snažit se Hopkinsovi vyrovnat, či ho snad nahradit. Ale vidět jiného Hannibala, nám neznámého, a v jiném podání. Jde o kontrast mezi hereckou vyspělostí a zkušenostmi Anthony Hopkinse a začínajícím, herecky teprve dospívajícím a nadějným Gaspardem Ullielem. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda tak prosťoučkého a klišoidního příběhu o pomstě, který nemá zhola nic co společného se slavnou postavou Anthonyho Hopkinse snad až na jméno hlavního hrdiny. Nicméně i přes tento nedostatek není Hannibal úplně k zahození. Minimálně formální stylizace je totiž brilantní. Neskutečné studené scény z úvodu vystřídává barevná scenérie Francie. Vše brilantně nasvícené a se strhující atmosférou. Herecky průměrné a hudebně dost nevýrazné, nicméně přesto docela koukatelné. Pokud se člověk zuby nehty nebude snažit začlenit si tenhle prequel do řeťezce o slavném kanibalovi, nemusí být nutně úplně zhnusen, protože kouká se na to věru solidně. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Ve scéně, kdy si Lecter vpíchne do žil thiopental sodný, hraje v pozadí „Goldberg variations“ od Johanna Sebastiana Bacha. Tuto skladbu můžeme slyšet ve filmu Mlčení jehňátek během scény Hannibalova úniku z uvěznění. (Othello)
  • Představitel mladého Hannibala Lectera, Gaspard Ulliel, je Francouz a na procvičování angličtiny měl pouze měsíc. To byl také jeden z důvodů, proč váhal, jestli má roli vůbec přijmout. (109)
  • Podle Entertainment Weekly byl Thomas Harris v podstatě donucený napsat příběh o počátcích slavného kanibala. Producent Dino De Laurentis chtěl snímek natočit a bylo mu jedno, kdo napíše příběh. Jelikož Harris zatím vždy držel nad Lecterem ochrannou ruku, napsal i tento prolog. (imro)

Související novinky

Zemřel herec Gaspard Ulliel

Zemřel herec Gaspard Ulliel

19.01.2022

Přichází smutné zprávy z Francie. Ve věku 37 let zemřel po tragické nehodě na lyžích francouzský herec a držitel dvou cen César, Gaspard Ulliel. O jeho skonu informovala agentura AFP. Talentovaný… (více)

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Barbarella na bondovský způsob

Barbarella na bondovský způsob

15.04.2007

Producentský veterán Dino De Laurentiis to s novou verzí Barbarelly myslí opravdu vážně. Už podepsal smlouvu s Julienem Forestem, synem a dědicem Jeana-Clauda Foresta, legendárního komiksového tvůrce… (více)

Reklama

Reklama