Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (608)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean vyráží na cestu na dovolenou na francouzskou riviéru, což v případě tohoto profesionálního nemehla bude nadlidský výkon. Ač snímek nabízí několik geniálních scén - Bean cyklistou, krádež našlapané babety nebo dotvoření filmu do sebe zamilovaného Carsona Claye, tak většinou se jedná vtípky slabší nebo veřejně vykrádající sebe sama. Je škoda, že postupně dochází k znehodnocování původně geniální postavy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dávno před filmem mě neskutečně pobavilo jak někteří odborníci a kritici v naprosté shodě dali filmu dvě hvězdičky a záporné recenze navrch. Ovšem je všeobecné známo, že práci filmového kritika si čte jen jiný filmový kritik a nebo člověk, který má průjem a musí být dlouho na záchodě. Filmoví kritici a odborníci jsou jistě i odborníci a experti na postavu a humor Mr.Beana. Ovšem přes jejich neuvěřitelnou odbornost jim možná utekl jeden prostý fakt. Postava Mr. Beana musí především umět rozesmát dětskou tvář a nebo tvář člověka z duší dítěte. Jak to udělá už je jedno. Film je velmi příjemná, milá a zábavná jizda napříč Francií. Proč to nepřiznat, jsem člověk z duší dítěte a takovéto prázdniny v době podávání daňového přiznání jsem si rád s panem Beanem užil. Návštěvnost filmu svědčí o tom, že hodně lidí považuje usměv za lepší hodnotu než práci filmového odborníka. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl Bean. Tohle byla nějaká jiná postava stejného jména. Vzpomeňte si na původní televizní skeče. Bean se zde zdaleka tolik nepitvořil. Humor zde spočítal v tom, že slušně oblečený pán, který se (pouze decentně!) tvářil jako nekňuba, prováděl na nějakém omezeném prostoru absurdní kousky. Bean v tomto filmu je pouze gumová postavička s ještě gumovějším xichtem. Samozřejmě jsem se taky někdy zasmál, a pod dojmem kvalitní závěrečné scény z kinosálu v Cannes jsem původně dal o hvězdičku víc, ale pak jsem si přečetl výborný Douglasův článek na Fulmpubu, zavzpomínal na všechny ty televizní scénky, které jsem jako dítě miloval, a musel jsem jít s hodnocením dolů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Šílené grimasy Mr. Beana spolehlivě fungovaly v 90. letech, nápady ale vyprchaly, nicméně kasy pokladen kin se chtějí plnit opakovaně. A tak se katastrofa řítí do slunné jižní Francie, která by měla dalšímu filmovému zpracování posloužit pro nové bláznivé příhody. Jenže režisér Bendelack vrství jen mnohdy dříve viděné, místy trapné a především nevtipné gagy, kdy fenomén britských ostrovů jen koulí očima, hází nijaké výrazy a absentuje v komediálním fyzičnu. Děj se vlastně člení s ohledem na střídání dopravních prostředků, kterými Bean cestuje, kdy v každém způsobil nějaké ty trable (hnedle z úvodu po boku Karla Rodena), aby vše zakončil slavný jihofrancouzský festival. Bohužel zbyla jen ohlodaná kost, kdy vás nejvíc bolí, že slavný magor nemá co hrát a přitom na to stále má. Ostatní jen přihazují, ničemu kloudnému nepomáhají a když už to vypadá, že by se mohlo blýskat na lepší časy (nám známý styl humoru se totiž odehraje pouze na pár minutek v luxusní restauraci), nabídne se jen nezáživná konzumace mořských potvor a (už dočista obehrané) zbavení se delikates do cizí kabelky. Moc moc děkuju za relativně krátkou délku.. ale víckrát už NE!! Ušmudlaných 40%.. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Nejen pro mě jeden z nejlepších komiků, co kdy stanuli před kamerou, se konečně po mnoha epizodách seriálu dočkal i uvedení ve filmu. Ten byl možná pro mnohé zklamáním, i já jsem neúmyslně bohužel těch pár negativ zaznamenal, ale jelikož zkrátka anglický humor v čele s Atkinsonem zbožňuji, tak jsem se mnohokrát zasmál (scéna s přijíždějícím dědečkem je opravdu geniální). A to je vlastně vše, co jsem od Prázdnin očekával, takže pro ty, co se také chtějí jen zasmát u oddechového snímku, čeká spokojenost. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Paríži, Avignone, Marseille, Oppède-le-Vieux, Sault, Cannes, Cavaillon, Millau, Villefranche-sur-Mer, Nemours a Saint-Vallier-de-Thiey (Francúzsko). (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film obsahuje krátkou potitulkovou scénu. (SONY_)

Reklama

Reklama