Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Stegr 

všechny recenze uživatele

40% - Za málo peněz se prostě někdy nedá udělat hodně muziky. Zde to platí dvojnásob. Zezačátku se zdá, že by film mohl fungovat, ale postupem času zabředá do stále hlubší a hlubší žumpy. Herci znudění, akce bez nápadu a logika scénáře mi připadala, že ho psal někdo bez mozku. Pár hezkých momentů film měl, kostýmy a hudba se také povedly, ale z takovéto legendy se dalo vytřískat setsakramentsky víc... ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Jedna tlupa hardnošů jde proti druhé tlupě hardnošů, máchají po sobě haldou recyklovatelných mečíků a putují přírodou s vysázenými keříky a čert ví proč zaplněnou rozvalinami z papundeklu. Vtipnost začíná s oficiálním plakátem lákajícím na neexistující, končit by mohla u Bena Kingsleyho v další z pamětihodných rolí. Ale nekončí. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

To jediné co potřebujete vědět, než si pustíte Poslední legii je, že za ní stojí sám "velký" tvůrce seriálů Xena a Herkules. Překvapuje mě menší hodnocení než má 10,000 B.C., protože je legie ještě trapnější....tudíš zábavnější:). Ti z vás, kteří četli předlohu, ruce stranou, plakali byste. Pro Vás ostatní: měli jste rádi Xenu? Fandili jste lovci mamutů mezi pyramidami? Pak se Vám bude líbit i desetiletý Romulus máchající Excaliburem:) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Zlo. Nízký rozpočet je vidět víc, než by bylo dobré a herci se všichni tváří, jako kdyby tu byli omylem. Režisér neumí komponovat akční scény, scénáristé neumí napsat normální dialog a celé je to až příliš levné a blbé na to, aby se to vůbec dalo brát vážně. To ale tvůrcům Poslední legie evidentně nedošlo. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Fajn, tenhle film začal v Béčkových vodách, ale ještě v pěkných béčkových vodách. A jak se kodrcal ve stopáži dál, tu se sklouzl přes Céčko k Déčku, neudržel se a padal dál, ejhle mu po chvíli zamávalo eFko, Háčko, po chvíli si nabodnul zadek o měkké Íčko, aby skončil na krásném Qvéčku. Poslední legie nabízí jen barevné obrázky, po nichž se hýbají dvounohá, dvouruká a jednohlavá stvoření (to nejsou herci). Složitost doby filmařům nic neříká. Těšil jsem se, že uvidím film z mého oblíbeného archeologického období - období stěhování národů. Beru, že filmaři o této době vědí úplný hovno, ale nesnesu, když míchají gladius s kulometem. A elitní východořímský válečník jako ženská.....ehm no tak si dělá rejža legraci ne? (smích) Vlastně ne, když natočil Xenu...hm (zadumaný výraz)... Bojové souboje se podobaly akčním sekvencím z levných počítačových her (režisér na ostří našich hrdinů posílá nekonečné množství velmi lehce usmrtitelných "Gótů", (smích) kteří padají jak zralé švestky jedna báseň). Především u naší nové Xeny je to přinejmenším velmi úsměvné, i když už ve 14 letech dosáhla úrovně 7 (neutuchající smích). Nepotěšil mě ani Caesarův "Excalibur", který vypadá jako odkoupený ve vietnamské tržnici (škodolibý výraz). Podobných prodávají rákosky na stáncích mrtě. Nakonec z toho vyšel prequel k jednomu stejně špatnému hollywoodskému filmu, asi víte jakému, ne? (pláč). A jen tak mimochodem, Odoaker byl náčelník Skirů, ne Gótů. Vím, že to nikomu nevadí, ale to bychom mohli rovnou říci, že Karel IV. vládl v Rusku. (rozčilení) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa na slovenských hradoch Červený Kameň a Spišský hrad. (emdvojka)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama