Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Sportovní film z podstatné části dělá hlavně to, jak se mu podaří zprostředkovat samotné sportovní záběry a tady musím smeknout, jsou výborně nasnímané, zrežírované a skvěle podbarvené těkajícím hudebním doprovodem. Filmu nechybí ani dobře zahrané charaktery, mající své reálné předobrazy. McConaugheyho entuziastický trenér vystupuje nad ostatní, ale třeba Fox se Stathairnem ho minimálně dotahují. To, co se mi tu ale moc nelíbilo, je přemíra patosu v přímé mluvě postav. Tady se mi zdá, že scénárista příliš tlačí na pilu a srdceryvnost zbytečně ždímá do sucha. 65% ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy ze sportovního prostředí. Takové hezké a napínavé. Musim ohodnotit perfektní výkon McConaugheyho, který si zahrál opravdu výtečně svou roli. Ale na druhou stranu Fox (alias Jack z Lostu) hrál pořád stejně. Vystrašený, ublížený a uplakaný výraz. To je asi jeho parketa. Jakoby nic jiného numěl zahrát. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Sympatická óda na americký fotbal funguje díky třem věcem. Geniálně smutnému obličeji Foxe, nadšenému výrazu McConaugheyho a McG-ho klipovité a nápadité režii, která k žánru parádně sedne. Scénář je bohužel jen sbírkou klišé, kde smutní pozůstalí pronášejí útrpná životní moudra ("Víš, že jsem křtěný tady v Ohiu?"), zápasy se vyhrávají v poslední vteřině a všichni, kteří nechtěli, aby se Marshall pokusili vrátit do fotbalového kolotoče, nakonec budou obměkčeni. Divák zde sice nenajde jediný překvapivý moment, ale s dojemnou hudbou v zádech uběhnou ty dvě hodiny v klidném duchu. 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mě by jen zajímalo, kdy někdo zfilmuje životní příběh těch pohledných roztleskávaček, které hopsají stejně nadšeně, ať se vyhrává anebo prohrává. Protože o fotbalistech už toho Američani natočili tolik, kolik tuzemáci o ruských okupantech. A tak je s každým další přírůstkem těžší a těžší zaujmout. Závěrem neopomenu tradiční rýpnutí do kanálu Nova Cinema. Vy jste vážně podivínský stát ve státě. Usekáváte filmům titulky tak precizně, jako bychom vám my, filmoví fanoušci, měli utínat ruce, přitom se ani tímto ostudným počínáním nedokážete vyhnout zpoždění ve vysílání. A pak zase najednou nejen, že filmu titulky milostivě necháte celé, ale následující pořad spustíte o dvě minuty dříve. Rozumíte si alespoň vy sami??? ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Já už jsem těhle americkejch sportovních dramatickejch příběhů prostě přežranej. Pořád podle stejnýho mustru, nulová inovace. Akorát se vyměněj herci a občas se dosadí místo americkýho fotbalu baseball nebo basketbal. Už mě holt nebaví koukat pořád na to samý v podstatě " v totožném kabátu jen z jiné barvy", proto 2*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)

Reklama

Reklama