Reklama

Reklama

Americký fotbal vás srazí k zemi a pak od vás očekává, že se znovu postavíte na nohy.Univerzitu Marshall a celé městečko Huntington srazí k zemi obyčejný život mnohem hůř. Právě v tom okamžiku se objeví Jack Lengyel a přijme práci, o kterou nikdo nestál: sestavit nový marshallský fotbalový tým jen několik měsíců po leteckém neštěstí, při kterém zahynuli všichni univerzitní hráči. Matthew McConaughey jako energetický trenér nezkušených hráčů, jejichž naděje na vítězství je mizivá. Ale všichni chtějí vyhrát. Napětí a inspirace v příběhu o sportu i uzdravování, natočeném podle skutečné události. Čas běží dokud rozhodčí nezapíská. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Silný film zo športového prostredia. Filmy, ktoré s venujú športovej tématike vždy sľubujú silný zážitok, teda aspoň pre mňa. Zelený tým Marshallov na tom nebol inak. Veľa som sa už o týme a jeho minulosti dočítal pred zhliadnutím tohto filmu tak som vedel asi na čom budem. Vedel som o leteckej katastrofe aj o tom, že tento film bude natočený podľa skutočnej udalosti a konkrétne podľa tejto tragickej udalosti. Znovuvzkriesenie týmu Marshall nemám čo dodať film sa mi páčil, nie len po dramatickej ale aj športovej stránke a to som sa ešte nedostal k perfektným hereckým výkonom. Matthew McConauhgey je jednoducho pán herec a svoje dokonalé herecké umenie dokázal aj v tomto filme, chladnokrvné vžitie sa do úlohy a skutočne precítené emócie, ktoré na tomto základe lomcovali aj som mnou. 85% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je zvýšený počet sympatických chlapských postav, který jsou jen tak mimochodem výborně zahraný. "Temný" Matt tady hraje jednu z nejsympatičtějších postav svý dosavadní filmošky, stejně tak i druhý "ztracený" Matt. Nejvíc se mě líbil Dedmon, byla to taková nenápadná postava, ale měla v sobě velký srdce. Film je spíš psychologickej než sportovní a je natočen velmi citlivě, třeba scéna s havarií letadla, žádný "šokující" záběry na mrtvý, ale chvika černýho ticha a pak střihy na obyvatele Huntingtonu, nádherný, tomuhle se říká úcta k pozůstalým. Závěrečný titulky mě zase přesdvědčily o autorský upřimnosti a to já umím ocenit. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Schematický sportovní vývar, který na jedné straně přetéká patosem a umělými emocemi a na druhé postrádá dobře napsané postavy, tempo i herecké výkony (McConaugheyho a Foxe zabít!). Když se pronášel už asi osmý srdceryvný proslov, zvolávalo se obligátní "We are Marshall" a McG vykrádal další a další žánrové souputníky, měl jsem co dělat, abych si facepalmem neomlátil čelo a zároveň si neroztrhnul bránici. Úděsné a ke všemu i smrtelně nudné! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mě by jen zajímalo, kdy někdo zfilmuje životní příběh těch pohledných roztleskávaček, které hopsají stejně nadšeně, ať se vyhrává anebo prohrává. Protože o fotbalistech už toho Američani natočili tolik, kolik tuzemáci o ruských okupantech. A tak je s každým další přírůstkem těžší a těžší zaujmout. Závěrem neopomenu tradiční rýpnutí do kanálu Nova Cinema. Vy jste vážně podivínský stát ve státě. Usekáváte filmům titulky tak precizně, jako bychom vám my, filmoví fanoušci, měli utínat ruce, přitom se ani tímto ostudným počínáním nedokážete vyhnout zpoždění ve vysílání. A pak zase najednou nejen, že filmu titulky milostivě necháte celé, ale následující pořad spustíte o dvě minuty dříve. Rozumíte si alespoň vy sami??? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Tragédia 70 rokov, ktorá zrazí americký futbal v meste Huntington na kolená. Pri pohľade na havarované lietadlo v lese Vám bude behať mráz po chrbte, tak ako pri rozhodovaní o tom či bude nové mužstvo a polovica mesta príde pokrikovať "We Are Marshall"! Dosť dojemné scény, vyrovnávanie ľudí v meste so strátou bližnych... Snímok slúži niečo ako pamiatka pozostalým s patriotistickým nádychom. Matthew McConaughey je ako tréner presvedčivý a snaživý, je pravdou že trvalo kým futbal v tomto meste opät povstal - ale dnes patri "We Are Marshall" medzi jeden z najlepších klubov v USA, ktorý vychoval množstvo talentov na profesionálnej úrovni. Mesto žije futbalom, čo je vidieť aj v snímku. Ide o úctihodnú pamiatku... 8/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Otec zemřelého hráče Chrise Greffena (Ian McShane) si čte v kavárně knihu "Na západní frontě klid" od Remarquea. Když trenér Jack (Matthew McConaughey) povzbuzuje ředitele k návštěvě federace, píská melodii z filmu Hodný, zlý a ošklivý (1966). Na konci v titulcích je záběr na ceduli s nápisem: "Bůh dal, Bůh vzal." Jedná se o citaci z Bible, z Knihy Jób, první kapitola, verš dvacátý první. (Kuny27)
  • Film si odbil premiéru 12. decembra 2006 v Huntingtone, hollywoodska nasledovala o dva dni neskôr. V oboch prípadoch bol použitý zelený koberec namiesto tradičného červeného. Zelená je totiž farba tamojšej Marshall University. (misterz)
  • Jednalo se o charterový let, při kterém zahynulo 37 členů týmu, 8 členů trenérského personálu, 4 členové leteckého personálu, 1 zaměstanec letecké společnosti a dalších 25 významných lidí. 70 dětí ztratilo jednoho rodiče a 18 dětí navíc osiřelo. (sir-dave)

Reklama

Reklama