Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Silence 

všechny recenze uživatele

Ledově ostří... krásný odraz, stylově provedený trojitý rittberger a.... tvrdý pád na hubu. Komedie, která se měla věnovat prioritně dvoum ledově ostrým krasobruslařům, se rozmělnila slabými a slaboduchými vedlejšími liniemi. Z potenciálu, který v sobě Ferrell a Heder v těchto rolích měli, tak vidíme jen sympatické epizodky, které ale nemají šanci přerůst... stačilo by jen ve vtipný film. Někdo by si tu zasloužil tvrdý pád na... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell jede a jeho jméno začíná být opravdový pojem a záruka legrace, jenže Jon Heder už mi tak sympatický není, zatímco za každou Ferrellovou grimasou cítim, že je komikem z celého srdce a pobaví mě klidně i jenom tím, jak se předvádí, tak u Hedera bych věřil, že se retardovaně tváří snad i v reálu :) Jako komediální duo jim to však klape dobře, bohužel o to víc mě mrzí, že film přišel pouze s minimem POŘÁDNÝCH vtípků (boob handshake), na které by se dalo vzpomínat i déle, než jen pár dní. Když už se film drží klasicky stupidního scénáře o sportovním vzestupu/pádu (což samozřejmě vůbec nevyčítám, neboť je to pro tento styl komedií typické), tak mohl atakovat mou bránici trochu víc. Dodnes vzpomínám na některé kousky z Old School, Wedding Crashers, či na famózní výkon Jacka Blacka v School of Rock, ovšem Blades of Glory byla "jen" středně nadprůměrná, pohodovka, takže musím zůstat na pohodových třech hvězdičkách. 6/10 ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pro Willa Ferrella mám už nějakou dobu slabost a tak mě zamrzelo, že se v první polovině drží docela zkrátka. Polovina druhá mi to naštěstí dokonale vynahradila a svou vtipností dala vzpomenout na skvělého Zprávaře. Na Blades of Glory se mi líbí od začátku jasně stanovená míra nadsázky, které se tvůrci drží až do báječně gradovaného (akční honička na bruslích!) závěru. To umí málokdo - s bruslemi či bez. 70% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Docela podařená zábava, ale absolutně ničím výjimečná. Obsazení a herecké výkony byly dobré, mám rád Willa Ferrella a v dalších rolích se objevili Jon Heder (Napoleon Dynamite), Will Fichtner (Prison Break) a Luke Wilson. Scénář byl docela zábavnej, ačkoliv nijak překvapivej, bylo jasné, že vše dobře skončí. Krasobruslařských kreací si užijete dost, stejně jako přiblblejch forků, škoda jen občas poněkud hrubozrnného humoru. Zábavná komedie, ale myslím, že se na to víckrát nepodívám. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

ohohou, tohle teda byla jízda. Původně sem na to ani moc koukat nechtěl, protože Farrella zas tak moc nemusim, ale tady je naprosto krutej, sice opět hraje stejně jako vždycky, ale sem to prostě sedne jak prdel na hrnec. A ta první jízda dvojice Farrell, Heder byla něco nepopsatelně masakrujícího, že mě to na zbytek filmu úplně rozsekalo. Bohužel se prostřední část opět jako ve většině Farrellových filmů, skloní trochu k moc velký šaškárně,ale pořád to je strašně vtipný a zábavný a díky perfektnímu výběru písniček k jízdám i dostatečně svižný. Pojetím mi to trochu připomělo Zoolandera. Je to učitě suveréně nejzábavnější film s Farrellem v hlavní roli ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • To, že se Chazz a Jimmi musí dělit o zlatou medaily, kvůli systému známek s hodnocením 6.0 je odkaz na kraslobruslařský skandál ze zimních olympijských her v roce 2002. (Bajda)
  • Ve filmu se osobně objevili mimo jiné tito krasobruslaři: Sasha Cohen (stříbro na ZOH 2006), Peggy Fleming (zlato na ZOH 1968), Brian Boitano (zlato na ZOH 1988), Nancy Kerrigan (stříbro na ZOH 1994), Dorothy Hamill (zlato na ZOH 1976), Jamie Saleo a David Pelletier (zlato na ZOH 2002, společně s ruským párem Běrežná, Sicharulidze). (melica)
  • Ve filmu se mluví stále jen o "zimních hrách" a ani náznakem se neobjevuje slovo olympijský, jehož užití je Mezinárodním olympijským výborem z marketingových důvodů přísně licencováno. (melica)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama