Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Aj keby sa našli kaňky a nejaké tie logické odrobinky, tak nemám srdce Forstreovi za Harolda zobrať čoby len jednu hviezdičku. Veľmi príjemne, s veľkým srdcom a citom pre detajl natočená romanca - komédia - moralitka, ktorá v rukách bez fantázie mohla skočiť 100 a 1-krát zle. Čize piata ide za záchranu originálneho príbehu. Ďakujem Marc. 90% ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Byť hlavnou postavou románového príbehu je snom, s ktorým sa zahrával snáď už každý z nás. Tento film je o tom, čo sa stane, ak sa táto predstava stane skutočnosťou. Atraktívny námet a originálne prevedenie. Scenár je jeden z najvýraznejších kladov filmu a nie je mu čo vytknúť. Herci sú skvelí a obsadenie si už lepšie ani neviem predstaviť. Tragikomický ksicht Willa Ferrela sa sem velmi hodil a aj keď je to komik, ktorému nie je nič proti srsti, tu sa otočil o 360 stupňov a predviedol precízne herectvo ( asi ako Jim Carrey vo vážnych úlohách). Veľmi ma potešila prítomnosť Dustina Hoffmana, ktorý je pre mňa absolútna herecká extratrieda (spolu s Nicholsonom, De Nirom, Al Pacinom, Hanksom a Hopkinsom). Maggie Gyllenhaal je veľmi sympatická, Emma Thompson správne neurotická a Queen Latifah veľmi príjemná. Film funguje ako celok a funguje lepšie ako hodinky Harolda Cricka (mimochodom, našiel som si ďalšiu obľúbenú filmovú postavu). Veľmi príjemné prekvapenie, ktoré ma pozdvihlo a naplnilo príjemnou energiou.Horšie to už nebude je neprevarenou komédiou o tom, ako vziať svoj doterajší život do rúk a spraviť z neho taký, aký ho chceme mať. 90% ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film. Ale když přistoupíte na Forsterovu hru, tak si ho prostě zamilujete. Nabušený herecký ansábl nemá slabý článek, originální námět je zpracován na výbornou a Maggie je zatraceně sexy... Chápu, že někomu to prostě nemusí sednout, a bude donekonečna rozebírat proč a jak, ale mě všechno pasovalo perfektně. I závěr, který Emma Thompson obhájí během jednoho rozvitějšího souvětí. Forster stoupá režijně a Ferrell herecky, jsem za to upřímně rád. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když jsem na obalu DVD uviděl Willa Ferrellla, tak jsem očekával nějakou trapnou komedii plnou grimas a laciných fórů, ale zmýlil jsem se. Při sledování filmu jsem nevěděl, kam ho vlastně zařadit, jestli mezi romantické komedie nebo fantasy dramata, ale teď můžu říct, že ta žánrová kombinace je skvělá. Škoda počátečního pomalého rozjezdu, ten mi však vynahradil originální námět. Will a jeho strnulý výraz, který se u něho často nevidí, roztomilá Maggie, která dokazuje, že i objekt lásky může mít netuctový obličej a navíc Dustin s Emmou. To je kvarteto es, kvůli kterým se film vyplatí vidět. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Hodně "Kauffmanovský" (Taky jste si všimli, že se tohle přídavné jméno používá čím dál tím častěji?) scénář je podaný příjemně a mile a nepostrádá potřebnou dávku ujetosti a komplexnosti. On taky Marc Foster není žádný režisérský nováček a po Hledání Země nezemě znovu ukazuje, že takovéhle příběhy opravdu umí. A i když by se mohlo zdát, že právě příběh bude hlavním tahounem filmu, jsou jim kupodivu herci, na kterých nejvíc staví. Ferrella jsem v podobné roli ještě neviděl (a možná už ani neuvidím), Hoffman se do toho obul pěkně, Thompsonová je skvělá a do Maggie Gyllenhaal bych se zamiloval taky. Od tohoto dne je na mém personálním "watchlistu" oblíbených hereček. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Kytara, kterou vypravěč v podobě hlasu Karen Eiffel (Emmy Thompson) popíše jako „Něco si kompenzuju. Hádej co?“ je Cherry Gibson EDS-1275. Proslavil ji Jimmy Page. (HellFire)
  • Severoamerické tržby dosáhly 40,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 53,7 mil. (NIRO)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama