Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Toto je příběh muže jménem Harold Crick… a jeho hodinek. Harold Crick je muž nekonečných čísel, neustálých kalkulací a pozoruhodně mála slov. A jeho hodinky neřeknou o mnoho víc.“ Po deseti letech usilovné práce je spisovatelka Karen Eiffel téměř na konci své poslední a možná nejlepší knihy. Jejím jediným úkolem zůstává vymyslet, jak zabít svoji hlavní postavu, Harolda Cricka. Karen však nemá ani tušení, že Harold Crick z nevysvětlitelných důvodů žije ve skutečném světě… a najednou slyší její slova. Fikce a realita se střetnou, když zmatený Harold slyší, co si ona myslí, a zjistí, že musí najít způsob, jak změnit její (a svůj) konec. Horší už to nebude je neotřelou komedií o tom, jak vzít svůj dosavadní život do rukou a učinit z něj takový, jaký ho chcete mít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (847)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost, které nemohu nedat 5* a snad se ani po druhém shlédnutí můj názor nezmění. Will Ferrel je naprosto bezchybný a jeho Harold Crick je přesně dokonalý "génius" ponořený do svého světa plného čísel, hodinek a počítání násobků. Maggie Gyllenhaal mě okouzluje každým filmem víc a s jejím obličejem by mohla hrát 15nácti letou školačku stejně jako 40ceti letou maminku 3dětí a to je pro mě nepochopitelně kouzelné. Její obličej je roztomilý a v každé roli je velmi přesvědčivá. Dustin Hoffman si svého profesora Teorie literatury opravdu užil a působí velmi sebejistě a hlavně chladnokrevně. Pro něj je kniha víc než lidský život a to jeho postavu perfektně dotváří. Emma Thompson jako Karel Eiffel vypadá jako spisovatelka, která si pomáhá nejen cigaretami, ale i nějakými drogami, ale naštěstí tomu tak není a je velmi komická. Marc Forster si svojí komedie dokonale vypiplal do posledního detailu. V prvním okamžiku mě vyrazili dech všechny ty hračky v obraze, které počítají, měří, vysvětlují ... V prvním okamžiku jsem si vzpomněl na Fincherův Fight club, kde na začátku je pokoj hlavní postavy podobným způsobem vykreslován jako katalog z Ikei. takovéhle drobnosti jen dotváří celkový nádech komedie, která předčila moje očekávání a u které jsem se smál víc než jsem, kdy čekal. Marc Forster je režisér, co se nebojí zkoušet nové žánry a za to mu tleskám. Zatím ani jednou nepřestřelil a nebýt trochu vynuceného happyend, který maličko kazí vyznění filmu, byl by Stranger than fiction dokonalým filmem. PS: spoiler! : proč to neskončilo nárazem do autobusu? Každý by si mohl konec domyslet podle sebe a nemuselo by být žádné konstatování je živý nebo mrtvý... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Geniálne bizarné, bizarne geniálne, jednoducho "kaufmanovsky" ujeté a s nadhladom natocena "romanca" k zivotu a tych prapodivne krasnych veci v nom. S nadhladom a ironiou, ktora dojima a berie dych v svojej odzbrojujucej lahkosti a srdecnosti zaroven. Osobne jedno z najprijemnejsich prekvapeni nielen tohto roka. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý občas rozmýšľa o skoku zo strechy.“ – „Ja teda rozhodne o skoku zo strechy nerozmýšľam.“ 24 hodín som rozmýšľal, či dám zaslúženejších 80%, alebo „len“ 60. I za prehnanú dĺžku musím nakoniec dať šesťdesiatku. Nie, nie je to len o dĺžke. Je to aj o zápletke, ktorá je na môj vkus príliš odvážna. Mal som pocit, že mi ňou niekto robí dieru do hlavy. Čo s tým mali hodinky, ako je možné, že počul hlas a žil ako „reálny človek“ a zároveň bol literárnou postavou? Nie, vôbec som to nepochopil. Ku cti tvorcov slúži fakt, že tieto otázky SCHVÁLNE ignorujú, čo je vlastne milé a fajn. Každopádne, je to čertovsky originálne a hravé, väčšinu času ma to bavilo, Will Ferrell super, Maggie Gyllenhaal detto. Som v podstate príjemne zaskočený, „len“ neviem, čo si o tom mám myslieť. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originální a velmi poutavý příběh, svěží a skoro bezchybná režie a geniální obsazení. Will Ferrel dokázal, že není jenom dobrý komik, ale že si stejně dobře umí poradit i s vážnější roličkou. A Marc Foster je opravdu machr, protože takhle originální, svěží a až roztomilou komedii jsem už dlouho neviděl. Pro mě zatím překvapení roku. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Byť hlavnou postavou románového príbehu je snom, s ktorým sa zahrával snáď už každý z nás. Tento film je o tom, čo sa stane, ak sa táto predstava stane skutočnosťou. Atraktívny námet a originálne prevedenie. Scenár je jeden z najvýraznejších kladov filmu a nie je mu čo vytknúť. Herci sú skvelí a obsadenie si už lepšie ani neviem predstaviť. Tragikomický ksicht Willa Ferrela sa sem velmi hodil a aj keď je to komik, ktorému nie je nič proti srsti, tu sa otočil o 360 stupňov a predviedol precízne herectvo ( asi ako Jim Carrey vo vážnych úlohách). Veľmi ma potešila prítomnosť Dustina Hoffmana, ktorý je pre mňa absolútna herecká extratrieda (spolu s Nicholsonom, De Nirom, Al Pacinom, Hanksom a Hopkinsom). Maggie Gyllenhaal je veľmi sympatická, Emma Thompson správne neurotická a Queen Latifah veľmi príjemná. Film funguje ako celok a funguje lepšie ako hodinky Harolda Cricka (mimochodom, našiel som si ďalšiu obľúbenú filmovú postavu). Veľmi príjemné prekvapenie, ktoré ma pozdvihlo a naplnilo príjemnou energiou.Horšie to už nebude je neprevarenou komédiou o tom, ako vziať svoj doterajší život do rúk a spraviť z neho taký, aký ho chceme mať. 90% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (27)

  • Severoamerické tržby dosáhly 40,6 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 53,7 mil. (NIRO)
  • Když Harold (Will Ferrell) s Davem (Tony Hale) vcházejí do pokoje, o kterém Dave mluví jako o „spací kajutě“, vypínač světla vydává stejný zvuk jako komunikátory v seriálu Star Trek (od r. 1966). (jzvc)

Související novinky

Hoffman miluje Thompsonovou

Hoffman miluje Thompsonovou

09.06.2007

Dustin Hoffman a Emma Thompson si během natáčení Horší už to nebude zřejmě padli do oka. Zanedlouho se totiž spolu objeví v romantickém dramatu Last Chance Harvey. Ale pravděpodobnější možná bude, že… (více)

Reklama

Reklama