Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chápu, že tvůrcům šlo o to nás rozesmát. Možná jen pobavit. Možná jen trochu uvést v rozpaky. To já všechno beru, ale proč ksakru tímto způsobem. Zombie komedii si zkrátka představuji poněkud jinak. Tento jaksi melodramatický výjev z "padesátkové" městečka je sice jakože veselý, ale mlácení hlavou o stůl a lapání dechu v křečovitých záškubech ryčného smíchu to prostě není. A horor to také nebyl. Možná jsem náročný divák, ale film jako horor/sci-fi/komedie mě neuspokojil ani v jednom směru svého žánrového označení. Jinak to není špatně natočené, abych nebyl za nějakého škarohlída. Dokonce i ta Kerý En Mos hrála paničku tak suprově, až se mi hnusila. Asi takhle. Film není ani klasickou zombie komedií, ani rodiným melodramatem, přesto vnáší do subžánru jakýsi nový pohled. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v nedávném Úsvitu mrtvých i zde je forma parodie prezentována vzdáním holdu. A to se mi líbí. Stylizace USA 40. let je naprosto neokoukaná čili u mně naprosto v pořádku. Jen škoda hry na city mezi Timmym (Timmy & Billy - známí to hrdinové naučných filmečků z těch let...) a Fidem. A samozřejmě nemůžu vynechat božskou Carrie-Anne. ()

Reklama

marcek 

všechny recenze uživatele

Na tuhle hororovou komedii jsem se hodně dloho těšil. Už před shlédnutím jsem viděl, že to má přes 71%, tak jsem si říkal "Paráda, nebude to asi blbost". Bohužel v půlce filmu jsem byl trochu zklamaný, ale na konci mi to zase vzalo pocit ztraceného času. Film, kde mají děti ve škole předmět "střelba na terč" a děti můžou mít zbraň AŽ od 12 let byl prostě nadprůměrný. Billy Connolly neměl až tak rozsáhlý scénář, což mě trošku zklamalo, ale to jak parádně zombíka hrál to vyrovnalo. Celkově filmy o zombíkách alá Resident Evil nemám moc rád, takže komediální pojetí Fido m moc potěšil ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

In the brain and not the chest, head shots are the very best. 1) Spoiler. Zombie Wars skončily, lidé vyhráli a pod otcovským dohledem ZomConu šťastně žijí v domech po vysídlencích, kteří byli odesláni do Divoké zóny. Ve fašizoidním novootrokářském řádu je všem dobře, jen je třeba být ostražitý a hlídat si staré lidi. 2) Zajímavý nápad dostal slušivý kabátek v podobě precizní výpravy, vtipných situací i šlehu společenské satiry. Všechno je moc pěkné, ale já se nesměji, ba naopak, přímo se nudím. Proč asi? ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hravá variace na klasický příběh přátelství kluka a jeho psa včetně prověřeného vývoje událostí – kluk se s novým mazlíčkem spřátelí, přičemž on musí čelit nepřízni jednoho z rodičů, idylka je dále narušena zásahem zvenčí, aby se vše nakonec opět v dobré obrátilo. Akorát v tomto filmu není mazlíčkem pes, nýbrž zombie. Zombie jménem Fido a vězte že tenhle nemrtvý mazlík sousedy jen tak neškodně neoslintá, jak měl ve zvyku třeba ten chlupáč Beethoven, on jim rovnou vyhryže střeva z pupku! ___ Nápad domestikované zombie jakožto nového člena rodiny, mazlíčka nebo sluhy je perfektní a jako takový je živnou půdou pro spoustu vtipných a bizardních situací. Celý příběh je podán s roztomilou nadsázkou, což platí i pro vražedné zásahy zdivočelých zombíků a v těch se na brutalitě vůbec nešetří. Je libo střívko nebo mozeček rozprsknutý na stěně? Nebo snad urafnutá ruka? Máte to mít! Fido je navíc zasazen do Ameriky 50.let, přičemž naivita kinematografie té doby a její celková atmosféra z tohoto filmu jen číší. Zároveň jsou zde patrné i satirické prvky zaměřující se na konzumní společnost a dokumentárně laděný prolog je zase vtipnou variací na naučné filmy z éry kdy se do domácností pomalu zaváděly televizory a filmový průmysl cítil potřebu vychovávat a vzdělávat dětské publikum. Jestliže Sam Mendes v Nouzovém východu nahlížel pod pokličku na první pohled spořádaných a ideálních rodin a tento dobový mýtus zdárně zbořil, režisér Andrew Curie dobové vyobrazení života na předměstích přijal za skutečné pro svůj diegetický svět, čímž z Fida udělal jakýsi pastiš hollywoodské kinematografie 50. let…nehledě na vyprávění příběhu s výraznými hororovými a sci-fi prvky, které tehdy tvořily značnou část filmové produkce. ___ Fido je svéráznou poctou jedné kinematografické epochy a její parodií zároveň, originální a hravou zombie komedií, která exceluje po stránce formální scénáristické. P.S.: Carrie Anne Moss je zde doslova k sežrání…druhý a třetí Matrix odpuštěn. 90% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)
  • Helen Robinson (Carrie-Anne Moss) má ve filmu pětiranný revolver, ale v 53. minutě filmu z něj vystřelí celkem 9 krát bez přebití. (Stanley619)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama