Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (865)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Prázdniny" jsou obyčejný, milý film s pěknými vedlejšími linkami (scénárista, vdovec), který rozhodně nezapře, že se jedná o vánoční komedii, protože možné je zde opravdu všechno. Dokonce i *spoiler* vztah na dálku po dvoutýdenní známosti, jež odstartoval sex s opilým chlápkem dobývajícím se vám do baráku * konec spoileru*. Omlouvám se, ale na podobné příběhy jsem asi moc velký cynik.;-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ta pravá romantika! Tohle je čtvrtý film, který jsem od Nancy Meyers viděl (chybí mi už jen Something's Gotta Give) a můj třetí plný počet pro její film. The Holidays se ze začátku jevil jako mírně nadprůměrný romantický film, jenže pak do příběhu vstoupí Eli Wallach, Jack Black a s nimi nejméně tuna filmových odkazů (které já prostě miluju) a měl jsem jasno, že tohle není jen nadprůměrný romantický film. A co že je na tomhle snímku skvělé? Prakticky vše. Casting (Cameron, kvůli které jsem si tento film sehnal, byla jako vždy senzační, Kate taktéž, Blacka jsem snad poprvé viděl opravdu hrát a Jude Law je sympaťák), hudba (když jsem viděl jméno Hans Zimmer, což je můj nejoblíbenější skladatel, dostal jsem trochu strach, protože jsem si vzpomněl, jak můj jiný oblíbený skladatel dělal hudbu pro podprůměrnou romantickou komedii a vůbec mi nesedl, byl to naprosto obyčejný soundtrack. Naštěstí tohle není podobný příklad, Hans se opět vyznamenal) i scénář (jak jsem už zmínil tuny referencí). Prostě a jednoduše - pokud chcete vidět, jak obyčejný příběh někdo dokáže neobyčejně podat (zápletka se mi líbila) sežeňte si tento film. A prosím vás, neporovnávejte ho s Love Actually - krom toho, že zde vystupují angličtí herci a že se část příběhu odehrává v Anglii, nemají tyto filmy NAPROSTO NIC společného a tenhle film se ani nesnaží být podobný, tak proč ta srovnání, že tohle není Láska nebeská? Nebo to mám opravdu každému filmu, kde bude použito CGI vyčítat, že to není Avatar? To je přece hloupost… ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

CouchSurfing v nablýskaných hollywoodských barvách. Až do teď jsem si myslel, že je to spíše výsada těch, kteří mají hlouběji do kapsy, ale to bychom asi nekoukali na romantickou komedii nýbrž na nějaké sociální drama. Takže jsou tu všichni standardně krásní - aha, Jack Black - nebo jinak výjimeční, thymolínově se na sebe usmívají a občas si nezávisle vrznou, aby později pochopili, že i tohle může být láska .. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wau...Sice jsem na film koukal poněkud roztěkaný, ale už od začátku mě tato žánrovka (ne nepodobná Lásce nebeské) dostala a několikrát jsem dokonce vyprskl smíchy. Dokonalá harmonie herců, které jsem dřív neměl tolik rád, mě v tomto případně plně přesvědčili a skvěle poskládáná double-date srší příjemnou atmosférou a skvělými hláškami na tělo. Dokonalá vánoční jízda! ... 90% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Amanda (Cameron Diaz) jede v Mercedesu třídy S, je hned v několika záběrech vidět, že auto má jak na rychloměru, tak na otáčkoměru nulu. (alambert)

Reklama

Reklama