Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (865)

Cival 

všechny recenze uživatele

Tož pěkné to bylo. A zdaleka ne tolik sterilní jako trailery. Vývoj obou příběhů je sice značně okoukany, chybí mi více výraznějších komediálních momentů a i to tajtrlíkování obou holčin mi místy lezlo na nervy (to si fakt musí vždycky zpívat, máchat rukama a skákat po posteli?), ale Meyersová romantickou náladu vyloudí pokaždé během pár záběrů. Baví-li vás její starší filmy, ani Prázdniny vás nemají čím odpudit. Dojem udržuje několik málo nehorázně vtipných momentů, geniální camea a dobří - hlavně dostatečně charismatičtí - herci. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Prázdniny" jsou obyčejný, milý film s pěknými vedlejšími linkami (scénárista, vdovec), který rozhodně nezapře, že se jedná o vánoční komedii, protože možné je zde opravdu všechno. Dokonce i *spoiler* vztah na dálku po dvoutýdenní známosti, jež odstartoval sex s opilým chlápkem dobývajícím se vám do baráku * konec spoileru*. Omlouvám se, ale na podobné příběhy jsem asi moc velký cynik.;-) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdo láskou žije, jinému chladne a pro některé je láska prostě ztracena.… PŘÍBĚH:***2 naštvané holky si na dva týdny vymění domovy. Rozdílné povahy, rozdílné domovy. Proto jim to vyhovuje. NUDA. Přicházejí návštěvy. NUDA. Divný nudný keci o složitosti vztahů, které ovlivňuje láska. Taky romantika, ale až když…a jen když… . Jinak nic moc. Mnoho rádoby moudrých vět. NUDA. Těším se, až bude konec. Film pro holky./ HUMOR:*co vám to nalhali? Můžou tak působit rozpačité dialogy o lásce. Nesedí mi to. A jestli měl být vtipný příchod J.Blacka, tak já říkám: TRAPNÝ. Nebo jeho zpěv? To je spíš horor./ Na pláč a na lásku není nikdy pozdě. Alespoň trocha optimismu na závěr. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, v kterém je jedna linie naprosto dokonalá (Cameron a Jude) a druhá trochu zbytečná a nudná (Kate a Jack). Tohle spojení z Holiday ve výsledku udělá pouhý průměr. Je to škoda, protože potenciál tu určitě byl. Scénárista si asi řekl, že když už vkládá do dvoje Jude a Cameron tolik peněz musí být častěji na plátně a tak se stalo. Příběh je příjemný částečně originální a rozhodně v pár okamžicích vás překvapí všechny postavy. Být dívka určitě si tento film zamiluji více. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimatni romantarna, kde jsou nejdriv vsichni smutny a neustale nekdo rve nebo breci a pak se to zacne postupne obracet az to skonci ultimatnim happyendem. Navic tohle je ciste romantika, sice tu hraje uchylak Black, ale na zadnou komedii se neteste, je tu jen par vtipnejch hlasek, tot vse. Nastesti Meyers si je v tomhle zanru jista a vse ma pevne pod kontrolou, takze i kdyz je to desne romanticky, zaroven to je docela prijemne natoceny a postavy nejdou cloveku na nervy. Krome toho, ze jsou slusne napsany, tak je tady cela rada vynikajicich hercu a vsichni podavaj slusnej vykon. Na ciste romanticky filmy sice moc necumim, ale tohle se fakt povedlo, objektivne tak na 3*, ale v ramci zanru to ty 4* da. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Severoamerické tržby byly 63,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 205,9 mil. (NIRO)
  • Romantická komedie za úctyhodných 85 milionů vydělala studiu Sony za první víkend (8. – 10. 12. 2006) promítání 12,7 milionů amerických dolarů na třetím místě žebříčku návštěvnosti. Po měsíci se obrat vyšplhal na 58,8 milionů. (imro)

Reklama

Reklama