Reklama

Reklama

Asterix a Olympijské hry

  • Francie Astérix aux jeux olympiques (více)
Trailer 2
Francie / Německo / Španělsko / Itálie, 2008, 112 min

Píše se rok 50 před Kristem. Galie je obsazena Římskými vojsky, jen jedna vesnička stále odolává. Její obyvatelé jsou díky kouzelnému nápoji druida Panoramixe nepřemožitelní. Jediný, kdo nápoj nepotřebuje je Gal Obelix, který jako miminko spadl do kádě s nápojem a od té doby disponuje neuvěřitelnou silou. On, jeho pejsek Idefix a nerozlučný kamarád Asterix prožívají další dobrodružství. Ve vesnici žije mladý muž Lovestorix, který se zamiluje do řecké princezny Iriny. Jeho touha je tak velká, že se vypraví do Řecka, aby svou milou spatřil na vlastní oči a předal jí verše, jenž pro ni napsal. Jenže Řecko je pod nadvládou Říma a řecký král nutí Irinu, aby se stala ženou Césarova syna Bruta. Irina však tohoto podlého a zlého muže nechce ani vidět. Když Brutus přijede a snaží se jí dvořit, Irina ho odmítá a do jejich sporu se vloží i sličný Lovestorix. Brutus ho chce nechat zabít, ostatně jako každého nepohodlného člověka ve své blízkosti, jenže Irina je proti. Protože však nemůže odporovat samotnému Římu, vymyslí si podmínku. Ten, kdo vyhraje Olympijské hry, bude jejím mužem. Brutus zuří a stěžuje si i otci Césarovi. Jelikož však neustále usiluje o jeho život a také o trůn, César jej nemá moc rád a souhlasí s Irininou podmínkou. Lovestorix se vrací do vesnice, kde si stěžuje, že nemůže bojovat v soutěžích olympijských, protože není Říman. To mu však Asterix a Obelix vyvrátí se slibem, že pojedou bojovat s ním. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (613)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Horší než první a druhý díl. Je velká škoda nevyužitého potenciálu, příběh to mělo velmi dobrý, ale chtělo to asi ubrat stopáž, dát jsem více lepších nápadů, zrychlit tempo a trošičku ubrat až moc přehnané, střeštěné scény. Depardieu, no radši o něm nemluvit, do téhle role se nehodí. Hodnotím na 50% = *** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX na Slovensku/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 8/10/// +především zábavné, spousta moderních odkazů, Clovis Cornillac nezklame (i když na svého předchůdce nemá ani v nejmenším) a Depardieu si odehraje to svoje, velice potěší účast Alana Delona (jeho postava film táhne nahoru) a pobaví Benoit Poelvoorde (s českým dabingem) -ty závěrečné titulky kde si dělají srandu jsou zbytečné, docela kazí celkový dojem, mohlo to být akčnější/// Normálně bych řekl, že z tohoto už jsem vyrostl, ale musím říct, že jsem se výtečně bavil a snad ještě více než čtyřletý syn od mé sestřenice, který pro změnu zase nechápal postmoderní odkazy a pořád se ptal kdo je hodný a kdo zlý :-) Však on na to jednou přijde, i tak jsme se oba společně zasmáli a byl to ideální film na letní dovolenou. Takže s přihlédnutím k žánru můžu film určitě doporučit./// Celkem 75%/// ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Uffff..... Začnu několika málo pozitivy: .......................................... Tak, to je vše. A teď negativa (máte asi tak hodinku času?): ne, nebudu vás s nimi zatěžovat - tohle bylo prostě hrozné! Jednička i dvojka taky nepatřily do francouzské filmové klenotnice, ale vedle trojky jsou to cézarová veledíla, u nichž se člověk aspoň zasmál. Tady to byla místa nuda, místy trapnost, ta pak ostatně dokonale ovládla závěrečnou desetiminutovku, kdy už nuda nedostala prostor. Prostě děs tak na 15% hodnocení. A jedna malá poznámečka: možná to byl můj dojem, ale ten zamilovaný "Lávstorix" (tady v popisu se píše Alafolix) mi připomínal Pavla Lišku a upgradovaný Asterix (btw. ten jeho kovbojský postoj s nohama do O znamenal CO??) zase Jiřího Mádla. Konec malé poznámečky. Na tohle se rozhodně, ale ROZHODNĚ nedívejte, jinak se vám může Asterix znechutit tak nějak celkově, což by byla škoda... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No jeden problem mi byl jasnej uz pred pustenim filmu a to se potvrdilo, Cornillac jako nahrazka za dokonalyho Claviera je fakt mizernej, zajimalo by me, kde takovyho kripla vyhrabali. Co se tyce druida, to taky neni zadna slava, ale tentokrat mi to moc nevadilo, navic nema stejne skoro zadnej prostor. Aspon, ze Depardieu zustal. Z ostatnich stoji za zminku jenom Delon, kterej tu je ale spis od toho, aby pozoval a hazel xichty no a pak tak pitomej, az je docela vtipnej Benoît Poelvoorde v roli Bruta. No a pak tu je spousta camei, vetsinou v podani znamejch sportovcu. Jinak pribeh se v tech podstatnejsich vecech jakz takz drzi komiksu, ale jinak je to vicemene pospojovany tu vice, tu mene trapnejma forkama a tvurci nepohrdnou skutecne zadnou kravinou a obzvlast protahovanej super trapnej konec uz je sila. Nicmene obcas se precejen nakej vtipek povede a obcas to je tak debilni, ze to taky rozesmeje. Takze rozhodne se nejedna o takovou tragedii, jak jsem se obaval. Akorat mi prislo, ze triky se od minulyho dilu zhorsily. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To že Claviera v roli Asterixe nahradil extrémě nesympatickej Clovis Cornillac bych ještě přežil, ale to, že je to oproti předchozím dílům fakt otřesná nuda, to už teda ne.Tohle pokračování si vystačí akorát s odvyprávěním příběhu, ale aby to bylo aspoň trošku vtipný na to se děsně zapomíná, minulý díly taky nebyly nějaký extra geniální, ale dokázaly vždycky zaručeně skvěle pobavit, ale tohle je taková divná nevtipná slátanina, krom toho Asterix a Obelix jsou tady v podstatě jen vedlejší postavy a kvůli tomu film taky solidně strádá. Takhle nudný sem to fakt nečekal a to co se dělo posledních 10 minut to snad ani nemá cenu komentovat, jediným kladem toho je, že se tam objeví Adriana Karambeu a Zizi, ale zrovna u něj sem teda nečekal, že se bude takhle ztrapňovat ()

Galerie (64)

Zajímavosti (32)

  • Scéna ze závodu vozatajů napodobuje stejnou scénu z filmu Ben Hur (1959). (Kaleidoskop)
  • Než rozhodčí odmávne závod vozatajů, dá vlajky nad hlavu. Ihned v následujícím střihu je má dole. (johnnymay)
  • V první chvíli, kdy se objevuje Alain Delon coby César a kamera snímá celou jeho postavu, hraje hudba Ennia Morriconeho z kultovního francouzského filmu Sicilský klan (1969), v němž Delon ztvárnil hlavní postavu. (ČSFD)

Související novinky

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

Rudý Baron, Geronimo a Zlatý Míč

28.05.2006

Tomu se říká zajímavá sešlost, pravda? No a to ještě vůbec není všecko (ale o tom později). Když se řekne francouzský animovaný film, napadne vás pravděpodobně nejdřív Tintinova dobrodružství, Byl… (více)

Reklama

Reklama