Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Half Nelson je zase jeden z těch filmů ze školního prostředí, což je téma, které mě baví a na každý film se těším. Half Nelson je veskrze depresivním snímkem, který dokáže přesně popsat pocity drogově závislé hlavní postavy jednak díky skvělému hereckému výkonu Ryana Goslinga, ale i díky minimalistické, leč silně atmosférické hudbě. Zklamal mě akorát závěr, který vlastně ani závěrem nebyl a mnohé otázky zůstaly nezodpovězeny. Vyvstává však otázka, zda by to bylo nakonec i potřeba. ()

deepend 

všechny recenze uživatele

Myslím, že vše podstatné o Half Nelson zde už bylo řečeno. Tuhle pecku jsem si chtěl šetřit na horší časy.......no jaksi jsem to nevydržel :-) Ryan Gosling mě zas a opět dostal, to je týpek, který dokáže oživit i jinak průměrný film (Vzorec pro vraždu). Jeho učitel dějepisu, který ujíždí na drogách, patří po jeho roli ve Svatém boji k jeho nejlepším, proto si byste si to neměli nechat ujít. PS:Naši "skvělí" distributoři jsou hnusní parchanti !!!!!!!!!! ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Bílý volnomyšlenkářský učitel na černošské škole - učitel je smažka - děti (hlavně holky) ho mají rády, protože má charm - jeho žačka ho načapá na dívčích hajzlech když hulí crack - žačka má bráchu v lochu za dealování - žačka je v pokušení dealovat taky - učitel je slaboch, smažka, no zároveň i charakter - učitel jde za velkým místním gangsta nigga dealerem orodovat, aby žačku nebral do party - velký místní gangsta nigga dealer vypadá a mluví jako třídní premiant - žačka začne dealovat a jedním z jejích prvních kundschaftů je SAMOZŘEJMĚ učitel (který to nejspíš schválně tak narafičil), což je SAMOZŘEJMĚ klišé jako kráva, které může dojmout leda salónní jemnocitné naivky - žačku tento zážitek SAMOZŘEJMĚ hodně citově zasáhne a uvede na správnou cestu - učitel je ze školy odejit, protože je na něm čím dál víc vidět že smaží - všechno ale nakonec dopadne vlastně tak nějak dobře a pohodově - vůbec nic to ve mně nezanechá, protože je to takové nějaké nijaké, ploché a vyumělkované... Viděl jsem mnohem lepší nekomerční nízkorozpočťáky, ale kvůli výkonům R. Gosslinga (i když na můj vkus občas dost přehrává) a hlavně Shareeky E. dávám tři. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ambientne podaný (pomalá hudba, rozostrená kamera) nezávislý snímok o borderlinerovi, solitérovi žijúcom v dvoch svetoch, a zároveň film, ktorý sa snaží na problém poukázať a nie ho riešiť. Preto je je príbeh v tomto prípade minoritný a oveľa väčši priestor dostávajú emócie, ktoré sú v podaní Ryana Goslinga sakra uveriteľné (až tak úplne si nie som istý jeho filozofickými monológmi pred 12-ročnými deckami). Pomalé tempo (aj keď som s ním mal z počiatku problém) tažiace hlavne z tiaživej atmosféry prostredia dáva divákovi dosť času, aby si dobre popremýšlal. Vzorový adept pre americké nezávislé kino na ČT2. 75% ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu lidské. Opět jsem se přesvědčil, jak moc je Gosling dobrý v rolích lidí, plných vnítřních bojů se sebou samým. Ani nemusí nic říkat. Jeho hra tělem, jeho mimika...výborné. Někomu tento film může přijít příliš obyčený, příliš o ničem. Protože tady se nikdo neobtěžuje s vysvětlováním. Nejsou tu hrdinové, není tu velkolepý konec. Jen spousta náznaků, spousta otázek nad kterými budete možná přemýšlet ještě dlouho po shlédnutí závěrečných titulek. 85% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama