Reklama

Reklama

Čas

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednáva o mileneckém páru, kde dívka najednou začne pochybovat o lásce svého přítele a neváhá podstoupit dokonce plastickou operaci obličeje a úplně pozměnit svůj vzhled, aby byla pro něj pořád atraktivní a neokoukaná. KIM Ki-duk se zabývá opět svým oblíbeným tématem mezilidských vztahů, lásky a lidské přirozenosti, které vyhrotí tentokrát až k tématu změny fyzické podoby (pro zajímavost – v Koreji podstupuje plastickou operaci až polovina mladých lidí ve věku kolem 20 let). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

v prvom rade velke uuuuuuuuuuuuuf....ja proste z Hyeon-a Seong nemozem. To co z nej vyzaruje, ma total dostava !!! V Aein excelovala...perfektna bola aj v Scarlet Letter, aj ked iba vedlajsou rolickou...ktora ju aj tak ani trochu nebrzdila, a ted v shigan opat potvrdila...ze s nou urcite do buducna treba ratat !!! Filmik ako taky...snazil hrat dvoma tvárami...a temnotu a stylik Kim Ki-duka bolo citit od prvych minut...Resp. uz pred tym, ako som si vyberal filmik na vecer...bol shigan jednym z kandidatov, aj ked som vedel, ze ak ho zvolim...nebudem to mat az take lahke:)))...a to uz len z toho dovodu, ze to bolo pod dohladom prave ki-duka :). A aj tak sa stalo...a urcite filmik nie je na kazdu naladu a situaciu. Nechcem tym povedat...ze spada do priemeru, alebo podobne...kvalitu si fakt drzi cely cas...ale proste treba si vymaknut dobu, kedy ho pustit....nazdar ()

ninon 

všechny recenze uživatele

Ve třináctém filmu Kim Ki-duka zaujme velká míra dialogů a mluveného slova, kterými do té doby režisér maximálně šetřil. Navíc film překvapuje, pro režiséra netypickým, civilním stylem. Tenhle velkoměstský příběh o dvojici mladých milenců vlastně jen trochu jinak vyjadřuje podobnou myšlenku jako režisérův dřívější snímek Jaro, léto... Ukazuje totiž marnost lidského snažení vzdorovat pomalu, ale jistě plynoucímu rytmu života. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Civilní a moderní drama jak svým tématem, prostředím tak relativně i režií. Postavy výjimečně u Kim Ki-duka normálně mluví, vyjadřují své pocity a nepůsobí jak z jiného světa (tedy až na to podstupování operací). Čas se zpočátku tváří jako kultivované a spíše minimalistické drama lehčího rázu, ale ono se postupem času zjistí, že příliš pozitivní není, že je ve své podstatě spíše úzkostné a že ani vyspělý svět v něm nezajišťuje štastný a veselý život. Se "špínou" v duši pěkně kontrastuje čisté a moderní prostředí (interiéry, sochy v parku apod). Bohužel, mohlo to být nápaditější a mohlo to více vypovídat o čase... 7/10 ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho to nevypadalo jako Kimův film, ale závěr to tradičně katapultoval hodně vysoko. Odcházela jsem z kina se spoustou otázek v hlavě a vysvětlení může být tolik. Úžasné byly výtvory v sochařském parku a už dlouho se mi neudělalo u filmu špatně, jako u záběrů z plastické operace. Mě by to tedy odradilo, ale Kimovu hrdinku ne, udělala by pro svou lásku cokoliv. Otázka je, jestli jí za to obdivovat nebo zatracovat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tedy, docela jsem na začátku filmu zavíral oči. Snesu kdejaký krvavý horor, ale jakmile se jedná o scela obyčejnou operaci, tak to skoro nesnesu. Šest měsíců, to je Čas, aby měl člověk nový obličej, staronovou lásku a pevně doufal, že i druhá strana bude spokojená. Leč, nic není tak, jak si někdy přejeme a tak se nám druhá drahá polovička taky rozhodne pro změnu obličeje a na nás je abychom jí našli.... Jenže staré pořekadlo zní, že kdo chce moc, nemá pak nic. Příběh Ji - wooa a Seh - hee je toho krásným příkladem. Postřeh : Ji - woo je fotograf a někdy pracuje na svém počítači, a někdy mu běží na obrazovce film 3 - Iron od stejného režiséra : http://www.csfd.cz/reziser/3697-kim-kiduk/ Láska je složitá a časově velice náročná.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Na monitoru hlavního hrdiny Či-u můžeme vidět fragmenty z jednoho z předešlých snímků režiséra - filmu 3-iron. (rawboy)
  • Na stěně v kanceláři Ji-woo (Jung-woo Ha) je možné během filmu vidět plakát na režisérův předešlý filmový snímek Wild Animals (1996). (Madsbender)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama