Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Alexandre Aja

Recenze (740)

obitus 

všechny recenze uživatele

Aja svým dalším remakem opět dokázal co umí (krev) a co jde zcela mimo něj (vše ostatní). Je obrovská škoda, že po vynikajícím Haute tension utopil svůj možný talent v páchnoucích vodách současného mainstreamového horroru. Sutherland potěší, absence strachu už nikoli. Více: http://blog.obitus.cz/2008/09/mirrors.html ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš fantasy detektivka než horor, ale budiž. Jack Bauer proti zrcadlovým bubákum nedopadl zase tak špatně jak jsem čekal, vlastně jsem si to docela užíval. Pátrání po příčinách požáru Mayfloveru každému správnému fandovi připomene nejedno dílo Stephena Kinga a umírací scény vlastně taky. Kiefer Sutherland odvádí solidní výkon i když postava Bena Carsona stojí za starou belu a kdyby z něj díky Kieferovi neprobleskával Jack tak nevim. Díky Navarretově hudbě a hodně efektnímu závěru, který mě hodně potěšil (i když jsme něco podobného viděli i jinde, že?) jsou to nakonec pěkné 4. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

70%. Bez posledních dvaceti minut jasný 4*. Aja je narozdíl od jiných patlalů režisér co zvládá práci s atmosférou i prostorem před kamerou. S výborným Kieferem přebíjí nic moc scénář a debilní finále (kromě poslední minutky). A konečně dokazuje, že to umí i bez krvavých jatek. Dialogy zatahují za uši, některé situace lehce k pousmání, ale většina času napětí a příjemné mrazení za krkem. A jedno klišé na konec - Zrcadla už i mě přesvědčily, že jestli se Aja někdy dostane k opravdu dobrému scénáři, tak by mohl natočit pecku srovnatelnou s klasikami žánru. P.S. Skvělá hudba ()

petero 

všechny recenze uživatele

MIRRORS je zatiaľ najvážnejším počinom Alehandra Aju čo prináša jeho umiernenejší gore fest no vzhľadom na posledné remaky (THE EYE, ONE MISSED CALL, SHUTTER) je to svieža kvapka v záplave zlých filmov. Je dobre že MIRRORS je tentoraz remakom málo známeho INTO THE MIRROR, je remakom pozmeneným a napätie v ňom funguje. To čo sa odohráva je uveriteľnejšie a oproti zmieneným filmom my príde dospelejší (i keď o pobehovanie sexy herečky s veľkým výstrihom, navyše celej mokrej, neprídeme;-)). Aja je hororový tvorca ktorý to vie, skrátka ma potešilo že tu nie je ďalšia smrteľne bledá Japonka s dlhými vlasmi. Hlavná postava má k vyšetreniu prípadu bližšie keďže je bývalým detektívom a ide mu o rodinu a vlastne o to čo sa deje sa začne zaujímať až po tom čo sú mu zaujímavosti okolo strašidelného domu podstrčené. I keď počiatočné sympatie k postavám sa dostavujú veľmi neochotne, Ben je prchký, Amy mu neverí a napríklad o takú Angelu (Amy Smart) sa nie je dôvod báť a fajn roztvorenie papuľky vyznie tak trochu naprázdno, možno aj pre to, že nie je doprevádzané zrýchleným obrazom a divokým strihom tak typickým pre Aju. No neprídeme ani o to a túto fajn dovednosť nám predvedie hneď ako sa o prípade začneme dozvedať trochu viac a funguje to skvele. Gradujúce napätie je však utlmené domnelým finále ale to nasledujúce akčnejšie finále ten útlm napravilo a záverečná pointa utvrdila konečné hodnotenie a spokojnosť =). Pritom bez jediného aziata sa Ajovi podarilo navodiť pocit ázijského hororu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzajímavějších hororů poslední doby. Zrcadla jsou věrný námět a ve spojení s hororem nemají chybu. Problém je, že se tentokrát (snad poprvé) držel režisér Alexandre Aja dost při zemi. Pouhé 3-4 vraždy skrze zrcadla jsou trochu zklamáním, především při rozpomenutí na předešlé filmy jako Noc s nabroušenou břitvou nebo Hory mají oči. Ne, že by krve bylo málo, ale mohlo jí být více, protože atmosféra i Kiefer Sutherland se velmi podařili. Přesto dám raději slabší 4, protože Zrcadlo vypadá mezi ostatními až moc jednoduchými a "hloupými" horory velmi příjemně a má velmi povedenou úvodní titulkou sekvenci. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • K filmu byl natočen alternativní závěr, který je společně s 15 minutami vystřiženého materiálu obsahem na DVD.. (Terva)
  • Vodičský preukaz Garyho Lewisa (Josh Cole) je z laminátu, avšak v New Yorku ich vydávajú plastové. (Raccoon.city)
  • Chyby vo filme:
    - 24:17 - Ben si na zrkadle poraní ruku, no vzápätí, keď je v plameňoch, tak toto zranenie je zázračne preč, a keď príde domov, ruka je opäť zranená
    - 47:42 - keď Ben pustí ruku svojej mŕtvej sestry, všimnite si, že Angela pohne ukazovákom
    - 1:00:04 - v úvode sa spomínalo, že v celom obchode nieje elektrika, ale v tejto scéne je vidieť svietiace žiarovky (rador)

Reklama

Reklama