Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 2 - Alexandre Aja

Recenze (740)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Aja je řízek. A to v tom nejlepším slova smyslu. Víte, já se na horory moc nedívám, protože jsem zatím neměl štěstí a vybral jsem si vždy nějaký hodně debilní (např. Metro). Sice je pravda, že na jeden horor se obzvlášť těším (Drag Me to Hell) ale to i podle hodnocení nevypadá vůbec špatně (a co teprve ten trailer!) Ale jak se tady koukám, tak se svými pěti hvězdami budu zase jeden z mála… Ale tohle mě hodně překvapilo. Skvělý Kiefer, který pro záchranu své rodiny udělá cokoliv (tohle je podle mě zcela normální, takže nechápu, proč bych to měl filmu vyčítat jako "podprůměrné klišé"), krásná Amy (a to její "zívnutí" :-)) a vynikající pointa mě přesvědčili o hodnocení. A jak jsem už na začátku svého komentáře říkal, tak Aja je řízek a budu ho více sledovat. Protože takhle skloubit duchařinu s krví, to jsem ještě neviděl. .tsonejokops átsorpaN ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

V spleti tragických rodinných dialógov, užasných kulís, priemernej detektívky, ultimátnych gore efektov a príjemného záveru sa Ajovi voľakde zatúlal strach. To čo v traileri funguje na 100% t.j. dynamika, gradácia, zbesilý drive k zježeným chlpom silne rozdúchavaný audiovizuálom, ostáva vo výslednom produkte len polonaplnených snom. A na čo 110 minút, pri tak triviálnej historke? Dva mordy a jeden holub je na tak očakávaný horor trochu málo. 70% ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný remake. Děravý scénář, divné dialogy, plochý a místy i nudný film. Jedná se spíše o mysteriózní drama o záhadě, které se Ben snaží přijít na kloub, nežli o klasický horor s pocitem strachu z neznámého zla. Navíc od dob "24" Kiefera Sutherlanda vůbec nemusím. Stejně jako u filmu The Hills Have Eyes, mé pocity jsou stále víceméně chladné a i když je jistě Aja pro mnohé spásou a inspirací v žánru hororu, pro mě prozatím zůstává, dle svých výtvorů, režisérem poněkud nezajímavým. Takhle to dopadá, když se vezme korejská předloha, natočí ji Francouz a své dílo směřuje do amerických kin. Možná jako hit měsíce na Nově Mirrors uspějí, ale jít na to do kina je ještě mnohem horší než se na sebe ráno podívat do zrcadla. (4/10) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja evidentně sdílí moji lásku k sinusoidám. Nejprve zrealizuje podprůměrnou slasher-ovinu Haute Tansion, poté geniální exploitation Hory mají oči a následně opět podprůměrnou duchařinu Zrcadla. Proto bych se pana režiséra rád zeptal: Kdepak ses poslední rok zdržoval a cos tam tropil? Dovol, ať hádám: Studovals na Konopišti pekelné knihy a grimoáry. Oblboval ses konopím a jedovatými muchomůrkami. Vyvolávals ďábla. Uctívals démony a skládal jim lidské oběti. Mordovals vězně v kobkách. ____ S kterýmkoliv špatným filmem můžeme nakládat dvojím způsobem: Buďto v něm hledat subverzivní a záměrně rozmístěný nesrovnalosti pro potěchu zasvěcených diváků – i když vzniká otázka, do jaké míry to je ještě legitimní, protože od určitého momentu se podobně vedená obhajoba toho kterého uměleckého díla stává neadekvátním mis-readingem –, a nebo film jednoduše označit za špatný. U Zrcadel se přikláním ke druhému. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Špecialista na krvavé horory A.Aja tentokrát poriadne ubral a snažil sa ísť poctivou cestou budovania atmosféry strachu. U mňa to ale nefungovalo tak, ako by som si želal. Pár záberov i momentov bolo zaujímavých, ale celý čas som mal pocit, že sa z tohto dalo vyťažiť podstatne viac. K. Sutherland nijako zvlášť nezaujal a jeho miesto mohol nahradiť prakticky ktokoľvek. Asi 5-10 min. nepoužitá scéna z liečebne, ktorá je v bonusoch na blue ray disku, mi pripadala dosť mrazivá a ak by bola použitá, mohlo to trochu zlepšiť celkový dojem. Priemer. 60%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • V úplném závěru filmu zazní dramatická pasáž ze skladby „Asturias“, jejímž autorem je španělský skladatel Isaac Albéniz (1860–1909). (Idée_fixe)
  • Alexandru Ajovi se moc nezamlouval scénář, a tak nejprve film odmítl. Poté se ale dozvěděl, že vychází z korejské předlohy a nabídku přijal. (Rodriguez)
  • Když Keifer Sutherland dostává od svého kolegy v autě složku o Anně Essekerové, tak má ruku stále obvázanou, ale když přijde domů a začne prohlížet složku a rentgenový snímek, tak ruku obvázanou nemá. Když prohlíží fotografie, tak už ji zase obvázanou má. (Tereza666)

Reklama

Reklama