Reklama

Reklama

Kiefer Sutherland (TV seriál 24 hodin) stojí tváří v tvář mohutným silám zla v tomto šokujícím thrilleru od režiséra filmu Hory mají oči. Zdiskreditovaný bývalý policista (Sutherland) se pokouší znovu postavit na vlastní nohy a bere rutinní práci ostrahy vyhořelých trosek kdysi oblíbeného newyorského obchodního domu Mayflower. Ale děsivé obrazy, které spatří v ozdobných zrcadlech uvnitř budovy, ho odvedou na vzrušující cestu, během které musí odhalit dávná tajemství obchodu… dřív než ho připraví o rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Z natáčení 1 - Kiefer Sutherland

Recenze (739)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Alexandre Aja evidentně sdílí moji lásku k sinusoidám. Nejprve zrealizuje podprůměrnou slasher-ovinu Haute Tansion, poté geniální exploitation Hory mají oči a následně opět podprůměrnou duchařinu Zrcadla. Proto bych se pana režiséra rád zeptal: Kdepak ses poslední rok zdržoval a cos tam tropil? Dovol, ať hádám: Studovals na Konopišti pekelné knihy a grimoáry. Oblboval ses konopím a jedovatými muchomůrkami. Vyvolávals ďábla. Uctívals démony a skládal jim lidské oběti. Mordovals vězně v kobkách. ____ S kterýmkoliv špatným filmem můžeme nakládat dvojím způsobem: Buďto v něm hledat subverzivní a záměrně rozmístěný nesrovnalosti pro potěchu zasvěcených diváků – i když vzniká otázka, do jaké míry to je ještě legitimní, protože od určitého momentu se podobně vedená obhajoba toho kterého uměleckého díla stává neadekvátním mis-readingem –, a nebo film jednoduše označit za špatný. U Zrcadel se přikláním ke druhému. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl tedy osobně nadšen. Aja prostě umí a to ve všech oborech ... Jediné, co neumí, tak dodržet tempo filmu, to mu prostě nejde. Ale jinak je "Mirrors" naprosto perfektní horror, který mne, zarytého příznivce do násilných explotation kruťáren držel kupodivu od začátku do konce v pozornosti. Je perfektně kamerově a výtvarně provedený, jeho záhadnost asi do poloviny spolu s lekačkami funguje, načež v ději nastoupí jisté rozuzlení záhady, která je však doplňena "několikerým" koncem, kdy jsem si už chtěl vydechnout a Aja na mne vysypal ještě tři třešničky na dortu navíc ... nebo spíš pecky. Film šlape od začátku do konce, občasné gore jsou prostě fantastické. Bohužel si myslím, že USA už Aju vyloženě pohltily a i když mu ty asi 3 extragore scény dovolily, bylo to jen pro to, aby postrašil a i přesto zůstal film přístupnější širší veřejnosti (a více se na něm vydělalo ...). Ale jinak perfektní... Sutherland sice nebyla zrovna nejlepší volba, ale ždíme ze sebe maximum a to prostředí baráku, to je úplně super ... připomínalo mi excelentní a mnohem méně známý horror Session 9 (2001). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Alexandre, zatr-sakr, zase ses nechal ty kolego řezníka Krkovičky scenáristou napálit.. Aja tradičně řemeslně na vysoké úrovni, ale všechno jsem už někde viděl a popravdě mě to začíná unavovat. Všechna ta voda, bledé holčičky s kruhy pod očima, co dělají bububu, domy a nábytek v nich dělající bububu.. Pořád dokola bez náznaku originality a v srorriM to nespraví ani závěr s Kieferem nastavujícím si zrcadlo. No a výsledkem je, že pár minut po skončení filmu se mnou pohled do toho lesklého obdélníku na zdi vůbec nic nedělá. To Medáček Candyman, ten to se mnou uměl v tomto ohledu líp.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik nechutných záběrů, fantastické hrátky s kamerou a nasvícením, po delší době přesvědčivý Kiefer Sutherland a závěrečná očekávatelná, přesto docela chytrá pointa. Ve výčtu kladů jsme v podstatě u konce. Zbytek je jen obyčejný horor se standartními parametry a očekávatelným dějem. Aja nespoléhá ani tak na děsivou atmosféru a lekačky, jako na krev, utrhané čelisti a podobné šílenosti. Škoda že netočí akční filmy. Ocenil jsem koncepci akčnějších scén a výbuchů. Vizuálně působivé, nepřeplácané a kolosálně vypadající. V ambientním hororu o zrcadlech v prázdné a padesát let opuštěné budově je to však přece jen jako pěst na oko. Sebevědomý kousek s množstvím nedostatků. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Aja je řízek. A to v tom nejlepším slova smyslu. Víte, já se na horory moc nedívám, protože jsem zatím neměl štěstí a vybral jsem si vždy nějaký hodně debilní (např. Metro). Sice je pravda, že na jeden horor se obzvlášť těším (Drag Me to Hell) ale to i podle hodnocení nevypadá vůbec špatně (a co teprve ten trailer!) Ale jak se tady koukám, tak se svými pěti hvězdami budu zase jeden z mála… Ale tohle mě hodně překvapilo. Skvělý Kiefer, který pro záchranu své rodiny udělá cokoliv (tohle je podle mě zcela normální, takže nechápu, proč bych to měl filmu vyčítat jako "podprůměrné klišé"), krásná Amy (a to její "zívnutí" :-)) a vynikající pointa mě přesvědčili o hodnocení. A jak jsem už na začátku svého komentáře říkal, tak Aja je řízek a budu ho více sledovat. Protože takhle skloubit duchařinu s krví, to jsem ještě neviděl. .tsonejokops átsorpaN ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku, většina pak v nedostavěné Akademii věd Nicolae Ceausescu v Bukurešti. (KucC)
  • Alexandru Ajovi se moc nezamlouval scénář, a tak nejprve film odmítl. Poté se ale dozvěděl, že vychází z korejské předlohy a nabídku přijal. (Rodriguez)
  • K filmu byl natočen alternativní závěr, který je společně s 15 minutami vystřiženého materiálu obsahem na DVD.. (Terva)

Reklama

Reklama