Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Desetiletý Arthur žije s babičkou v malém domku na venkově. Stejně jako všechny děti, je i on fascinován pohádkami, které mu babička vypráví. Zdá se mu o afrických kmenech a neuvěřitelných příbězích, které jsou popsány a namalovány v čarovné knize jeho dědečka, který před několika lety záhadně zmizel. Idylické časy skončí v okamžiku, kdy jim hrozí zabavení domku. Situace vypadá beznadějně. Jedinou šancí je dědečkův poklad, který je údajně ukryt kdesi na zahradě, v Říši Minimojů, roztomilých malých skřítků, o kterých Arthurovi dědeček vyprávěl. Malý Arthur se rozhodne odvrátit hrozící nebezpečí a vydá se hledat pomoc právě do Říše Mimimojů... Arthurova cesta je důkazem, že někdy i ti nejmenší mohou dokázat velké věci.

Ve filmu najdeme jak hrané, tak animované sekvence. Hlavního hrdinu Arthura ztvárnil Freddie Highmore, kterého znáte z filmu Karlík a továrna na čokoládu a těšit se můžeme i na Miu Farrow v roli jeho babičky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (209)

Maty85 

všechny recenze uživatele

Moc dobře sice nechápu proč L. Besson se nedrží témat a filmových žánrů, které splodil v minulém století. Protože ty filmy opravdu stojí za to a jsou úplně někde jinde. Nicméně, ačkoliv se uchýlil teď k animákům pro děti, tak to nedopadlo zase tak špatně. Naopak todle prolínání skutečného světa s animovaným je celkem příjemná podívaná :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste monštrum.“ – „Mám to po svojej žene.“ Keď Luc Besson kedysi vyhlásil „nakrútim desať filmov a končím“, jeho obdivovatelia, a že ich bolo, plakali. Keď toto číslo v rokoch 2005/2006 takmer dosiahol ôsmym a deviatym filmom (po niekoľkoročnej prestávke, vyplnenej plodnou ale nie príliš kvalitnou producentskou aktivitou, súvisiacou so založením ambicióznej spoločnosti European Corporation), už sa mu smiali. Kým deviaty film, smutný ANGEL-A, je návratom k starým časom, kedy záležalo na postavách a príbehu, ôsmy je Bessonova adaptácia jeho vlastnej knižky, rozprávky ARTUR A MINIMOJOVIA. Z ktorej by Besson rád mal trilógiu a zo slabého scenára, ktorý sme už toľkokrát videli, je to poznať (z množstva zdanlivo bez logiky nahodených udalostí, postáv a zvratov, ktoré sa ani netaja, že sú tu len preto, aby mal Besson z čoho variť v dvojke a trojke). Napriek peknej vizuálnej stránke však snímka (na ktorej Besson, keďže bola nielen na európske pomery po technickej stránke náročná, pracoval takmer desať rokov) nezaujme. Na tom má podiel nešťastné rozhodnutie skombinovať hraný film s animovaným. Nakoniec zostala len príjemná „reálna“ výprava domu, fajn počítačové triky a bombastické herecké obsadenie/americký dabing (Freddie Highmore, mafiáni Robert De Niro a Chazz Palminteri, Madonna, Emilio Estevez, David Bowie, Havey Keitel, Snoop Dogg, Mia Farrowová). KAENA bola lepšia. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, který svou fantazií možná neokouzlí tolik jak si sám myslí, ale rozhodně dokáže potěšit. Uličnický hlavní hrdina, který bude po většinu filmu doprovázen krásnou (avšak animovanou:( ) princeznou, aby našel svého dědečka a snad i jeho poklad v daleké zemi zlého čaroděje. Film není žádná bomba to je jasné od prvního okamžiku, ale hraji si s fantazii velmi příjemně a nesnaží se moc napodobovat ostatní animáky hlavně z Ameriky. Bohužel se však opět přiklání k jisté snaze ukazovat fantaskní svět v podobnosti s naším stávajícím(např. hip hop zkouření brouci...), což je jedna z věcí která mě vadí a vadila i snad v prvním filmu, který toto zkusil na plátně, Shark Tale. Jinak o hereckém obsazení se špatně mluví, když polovička hvězd jen namluvila své animované hrdiny a utekla ze studia. K režii stačí říct, že Luc Besson není nejhorší režisér, co kdy žil, ale už není a asi nikdy nebude tím Bohem, co stvořil nádhernou Magickou hlubinu nebo úžasného Leona. Tento díl má být první z připravovaných tří a nevím, co přesně chtějí další díly vyprávět. Ve skrytu duše se toho, ale musím bát, protože příběh okolo dědečka a pokladu byl už teď trochu chatrný a jestli si Luc Besson vymyslí něco ještě ohronějšího možná by ten další díl radši ani neměl vzniknout. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Videné v JOJke ... ergo prííšerný dabbing. Ale ako oddychovka pre deti .. sa dá... Ktovie ci ti desaťročné deti porozumejú tomu milému trepotaniu úší pri bozkávaní . Mladého Highmora som už videl hrať aj lepšie, len za ten svet si nespomeniem kde a čo tam robila Madonna doteraz neviem .. asi len ako "lakadlo pre divákov" hmmm ktovie či sa to producentovi podarilo. slabe tri bodiiiky ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestože je hraný začátek až překvapivě slabý (a Mia Farrow bohužel dokazuje, že už je jen velmi neškodnou babičkou obsazovanou pouze kvůli jménu), jakmile se přepne do animovaného módu, všechno najednou šlape. Eskapádám nechybí napětí, nezvyklému vztahu s princeznou zajímavost a všechen ten hrdinský a vladařský patos je tou nejsprávnější ingrediencí. Škoda jen, že jako celek jde vlastně o neškodnou cestu tam a zase zpátky, při zacílení na o chlup starší diváky by pokračování mohlo jít klidně výš. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (15)

  • Posvátný meč, který nikdo nemůže z kamene vytáhnout, ale Artuš ho může snadno vytáhnout, je poctou králi Artušovi a legendě o meči v kameni. Král Artuš (s nímž má hlavní postava tohoto filmu společné jméno) se stane králem, když dokáže vytáhnout meč z kamene, v němž uvízl, když to nikdo jiný nedokázal. (KGBelik)
  • Animace vznikla v bývalém obilném silu přestavěném na špičkové animační studio ve francouzském Pantinu. (KGBelik)
  • Během filmu minimojové několikrát změní svoji velikost. Například ve scéně, kdy Arthur dohání princeznu Selenu a jejího bratra, probíhá pod mravenci, avšak když v kanále převracejí autíčko na klíček, jsou podobně velcí, jako autíčko. (Pepy)

Související novinky

Good bye, Luc Besson

Good bye, Luc Besson

14.09.2006

Ve své téměř pětadvacetileté kariéře natočil tento francouzský filmový kouzelník zatím jen devět celovečerních filmů, no i to mu stačilo k tomu, aby se nesmazatelně zapsal nejen do historických análů… (více)

Reklama

Reklama