Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (225)

GordonCZ 

všechny recenze uživatele

Dick Steele je sice drsňák, ale na Franka Drebina nemá ani náhodou. S postupem děje totiž film ztrácí jistou počáteční osobitost a zabředá čím dál více jen do stylu rychlého střídání jednotlivých skoro až nesouvisejících scén parodujících co se dá, jen aby se natáhla stopáž. Ke konci tak neodbytně začíná připomínat jiný nepodařený kousek Leslieho Nielsena, a to film 2001: Vesmírná prda. Bohužel. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Povedené gagy střídají totálně trapné....ono to asi i tak u parodií má být, ale tady to všechno působí tak nějak "na hniličku". Navíc je strašně patrná snaha vnutil Leslie Nielsenovy pózu Franka Drebina....a ten jak všichni zajisté víme byl jenom jeden. Agent WC 40 je pro mne typickým představitelem údobí po Bláznivých střelách, Žhavých výstřelech nebo Připoutejte se, prosím! a před novou vlnou v podobě Scary Movie, Bulšit či Superhrdiny, které z hlediska parodií považuji tak trochu za rozpačité. Každopádně každé zboží má svého kupce a kdo chce kam, až se ucho utrhne. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je späť pod krycím menom Oceľový kokot a tentoraz paroduje špionážny žáner a samozrejme najviac Bondovky. Mne to oveľa horšie ako séria Naked Gun nepripadá. Len sa tu viac parodujú konkrétne scény a kvôli snahe prísť s novým gagom každú druhú sekundu logicky nemôžu byť nijak sofistikované. Okrem rôznych neustálych podkopnutí a nárazov sa tu hrá na absurdné predmety, ktoré sa zrazu objavia na scéne. Kadencia vtipov je ale tak vysoká, že aj keď sa vydarí každý desiaty, tak to stačí. Našťastie ešte na žiadne nechutnosti nedošlo ani raz. No a doslovné paródie scén mojich obľúbených deväťdesiatkových klasík (Pulp Fiction, Speed, True Lies) som si vychutnal. Len ten Sám Doma skombinovaný s Postrachom Dennisom sa nevydaril. Celkovo aj vďaka už tradičnej krátkej stopáži to vôbec nenudí a viackrát som sa aj zasmial. Len ten CZ dabing, v ktorom Brabec dabuje hlavného záporáka namiesto Nielsena, je divný. Bondovská úvodná pesnička od divného Ala je ale dobrá. 6/10. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 4/10 Efekty 6/10/// + akčnejší pojetí, slušná parodie - do filmu se vkrádá nuda, některé hlášky nebo vtipy vyjdou do stracena///Film je vystaven na podobném stylu jako trojice bláznivých střel, s tím že se zde filmaři snažili do malé stopáže narvat co nejvíce vtipů a parodií. Někdy se trefili, místy se však ve filmu oběví nudná místa. Po stránce parodické se jedná o zdařilé dílko, nejvíce se mi líbila parodie na Sám doma, ale záleží na vkusu, každý si zde něco najde. Ze scén mě nejvíce zaujala jízda autobusem. Oběvuje se zde více žen, než je obvyklé a snímek se hlavně snaží být akčnější (srovnávám hlavně se seríí Bláznivých střel) což primárním zaměřením jako parodie na bondovky vyniká nad ostatní. Slabší už jsou dialogy, občas scénář a trapně vyzní hlavní záporák. Ještě mě mile potěšil Hulk Hogan a Pat Morita./// Celkem 55%/// ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)
  • Když jde v závěrečné scéně Dicku Steelovi (Leslie Nielsen) na pomoc Hulk Hogan, strhne ze sebe tílko a hodí jej za sebe na podlahu. V dalším záběru z kamery umístěné na zemi jej však překračuje. (fifas2)

Reklama

Reklama