Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (225)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jestli máte rádi přitroublého šedovlasého staříka Nielsena, bude se vám asi líbit i WC 40. Základem této parodie je legendární Bond (i úvodní titulky jsou v bondovském stylu), ale najdete tu narážky i na další hity jako Nebezpečná rychlost, Pravdivé lži, Sestra v akci, Sám doma a další jistě objevíte sami. Humor tu rozhodně nechybí, gagů je tu také dost, ovšem k nesmrtelné Bláznivé střele a k jejím dvěma pokračováním to má daleko. Agent WC 40 si u mě vysloužil 60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je späť pod krycím menom Oceľový kokot a tentoraz paroduje špionážny žáner a samozrejme najviac Bondovky. Mne to oveľa horšie ako séria Naked Gun nepripadá. Len sa tu viac parodujú konkrétne scény a kvôli snahe prísť s novým gagom každú druhú sekundu logicky nemôžu byť nijak sofistikované. Okrem rôznych neustálych podkopnutí a nárazov sa tu hrá na absurdné predmety, ktoré sa zrazu objavia na scéne. Kadencia vtipov je ale tak vysoká, že aj keď sa vydarí každý desiaty, tak to stačí. Našťastie ešte na žiadne nechutnosti nedošlo ani raz. No a doslovné paródie scén mojich obľúbených deväťdesiatkových klasík (Pulp Fiction, Speed, True Lies) som si vychutnal. Len ten Sám Doma skombinovaný s Postrachom Dennisom sa nevydaril. Celkovo aj vďaka už tradičnej krátkej stopáži to vôbec nenudí a viackrát som sa aj zasmial. Len ten CZ dabing, v ktorom Brabec dabuje hlavného záporáka namiesto Nielsena, je divný. Bondovská úvodná pesnička od divného Ala je ale dobrá. 6/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niekedy stretnete ženu a viete, že ju musíte mať.“ Čím viac divák vidí paródií, tým je viac schopný rozpoznať, čo je výborné (AUSTIN POWERS 2), čo slabšie (UTOPENEC NA ÚTEKU) a čo mimo (BLÁZNIVÝ PRÍBEH ROBINA HOODA). AGENT WC-40 sa zmieta medzi dvoma poslednými kategóriami. Škoda, že scenáristi nie sú príliš pôvodní (skvelé fóry typu "extrémne nervózny cestujúci v lietadle", "taxikár ktorého porekadlám nikto nerozumie" alebo "masové odpočúvanie"). Oveľa radšej siahajú po jednej nudnej paródii za druhou. Zrazu si uprostred toho otrasne nízkorozpočtového (trápne počítačové efekty - vyvalené oči, natiahnuté prsty) chaosu uvedomíte, že počítate, koľko paródií ste už odhalili (SPEED, SESTRA V AKCII, SÁM DOMA, BUTCH CASSIDY A SUNDANCE KID, bondovky...) namiesto toho, aby ste sa zabávali. A to je zle. Ďalším mínusom je trápny titulný zlosyn (Matlock!), nepochopiteľne nechutná rolička hrdinovho šéfa a ak si k tomu prirátame neoslnivú réžiu (Friedberg odvtedy ani dovtedy nič zaujímavé nenakrútil), o podpriemer máme postarané. Poznávacím znamením zlej paródie je dialógová variácia na stokrát počuté („Cestujete do Las Vegas.“ – „Ako to viete?“ – „Máte to napísané na letenke.“). A prítomnosť Hulka Hogana. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Podobná Bláznivá střela je lepší, o tom žádná. Přesto je WC 40 fajn komedie na sobotní dopoledne, když přepínáte programy a na Nově zrovna běží tohle. Několik gagů je vyloženě skvělých a k tomu se parodují filmy, na kterých jsem vyrostl, takže nostalgie s Nebezpečnou rychlostí jede na plný obrátky. Nicollette Sheridan byla tehdy dost možná nejvíc sexy žena světa. ()

Eviel 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť takéto filmy je ťažké hold ak ma niekto zmysel pre humor úplne iným smerom (prípadne ho nemá) tak to dopadne 1 prípadne žiadnou hviezdou. Mňa osobne toto pobavilo , malo to samozrejme pár hluchých miest , ale paródia je podľa mňa veľmi ťažký žáner totižto strašne rýchlo sa dá skĺznuť do trápnosti tu jej nebolo až tak veľa , aby sa to mohlo označiť prepadákom. 3* ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno