Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (2 141)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Hoci Prestige v podstate nie je komplikovaným filmom, celkom iste budete mať problémy orientovať sa v deji. Napokon Christopher Nolan dokazal aj z jednoduchého príbehu v Memente vytvoriť na chápanie mimoriadne náročnú záležitosť, tým že nechal dej odvíjať od konca a aj jeho najnovší počin je spracovaný tak, aby divák veľký zvrat v závere prehliadol čo najneskôr. Jeho logika je pritom nespochybniteľná ale i tak prekvapí, hoci riešenie je jednoduchšie ako by sa dalo čakať. Naprek tomu som však mal po skončení rozporuplné pocity. Dokonalý trik nepochybne stojí za to ale dokonalým nie je a spomínaný zvrat nemusí sadnúť každému. O tom že je Nolan veľkým režisérom si však nedovolím pochybovať. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bravúrne komponovaný film. Ten spôsob podania príbehu ma naozaj nadchol. Bohužiaľ, samotný príbeh už taký úžasný nie je. Minimálne v závere - s tými rozuzleniami mám fakt problém a prinútili ma nakoniec strhnúť jednu hviezdičku. To sci-fi mi vadí, nechcel som, aby v tom bolo sci-fi. Táto výhrada je čisto subjektívna, druhá bude objektívna: druhé rozuzlenie (týkajúce sa Baleovej postavy) som tušil už niekde v polovici filmu a do konca som dúfal, že nedostanem tú najklasickejšiu, najotrepanejšiu formu "deus ex machina". Bohužiaľ, presne to som dostal. Škoda. Možno keby som toto klišé nevytušil už asi tak hodinku pred "prekvapivým rozuzlením", tak by som si to bol vychutnal, ale toho musel prekuknúť aj priemerne bystrý divák. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Na pohľad jednoducho vyzerajúci príbeh sa vďaka tvorcom stal niečím perfektným. Už v prvej polovici filmu mi došlo, že Nolan, podobne ako vo filme Memento, si bude zakladať na totálnom rozbití divákovej predstavivosti a bude sa ho snažiť priviesť k úplnej dezilúzii, čomu nasvedčuje scenár a hlavne tri časové roviny. Tie splynú v samom závere úplne dokonale. Samotný záver však dokonalý až tak nebol. Aj keď ku koncu som asi trikrát myslel, že v danom momente už film skončí a on nás stále ťahal len za nos. O hercoch snáď písať nemusím. Ťažko však uspokojí len jedným vzhliadnutím. Ja by som ho kvôli pár zamotaným detailom rád videl znovu. 85%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po Insomnii moje druhé setkání s Christopherem Nolanem. Tak předně, je to výborný film, o tom nemůže být pochyb. Perfektní režie, herecké obsazení a výkony, kamera, kostýmy, zápletka, pro mě docela překvapivý konec (ale dost se dalo vytušit při pozorném sledování, což se mě osobně moc nedařilo, protože děj byl na můj vkus trochu složitější na pochopení a hlavně zorientování v něm) a pár nabízených otázek (ohledně detailů), které mi film ochotně zodpoví, avšak jen když se na něj podívám znovu...Všechny předpoklady pro film, který si zaslouží plný počet * v hodnocení (mohl by říct někdo). Jenže já hodnotím pouze 4*. OPRAVDU mi zde vadila ta sci-fi složka, na kterou jsem si s nechutí celý film zvykal (a bohužel nezvykl), prostě jsem asi moc racionální (chcete-li, tak přízemní) člověk a toužil jsem po opravdovosti, realičnosti a ta tu prostě nebyla. Ale nemyslím si, že bych svým hodnocením ani komentářem nějak filmu ublížil, komu to nadpřirozeno nebude vadit, bude se královsky bavit a nakonec třeba ohodnotí plným počtem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu bravůrně vykonstruovaný děj, kde nic se nezdá takové jaké ve skutečnosti je. Nejmenší detail dokáže ušpinit celkový dojem z právě provedeného fígle, který na mně zanechal nepatrný záchvěv třesosti a dokázal přikovat do židle o to víc, tak jak to režisér dokázal a nejen díky dokonalým hercům nebo výbornému příběhu, ale především díky temné atmosféře, která chvílema dokázala pocuchat úsměv na rtech a na konci o to víc dokázala potěšit. Dokonalý trik je film, který jsem dlouho neviděl. Ze začátku mi přišel sice zmatenější, ale to proto, aby dokázal diváka udržet v napětí po celé dvě hodiny, což se mu neskutečně daří. Upřeně jsem na obrazovku hleděl celé dvě hodiny, abych si snažil utřídit fakta, která jsem nastřádal po celou dobu, aby mi nakonec tvůrci ukázali fikci, která zastřela fakta a podtrhla je na celé čáře. --- Obětování se...to je cena za dobrý trik ! ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Nolan sa rozhodol určité pasáže príbehu zasadiť v narácii skrz čítanie denníkov. Denníky sú do seba navzájom zasadené a vedú diváka z prítomnosti do minulosti a zase späť. Nolan zvolil spôsob rozprávania príbehu, kde pri čítaní denníku nepočuť hlas čitajúceho, ako to je vo väčšine filmov, ale hlas autora denníka. Takýto spôsob napomáha, keď sa v rámci jedného flashbacku ponárame do ďalšieho doň zasadeného. (Biopler)
  • Jestvuje málo filmov, ktorých repliky v scenári môžu byť chápané dvojakým spôsobom, pričom obe majú počas sledovania svoje opodstatnenie. Bordenovo tajomstvo je už skôr naznačené, keď hovorí svojej milenke, že časť z neho miluje Sarah, resp. má s ňou dieťa. Vo väzení Alfredove repliky k Fallonovi odkazujú na fakt, že ho upozorňoval, aby opustil remeslo: "You were right. I should've left him to his damned trick... I'm sorry... Don't cry. Not for me. Go live your life in full. For both of us." Robertov trik s klonovaním je zase možné predvídať, keď sa v prvej polovici snímky snaží nájsť dvojníka prehlásením: "I don't need him to be my brother. I need him to be me." (Biopler)
  • Ke konci filmu zvedne Alfred Borden (Christian Bale) svou dceru do náručí a na okamžik je v záběru jeho levá ruka, na které má herec všech 5 prstů, ač by měl mít pouze 3. (cihlenka)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama