Reklama

Reklama

Existuje tajemství, kvůli kterému byste zabíjeli? V tomto napínavém a vzrušujícím thrilleru od režiséra Christophera Nolana uvidíte Hugh Jackmana a Christiana Balea v rolích dvou soupeřících kouzelníků, jejichž snaha předčít jeden druhého se změní ve smrtelnou past. Scarlett Johansson jako půvabná asistentka se stane figurkou i hráčem v jejich soupeření. Skvěle obsazené vedlejší role v čele s Michaelem Cainem a Davidem Bowiem. Geniální příběh a úžasný zážitek. Přichází Dokonalý trik, pozorně se dívejte. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (2 142)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nolanův film je tak trochu jako kouzelnícké kejkle, o kterých vypráví. Nejprve nám předvádí věci zcela obyčejné - dva muže, kdysi přátele, mezi nimiž nyní zuří rivalita nejtěžšího kalibru. V druhé části nám tito muži začnou předvádět věci, nad nimiž zůstává rozum stát. V okamžiku, kdy nastupuje vyvrcholení, skutečný šok, "the Prestige"... Začíná první velké zklamání roku 2007. Dlouho se Dokonalý Trik tvářil jako majstrštyk nejtěžšího kalibru... Zrada nastala v okamžiku, kdy se projevila pointa. 2 šokující odhalení, každé zvlášť na jednoho z hlavních protagonistů hází zpětně na celý film přímo monstrózní stín, který nezachraní ani několik opravdu velkolepých záběrů a scén (velkolepost je spojena s jejich jednoduchostí a genialitou, nikoliv montrózností). Co se herců týče, Jackman je skvělý, Caine jakbysmet, Bowie velmi zajímavý, Christian Bale mne ovšem zcela zklamal, což považuji za další velké klopýtnutí, které Nolanův film definitivně shazují až kamsi na hranici 3 a 4 hvězdiček. P.S. Motiv ptáčku, obětovaných ve prospěch efektu, aplikovaný na vyšší úroveň je geniální! UPDATE Na podruhé konečně vyplyne dokonalá promyšlenost tohoto snímku, který s v ničem nezadá s pozdějším Inception. Tohle není jen film. To je fascinující veledílo!!! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Skvělí herci, charismatický Hugh Jackman, trhlý identitu obětující dvojjediný Christian Bale, klidný Michael Caine, pro příběh ne zas tak důležitá Scarlett Johansson a další (Serkis jako obvykle neodolatelný). Ponurá atmosféra, fascinující kamera a střih scén. Přesto váhám dát více než tři hvězdičky, protože mi ten Teslův přístroj do začátku 20. století prostě nesedí. Jenže i tak film na 100% plní účel přitažlivosti pro diváka (nehledě na Piper Perabo, kterou jsem dosud vůbec neznal, mňam). Update: tak vida, původně dám málem tři, ale snad ještě nikdy mi neběžel nějaký film v hlavě tak dlouho. Neustále si promítám jednotlivé scény a prožívám příběh znovu. Přimělo mě to přečíst si předlohu (doporučuju, je to sice dost jiné, ale rovněž vynikající). Tímto zvyšuji hodnocení na maximum. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Nolan mě opět nezklamal. Tady je snad všechno skvělé - režie, herecké výkony, příběh. Oproti "konkurenčnímu" Iluzionistovi je The Prestige úplně někde jinde, v jiné galaxii. Zatím to neni čistých 5, ale uvidím po čase a druhém shlédnutí... One month after: Tak plné hodnocení to pořád není, ale je to dobře natočený, bezesporu kvalitní film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan se pomalu ale jistě dostává mezi moje oblíbené režiséry. The Prestige se (alespoň pro mne) dělí s Mementem o pozici jeho nejlepšího filmu. Tyhle jeho komornější thrillery mě prostě baví o trochu víc než Batmani. Herci jsou vynikající, Christian Bale mi zde přijde mnohem přesvědčivější než v Batman Begins a The Dark Knight. Scénář je naprosto úchvatný, plný různých menších zvratů a pozoruhodných situací a scén, na závěr se vytasí s nečekanou pointou, která sice není natolik geniální jako u Mementa, ale zase díky ní hned všechno zapadne na své místo a začne to dávat perfektní smysl. Doufám, že si Nolanové od Batmana na chvíli odpočinou, abychom se dočkali zase něčeho menšího. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

"Není důležité kdo zmizí v bedně, ale kdo se objeví." Posedlost čímkoli dokáže každého přivést až ke zkáze, ale co když nevyhnutelným a temným výsledkem vašeho snažení není ani smrt, ale ani vysvobození? Nemám rád samoúčelné zvraty, nemám rád pointy vycucané z prstu a už vůbec nemám rád ten pocit, když se mě tvůrci pokouší lacině přechytračit. Ale co když někdo předloží několik vyčerpávajících point, které vás neunaví a naopak jich budete chtít ještě víc? Už chápu, co trvalo bratrům Nolanovým na tomhle scénáři tak dlouho, protože promyslet příběh (byť na základě románu) do všech důsledků muselo stát spoustu sil. A pozorovat věčné klání Bordena s Angierem, to je vrchol diváckého blaha. Děkuji tvůrcům, že dokonalá hláška "Díváte se pozorně?" naštěstí nemá opodstatnění audiovizuálního, ale přemýšlivého druhu. Kdyby jen záleželo na objevení několika obrázků, trik už by napodruhé fungovat nemohl, takhle opravdu vše záleží jen na vypravěčích. Divák pak zůstává bezmocný jako pod zámkem ve vodní nádrži. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (57)

  • Christopher Nolan si dal záležať na výbere hercov, aby zdôraznil ich kontrast v hlase. Christian Bale svoje repliky nahovoril prízvukom pripomínajúcim londýnsku robotnícku triedu, zatiaľ čo uhladený Hugh Jackman lahodí skôr americkým akcentom, ktorý sa ukáže ako klamný. (Biopler)
  • Ricky Jay ve filmu ztvárnil kouzelníka Miltona a na place byl kouzelnickým poradcem hlavních představitelů. (imro)
  • Pôvodný význam slova "prestige" (v preklade vo filme ako slovo "vrchol") má pôvodný význam ako ilúzia, hlavne taká, ktorá oslní zrak. (Biopler)

Související novinky

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

Tvůrce Westworlu natočí pilot Falloutu

09.01.2022

Jonathan Nolan, bratr slavnějšího Christophera Nolana a zároveň zkušený televizní veterán, jenž má na kontě věci typu Lovci zločinců nebo v titulku zmiňovaný Westworld a rovněž pomáhal psát scénáře k… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

Kouzelník a herec Ricky Jay zemřel

25.11.2018

Známý pro svoji kariéru profesionálního kouzelníka a herce z filmů a seriálů jako např. Hříšné noci nebo Deadwood, muž mnoha talentů Ricky Jay zemřel ve věku 70 let. Detaily úmrtí zatím nebyly… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama