Reklama

Reklama

Horský kmen lovců mamutů Jagalové se obává hladovění, protože zvířata, která jsou jejich zdrojem obživy, přicházejí stále později a je jich méně. Když najdou v horách mrtvou ženu a u ní modrooké děvčátko, prorokuje stará šamanka, že dívka, která dostane jméno Evolet, je znamením velkých změn. Současně však slibuje, že ze středu Jagalů vzejde válečník, který se ožení s Evolet a povede Jagaly k novému životu. Do dívky se zamiluje DeLeh. Když je přepadnou bojovníci na koních, mnohé zabijí a další včetně Evolet odvlečou, rozhodou se KaRen, DeLeh a TikTik vydat po stopách nájezdníků a zajatce osvobodit. Po vyčerpávající cestě dorazí k Hoře bohů, kde tisíce otroků stavějí pod dohledem kněží a válečníků pyramidu pro všemohoucího vládce. DeLeh a náčelník Nakuů proniknou na stavbu, aby se pokusili získat podporu otroků v boji proti jejich utiskovatelům, ti však váhají. Dosud se totiž neobjevilo znamení, které by zvěstovalo příchod bojovníka osvoboditele, kterého se i všemohoucí bojí. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (998)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na jeden krát bez újmy stráviteľná rozprávka/nerozprávka. Hľadať v tomto guláši nejaké historické pojítka možu len srandisti, ktorým ale trochu napomáha sám Emmerich. Keby mal tento nemčúr čoby len ždibku nadhľadu a za hrsť zmyslu pre humor, tak toči béčka s puncom kultovosti. Zatiaľ točí béčka za a-čkové money. 50% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, Emmericha mám rád a jako jeden z mála si myslím, že pokud jde o katastrofické filmy, tak je to opravdu machr (a kašlu na to, že scénáře u většiny jeho filmů jsou prostší než matika na prvním stupni speciální školy). Ale tady (bohužel) musím napsat, že tohle byl pořádný průser. A přitom prvních 10 minut nebylo špatných, mnohokrát zmíněný lov mamuta byl působivý a já se těšil, co má Roland dál schováno v rukávě… ukázalo se, že tam neměl nic, prostě blafoval. 10,000 B.C. je opravdu dlouhý (už dlouho mi necelé dvě hodiny nepřišly jako čtyři) a co je horší, naprosto nudný film. Ano, Camilla Belle má pěkné oči a ty efekty taky vypadaly vcelku slušně, ale to jsou jediná pozitiva. Zbytek šel kompletně mimo mě. Takže entschuldige mich, Herr Roland. Dneska jen za 20 % a to můžeš být ještě rád. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Historické fakty musia ísť bezpodmienečne bokom, inak by som musel Emmericha poslať definitívne pod čiernu filmovú zem. S odhliadnutím na logické chyby, prázdnotu v scenári a nulové herecké prevedenie (digitálne šelmy mali väčšiu charizmu než všetci herci dokopy) dávam s ťažkým svedomím tri neúplné hviezdičky. Emmerich asi nadobro stratil súdnosť a po šiestich nadupaných zábavičkách mu dávam o hviezdičku menej. Tešil som sa, že budem opäť výnimka a po nevtieravom príbehu, zábavných, trikovo bezchybných a cool scénach sa prikloním k vyššiemu variantu, nič z toho sa však nekonalo. Ťažkopádne putovanie s tragicky chabou pointou, logicky nesúvislé, historicky a nakoniec aj v príbehu časovo nemožné. Záverečné vzrušenie už nedokázalo nadchnúť natoľko, aby to niečo urobilo s výsledkom. Ale zostrihať to o takých dobrých dvadsať minút, boli by to lepšie tri, takto horšie tri. 55%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pejsek s kočičkou upekli dort, nacpaný zřejmě vším, co tatíčku Emmerichovi našli v šuplíčku s jeho dětskými hračkami. Na jednom plácku tak uvidíme mamuty, dravé ptáky moa (zřejmě to měli být třetihorní phorusrhacos), pyramidy (podobné spíš těm co stavěli Aztékové), šavlozubého tygra (smilodon?), divnou geografii, jakéhosi emzáka a pár dredařů. Při psaní scénáře si Emmerich každých pět minut vypomohl nějakým tím deus ex machina proroctvím, díky tomu se děj dovalí do konce ve stylu odbržděného parního válce. Ale navzdory tomu, že klišovitější a předvídatelnější to snad ani být nemohlo, je to tak nehorázná sranda, že je mi líto dát tomu odpad. "Ne abys mě sežral, až tě pustím." :)) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

50%. Zo vsetkych Emmerichovych filmov, ktore som videl, sa mi tento pacil najmenej. Nechcem tym povedat, ze by bol vyslovene zly, ale chyba bola hlavne v scenari. Vsetkeho sa mi tam zdalo byt prilis malo. Ci uz lov mamutov, digitalny tiger, celkovo rozne suboje. Prilis sa ten film vlacil a jednoducho ma nudil. Emmerich sa sam v jednom rozhovore vyjadril, ze na skutocnostiach, ako to vtedy asi mohlo byt, su mu ukradnute, on si chcel natocit film podla svojich predstav a podla mojho nazoru mu je zrejme jedno, ci sa to bude ludom pacit, avsak musim pochvalit hudbu Haralda Klosera, aspon ta sa mi pacila. Camillu Belle v ulohe Evolet som takmer ani nespoznal, zahrala si v thrilleri NA LINKE JE VRAH (2006) opatrovatelku v opustenom dome v lese, terorizovanu psychopatom nekonecnym telefonovanim... 21.03.2008 ________ Steven Strait - (D´Leh) +++ Camilla Belle - (Evolet) +++ Cliff Curtis - (Tic´Tic) +++ Joel Virgel - (Nakudu) +++ Affif Ben Badra - (Warlord) +++ Mo Zinal - (Ka´Ren) +++ Omar Sharif - (Vyprávač) +++ Produkcia: Roland Emmerich, Mark Gordon +++ Hudba: Harald Kloser, Thomas Wanker +++ (Videl v kine 18.03.2008) +++ ()

Galerie (79)

Zajímavosti (27)

  • V Namibijských lokacích se koně zdržovaly v přísně hlídaném prostředí, čímž tvůrci chtěli zabránit případnému riziku nákazy od místních divokých koní. A kvůli extrémně suchému prostředí pouště museli neustále dohlížet na pitný režim všech koní. (Amplifier)
  • Film byl do kin doručen pod falešným názvem "King Dinosurs". (c.tucker)
  • Ak by sme mali vychádzať z názvu filmu, tak neexistujú žiadne dochované záznamy, že by 10 000 rokov pred Kristom boli ľudia schopní stavať také pyramídy, aké môžeme vidieť vo filme. Pyramídy vo filme, po ktorých kráčajú mamuty boli vytvorené fiktívnou civilizáciou, ktorá len pripomína starých Egypťanov. Egypťania prvé pyramídy stavali niekedy okolo roku 2600 pred Kristom. V tej dobe bola väčšina mamutov už dávno vyhynutá, ale na Wrangelovom ostrove na ruskom severovýchode sa našli pozostatky mamutov pochádzajúce niekedy z roku 1650 pred Kristom. Takže pyramídy a mamuty mohli zdieľať to isté časové obdobie, aj keď nie rovnaké miesto, ako sme to videli vo filme. (AxelWers)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Kazisvět Emmerich opět v akci

Kazisvět Emmerich opět v akci

22.02.2008

Pokud jde o jeho novinku 10 000 př. n. l. (stručně shrnuto: pravěcí lovci prohánějí mamuty kolem pyramid), nejsou komerční ani umělecká očekávání nijak vysoká, ale to ještě neznamená, že by byl… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama