Reklama

Reklama

Hvězda mexického fotbalového klubu Santiago Munez (Kuno Becker) tu v souboji o Světový pohár FIFA stojí proti spoluhráčům ze španělského Realu Madrid a reprezentantům Anglie Charliemu Braithwaiteovi (Leo Gregory) a Liamu Adamsovi (JJ Feild). Santi chce zvítězit a pozvednout cennou trofej nad hlavu jako hold svému zemřelému otci a rodině, kterou nechal v Los Angeles a Madridu. Charlie a Liam zas od vítězství očekávají přerušení čtyřicetiletého pohárového půstu svého klubu. Na cestě k fotbalové slávě musí všichni tři překonat řadu překážek a pokušení. Největší boj ovšem musí svést se svými osobními problémy, které se znatelně podepisují na jejich výkonech na hřišti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Niekto sa zrejme vyzvracal do sáčku v lietadle a scenár ku Gólu III bol hotový. S celkom vychytenou jednotkou a ako tak pozerateľnou dvojkou spája trojku iba akýsi tieň Santiaga Muneza. Ten je dnes mimo hru a celý čas len postáva a ksichtí sa ako lešenárska trubka v záhrade. Celkový dojem vystihuje jedna hláška z filmu: „Niečo ti vyliezlo zo zadku a potom to zdochlo.“ Toto nie je gól, toto je jasný ofsajd. ()

higuain odpad!

všechny recenze uživatele

What the fuck? Takže hráč po nehodě s otřesem mozku spadne o zápase mistrovství světa na hlavu, že si jí div nerozsekne a nikoho z doktorů to ani trochu nevzrušuje, dokud po zápase nezkolabuje, jasně. A úplně mám před očima, jak by jediná reakce na smrt hráče během mistrovství byla minuta ticha. Nesmyslné a uměle vecpané rádoby dramatické zápletky tady působí stejně komicky jako ty telenovelní vsuvky s "životníma láskama" obou anglických reprezentantů. Možná ještě větší problém však je, že to ani nejde nazvat špatným zakončením trilogie, poněvadž návaznost na první dva díly jaksi chybí, což je tristní už jenom proto, že dvojka skončila poměrně otevřeně. Na druhou stranu, pro Annu Friel asi dobře, že do takovýho hovna nevlezla. Nakonec i Munez je tady jenom proto, aby se to mohlo jmenovat Goal 3 a vysát to nějaký prachy ze známé značky, jinak je zcela nadbytečnou postavou v už tak zbytečném filmu. ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

S původní myšlenkou tenhle film nemá zhola nic společného. Je to jen hodně slabý odvar s pár herci a vůbec se nesoustředí na kariéru Santiho, což je opravdu velká škoda a vlastně film se nezaměřuje celkově na fotbal. Tvůrci si asi myslí, že když tam nacpou pár scén z fotbalového hriště tak mají vyhráno. ()

zdenny odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát jednu hvězdu. Ale proč? Ve filmu, který má být směrován fotbalovým fanouškům, není o fotbale skoro ani zmínka. Božský Santi se ve filmu míče nedotkne ani rukou a vše je raději zabaleno do klišoidního děje - aby alespoň emoce trochu plály. I fotbalisté zde byli úplně jiní - kde se poděl Alessandro Nivola z dřívějších dvou dílů? Toho jsem si celkem oblíbil. Sice chlastal a pařil, ale dával i góly. Zde chlastmen není schopen dát ani penaltu, což korunuje nesmyslně patetickým odkrytím nápisu pod dresem (R.I.P. - Rest In Peace). A co mělo znamenat to intermezzo v rumunském buranově? Opravdu jsem si chvíli myslel, že půjde o pornofilm. No nic - jednička byla vynikající, dvojka už přecházela patetickou mez, ale stále to bylo ještě o fotbale. Trojka? To není pokračování - je to úplně jiný film. A vlastně to není ani film. Je to zmatečný pokus nějakého neumětela, co nádhernou hru jako je fotbal neviděl ani z rychlíku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Třetí a doufám, že poslední „góóól“ Kuno Beckera do divácké sítě. I když v tomto filmu o Santiago Muňeze vlastně vůbec nejde. Mladý Mexičan se dějově dostává se na druhou kolej - na tu samou kolej na, kterou se dostává i samotný fotbal. Na pozadí mistrovství světa řešíme problémy dvou Santiagových spoluhráčů, anglických reprezentantů a to alkohol, láska, kariéra, zodpovědnost a jiné klišé. Trapně nudný příběh a naprosto amatérská snaha vnutit divákům pocit, že herci nastupují na hřiště po boku Beckhama a spol. dělá z trojky ten nejhorší a dá li bůh taky poslední díl fotbalové série. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Každý díl trilogie má jiného režiséra a jiný původ vzniku. (Mara97)
  • Film bol originálne naplánovaný na jar/leto 2008. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Nottinghamshire ve Velké Británii. (rafix)

Reklama

Reklama