Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

cubajz 

všechny recenze uživatele

ze začátku to působí docela našláple, ale když se na scéně objeví letitý Donnie Yen s emo patkou a vizáží metrosexuálního teenagera pochopíte, že je něco špatně. O příběhu se nemá cenu zmiňovat, hlavní hrdinové vypadají jak vystřižení z plakátů v pokojích obtloustlých čtrnáctek a souboje (ačkoliv jsou efektně zrychlené) jsou velkou reklamou na to, jak jsou dráty dneska cool. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak nie ste priaznivci bojových umení (a podľa hodnotenia je zrejmé, že ja ním som), tak vaše hodnotenie len ťažko pôjde nad dve hviezdičky, pretože dej je neskutočne príbehovo vyprahnutý a všetko vlastne zachraňujú len bezchybné akčné, bojové scény. A tvorcovia nimi naozaj nešetrili. 60%. ()

Reklama

Toshiro odpad!

všechny recenze uživatele

Anglický název Dragon Tiger Gate napovídá jak intelektuální obsah tahle hongkongská mlátička měla. Navíc děj se sice odehrává rádoby v současnosti, ale souboje byli i na drátovky hodně supernaturální a ke konci už úplně bez obalu jak z video her. Tím je jasné asi i cílové publikum. Prostě jsem se nechal napálit kladnýma recenzemi na "bojové umění". Bojové umění já rád, ale radši takové, o kterým nemusím jen smutně prohlásit: To byl jen film, to ve skutečnosti nejde. Jackie Chane omládni prosím!!! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dějově prázdný film vyzdvihují perfektní kung-fu souboje, Donnie Yen svou razancí a dynamikou připomíná vystřelenou dělovou kouli, která v místě svého dopadu(působiště) nadělá opravdovou paseku...na jeho bojový styl je radost pohledět a i když si film občas vypomůže bezpečnostními lany, stále jsou akční scény plné nadprůměrné choreografie a skvělé fyzické připravenosti všech zúčastněných...na své si přijdou fanoušci netradičních bojových zbraní...uvidíte nejrychlejší nunchaky od dob Bruce Leeho, nože sai, tyče, meče a jiné...bohužel mezi jednotlivými akčními sekvencemi je to těžká upovídaná nuda, která se strašně vleče..možná si na hongkongští diváci potrpí, ale pro všechny ostatní je hrozné poslouchat tu japonskou(nebo čínskou) mluvu...takže opravdu doporučuju jenom kvůli výborným martial arts scénám... ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi nesadlo. Je to vizuálne úchvatné a Donnieho snahu zachrániť česť klasického HK ačného filmu nemožno neoceniť (veď čo mu už iné zostáva, tomuto Poslednému Mohykánovi kung-fu žánru), ale snaživé napodobňovanie thajského drvenia kostí, kolenových úderov a iných vychutnávok á la Tony Yaa zostalo bohužiaľ na polceste. A teraz nemyslím v akčných scénach, ktoré sú výborné, ale v celkovej dejovej koncepcii. Tonymu totiž na jeho exhibície stačí načisto priamočiary príbeh (ukradli ste mi sošku Budhu a ja vám teraz všetkým rozkopem ksichty)... a funguje to! Tu onen priamy ťah na (dračiu) bránu chýba a tak dejovo nefunguje nič. Kombinácia modernej gangsterky a medzidimenzionálnej fantasy je nešťastná a nedáva vôbec žiadny zmysel (predstavte si mix Volavky a Mortal Kombatu a ste v obraze). Navyše je tu tradičný hongkongský neduh - maximálne nadupané akčné scény sú prekladané otravne dlhými pasážami, ktoré sú plné melanchólie (rozumej nudy), flashbackov (rozumej zbytočností) a akože psychologických dialógov (rozumej nezaujímavých žvástov). A ja už som vo veku, keď mi stupídny príbeh a postavy, ku ktorým zostanem po celý čas absolútne ľahostajný, dokážu pokaziť divácky zážitok, nech už je vizuál akokoľvek vymaznaný. ;-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na komiksu Oriental Heroes od Yuk Long Wonga, který si zde zahrál postavu Master Qi. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama