Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (212)

Javert 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nedokázal představit On the Road na plátně. Walter Salles ale zřejmě ano a nakonec vznikl film, očividně jakási plánovaná pocta Kerouacovi a beatnikům, který se po více než dvě hodiny táhne, lidově řečeno, jak těsto na štrúdl. Z castingu potěšil snad jen přesně ztvárněný Burroughs, naopak o rozjíveném frajírkovi, který měl představovat Ginsberga, by se toho dalo říci jen málo dobrého. Nu, dle mého je to takové převedení šedesát let staré látky do verze pro novodobé hipstery, kde prostředí a míra "coolness" výrazně převažuje nad takovými pojmy, jakými jsou srozumitelný příběh či dobře prezentované postavy. ()

curunir

všechny recenze uživatele

,,NECÍTIM ĽÚTOSŤ, TÁ JE PRÍLIŠ BANÁLNA, MELANCHÓLIA ZASE VEĽMI MDLÁ. NAJSKÔR TO BUDE ZLOSŤ." __ Walter Salles nakrútil po ,,Motocyklových denníkoch" opäť film o mladosti ikonickej postavy, opäť s podobne vystavaným dejom a opäť sa je načo pozerať. Kerouacovo slávne dielo mám v počítači stiahnuté ako audio knihu, ale dosiaľ ma nelákalo vypočuť si ho, keďže by som dal skôr prednosť jeho literárnej podobe. Dokonca aj ku tomuto filmu som sa dostával vyše mesiaca, kým som si našiel chuť pozrieť si ho. Je jednoducho skvelý, chytil ma hneď od začiatku. Keby Kristen Stewart hrala iba vo filmoch ako je tento alebo ,,Útek do divočiny" patrila by moje obľúbené mladé herečky. Garrett Hedlund je absolútna hviezda a neskutočne mi pripomínal Petra Sagana (,,Počúvaj, viem robiť viac vecí naraz. Moja energia je neobmedzená."). Je to na 4* alebo na 5*? Neviem. Možno teraz na 5* a pri inom pozretí na 4*, alebo úplne naopak. Myslím na Deana Moriartyho... (doteraz 2483. hodnotení, 185. komentár k filmu) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ono na základe Kerouacovej predlohy som nemal veľké očakávania, ale toto zaostalo aj za tým. Tých filmov o znudenej mladej generácii, čo nevie čo skôr so sebou tak šukajú, drogujú a zase len šukajú, tých tu už bolo dosť. Aký mal ale film zmysel, čo komu priniesol a to za skoro 2 a pol hodiny. Skutočne len pramálo. ()

Reesam 

všechny recenze uživatele

Film mi místy přišel jako film Into the wild. Mám v lásce takové melancholické filmy, kde jedinou starostí je sex, drogy a alkohol. A když se k tomu přidají dva moji oblíbení herci jako je Kristen Stewart a Tom Sturridge, je z toho slast pro mé oči. Herecké výkony jsou parádní, ale zápletka nijaká a to, že se vrací z New Yorku do Denveru a zpátky, tomu moc nepřidá. Občasné scény byly zbytečné a fádní. Ale celkový film, pointa a závěr, byl fajn. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to úplně podle mých představ,něco mi tam trochu chybělo, mohlo to být víc rozjařený, bláznivý prostě Beatnický, ale na druhou stranu sem se ani chvíli nenudil a mám ten příběh tak rád, že tomu prostě nemůžu dát nižší hodnocení. ______ I think of Dean Moriarty ______ PS: Jdu si ubalit cigáro bez filtru :) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Keď sa v 90. rokoch začalo hovoriť o natočení tohto filmu, Johnny Depp ako prvá voľba režiséra úlohu Sala Paradisa odmietol. (Saraswati)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama