Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (212)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se zcela bez mučení, že celá beatnická generace existuje na jiné planetě, než na které existuji já. Ale dejme tomu, že jsem si chtěla rozšířit obzor a nepohrdla jsem Kirsten Dunst sehrávající svou roli v letech 1947 a 1948. Sladká, božská, jemná, s dokonalým hvězdným úsměvem, taková je její zdejší Camille na počátku. Báječná, když tančí a zpívá I've Got The World On A String Elly Fitzgerald. V druhé půli příběhu pak velmi zlomená a přesto neuvěřitelně silná osobnost. Zkrátka k pomilování. A je velmi zajímavé, že takovou šanci dostaly i její další spoluhráčky v menších či větších rolích - ať už Kristen Stewart nebo Amy Adams. Radost byla pohledět na roličku Stevea Buscemiho a dejme tomu Vigga Mortensena, jen to hlavní téma a hlavní tváře se nám poněkud vytratili vlivem silného rámce. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Twilight pre hipsterov! :)...................Riedka nuda. Transformeri 3 majú bližšie ku Kerouacovej predlohe ako toto. Aj keď to neposudzujem ako adaptáciu, tak nemám, čo by som tam ocenil. Namiesto hektického kvaltu a zaprášenej Ameriky dostanete lacné poetizujúce obrázky a sterilné retrokulisy. Základnou úlohou scenáristu bolo z obrovského množstva motívov vybrať tie najzaujímavejšie, ale namiesto toho strčil do 140 minútovej stopáže ešte aj veci, ktoré v knihe neboli. Postavy sa šantia na posteli ako infantilné detičky (OMG, veď Moriarty bol pornoidný kurevník!) Dokonca je márne hľadať v tomto fikčnom svete niečo, čo by pochádzalo z Kerouacovho života (aj to mohol byť legitímny inšpiračný zdroj, nielen kniha)..............Po Howl ďalšia ultimátna hlúposť, pri ktorej sa musia beatnici v hrobe obracať. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Kerouacovu knihu jsem četla už asi před deseti lety a říkala jsem si, že je to nezfilmovatelné...no, zfilmovatelné to tedy nakonec je, ale měla jsem s tím stejný problém jako s předlohou - příběh se vlastně vůbec nevyvíjí a nikam nesměřuje a nekonečné sexuální a drogové eskapády začnou po chvíli nudit a hlavních hrdinů vám začne být hodně líto. Garrett Hedlund exceluje v roli Deana, což bych po jeho výkonu v Tronu nikdy nevěřila, jeho vnitřní rozervanost z něj úplně sálala, až to bylo nepříjemné. Je to ale hrozně roztahané, chvílemi nudné a výsledek je stejný jako knižní předloha - jedna velká póza, která si hraje na něco, co rozhodně není. ()

Lamprea 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to úplně podle mých představ,něco mi tam trochu chybělo, mohlo to být víc rozjařený, bláznivý prostě Beatnický, ale na druhou stranu sem se ani chvíli nenudil a mám ten příběh tak rád, že tomu prostě nemůžu dát nižší hodnocení. ______ I think of Dean Moriarty ______ PS: Jdu si ubalit cigáro bez filtru :) ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Ej malo to niečo do seba, aj keď tá nehorázne dlhá stopáž vyplodila pár hluchých a nudných miest ale celkový dojem bol dobrý. Po prvý raz vôbec musím pochváliť aj Kristen Stewart, ktorá sa tu netvárila stále ako kyslá uhorka (možno to bolo jej nahotou že sa tak herecky uvoľnila =D ). Každopádne dalo sa z toho vyťažiť aj viac. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Sal Paradise (Sam Riley) má doma na zdi za svým psacím strojem pověšenou malou podobenku Arthura Rimbauda, francouzského prokletého básníka, který měl velice intimní vztah se svým nejlepším přítelem. (Moena)
  • Scéna, ve které postava Kristen Stewart uspokojuje ručně dva muže v autě, se stala hitem internetu. (Wade)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama