Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace románu jednoho z nejslavnějších spisovatelů generace beatniků Jacka Kerouaca. Hlavními hrdiny jsou Sal Paradise a Dean Moriarty, kteří odmítají žít spokojeným konvenčním životem a spolu s dalšími kamarády se vydávají na bláznivou cestu po Spojených státech. Sal je spisovatelem a žije v New Yorku. Dean je dítětem ulice, často pobýval v polepšovně a živí se hlavně krádežemi. Oba jsou svobodní a tak pro ně není problém sbalit si věci a vyrazit. Nakonec se dostávají až do Mexika. Během svých cest si užívají absolutní svobody a volnosti, navštěvují večírky, užívají si alkoholu, drog, sexu a jazzu. (Creony)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (212)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó-dobrý je to.. S knihou bych to moc nesrovnával-to je v tomhle případě takové poměřování na hovno. Výpověď je to funkční. Atmosféru to má. Dlouhé je to tak akorát. Herci jsou.. někteří lepší jiní méně(lepší= Hedlund, Sturridge a velmi potěšující Mortensen, který mého oblíbence trefil-hlavně hlasově-na jedničku.. horší= Stewart, Dunst a Riley tam měl taky pár slabších chvilek...)....... Jako celek je to taková pohodička, která nenadchne ale potěší. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších vesměs nechápajících recenzí mi bylo jasné, že se mi film líbit bude. A taky se tak stalo. Stejně tak jsem pochopil, že bych knížku už dnes přečíst nedokázal. Těch čtrnáct let co jsem byl na cestě já, to už mi stačilo. Přesto mi to tenhle film skvěle připomněl a musím říct, že se opravdu trefil do černého. I s tím hořkým koncem....85% ()

Reklama

Lamprea 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to úplně podle mých představ,něco mi tam trochu chybělo, mohlo to být víc rozjařený, bláznivý prostě Beatnický, ale na druhou stranu sem se ani chvíli nenudil a mám ten příběh tak rád, že tomu prostě nemůžu dát nižší hodnocení. ______ I think of Dean Moriarty ______ PS: Jdu si ubalit cigáro bez filtru :) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dík za svezení !!" - "Možná bude tvý poslední.. Vezu dynamit !!" ;) No, ne že by Walter Salles vyloženě vybouchl, ale i přes nesmírně kvalitní řemeslo se ani zdaleka nejedná o nic, co by se Kerouacově předloze, ať už si o ní myslíte cokoli, vůbec přibližovalo.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se zcela bez mučení, že celá beatnická generace existuje na jiné planetě, než na které existuji já. Ale dejme tomu, že jsem si chtěla rozšířit obzor a nepohrdla jsem Kirsten Dunst sehrávající svou roli v letech 1947 a 1948. Sladká, božská, jemná, s dokonalým hvězdným úsměvem, taková je její zdejší Camille na počátku. Báječná, když tančí a zpívá I've Got The World On A String Elly Fitzgerald. V druhé půli příběhu pak velmi zlomená a přesto neuvěřitelně silná osobnost. Zkrátka k pomilování. A je velmi zajímavé, že takovou šanci dostaly i její další spoluhráčky v menších či větších rolích - ať už Kristen Stewart nebo Amy Adams. Radost byla pohledět na roličku Stevea Buscemiho a dejme tomu Vigga Mortensena, jen to hlavní téma a hlavní tváře se nám poněkud vytratili vlivem silného rámce. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Nakrúcanie filmu začalo v roku 2010 v Montreale v Kanade. Postupne sa presúvalo do Quebecu, Calgary, Mexika, Arizony, Louisiany, Kalifornie, Argentíny a Čile. (Saraswati)
  • Naprostá většina postav je inspirována skutečnými lidmi. Postava Sala Paradise (Sam Riley) je sám autor Jack Kerouac, Dean Moriarty (Garrett Hedlund) je beatnický spisovatel Neal Cassady. Významnými beatníky jsou další postavy Allen Ginsberg (Tom Sturridge) jako Carlo Marx a William Burroughs (Viggo Mortensen) jako Bull Lee. Další postavy jsou také psány podle skutečných osob, které ovšem příliš nezasáhly do beatnického hnutí. (Moena)

Související novinky

Viggo Mortensen opět na cestě

Viggo Mortensen opět na cestě

07.08.2010

Snad není potřeba vysvětlovat, že nepůjde o pokračování postapokalyptické Cesty. Viggo, přestože nedávno plánoval seknout s hereckou kariérou, se připojil k obsazení adaptace slavného románu Jacka… (více)

Reklama

Reklama