Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 10
Japonsko, (2004–2025), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (39)

Trailer 10

Recenze (104)

Spike23 

všechny recenze uživatele

Bleach je skvělé anime. Drží se do cca 160. dílu na perfektní úrovni, možná jedněch z nejlepších anime. Tedy do začínajících fillerů jasně 5*. Poté nebudete věřit svým očím. Fillery kompletně ovládnou celé toto propracované, téměř perfektní anime. Po první várce tohoto odpadu zase začnou díly normální. Jenže jak rychle začnou, tak rychle skončí a následují další fillerové orgie, které trvají až dodnes. Je to pro mě jedno z největších zklamání v historii anime a pochybuji, že Bleach ještě dosáhne takových kvalit, jako v dílech před první várkou fillerů... P.S Lurychio si zaslouží chcípnout. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Hodnotím prvních pár sérií, které byly vážně nápadité a měly spád... Sympatické postavy, originální prostředí a jeho zákonitosti, efektní souboje a schopnosti, občas dokonce i nějaká duchaplná myšlenka! Dál už to ale jen stagnovalo a stagnovalo, invence čím dál míň, originalita tatam, čím dál tím rozvleklejší děj, zhoršila se i kvalita animace... návykové to ale bylo stejně - setrvačností jsem dojela někam k dílu 150 a pak mě to naštěstí, během čekání na další, pustilo. :) ()

Reklama

fisikk 

všechny recenze uživatele

Ichigo je plný hněvu a nenávisti, pořád jen s někým bojuje, nebo si na někom vylévá svoji zlost, je hrozně sprostý a bije se neustále se svým otcem. Předpokládám, že se tímto seriálem chtěli jeho tvůrci přiblížit pocitům náctiletých a díky tomu, že se jim to povedlo, je tolik oblíbený. Já tyto pocity nesdílím a nedokážu se do nich ani trošku vcítit, takže se mi tento seriál vůbec nelíbí. A navíc mi přijde výchovně špatné ukazovat náctiletým někoho, kdo je takhle sprostý a nerespektuje rodiče, protože to poté berou jako normální věc a jsou mnohdy stejní... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

I přestože jsem Ichigovi fandil, přetrpěl jsem všechny fillery, kterých bylo neskutečných 152 (což je přes 40% dílů anime), tak jsem stále doufal, že se Bleach v dobré obrátí a když už to vypadalo ke konci, že se tak i stane, přišlo posledních 30 dílů, které mi naprosto odpudivým způsobem zkazily celkový dojem z tohoto anime, které mohlo mít o hodně větší potenciál. S velkou nadějí mě nezbývá než doufat, že Ichigův anime příběh nekončí 366 dílem a kreslíři ještě naposledy usednou za desky svých stolů a připravý nám ukončení hodné Ichigových sil. Prozatím hodnoceno jako průměrný shounen. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Bleach je anime shounen typu, v ktorom sa kladie veľký dôraz na súboje a bojové schopnosti postáv. Bleach má kvalitné fillery, kvalitnú hudbu (Number one je jedna z mojich najviac obľúbených pesničiek, dodáva mi silu a bojovného ducha), super postavy a gradáciu súbojov na vysokej priam gigantickej úrovni. Príbeh síce je taký no dajme tomu, že predvídateľný, ale určité súčasti sa predvídať nedajú. Určite odporúčam tým, ktorý majú podobné žánre anime prípadne filmov radi. Najobľúbenejšia postava : Nelliel Tu Oderschvank. Vrchol Bleachu je samozrejme jeden jediný súboj a potom stratí anime trocha dych pretože po vrchole ťažko príde ešte niečo lepšie. ()

Galerie (439)

Zajímavosti (18)

  • Všechny názvy schopností Arrancarů mají původ ve španělském jazyce, jediný Gonzui má původ japonský. (Zumongar)
  • V dvojdíle Everything but the Rain (2022) je odhaleno, že Ichigo je synem Shinigami a Quincy. Jeho Zanpakuto Zangetsu je jeho Quincy síla. Pozorný divák si však mohl všimnout, že toto je naznačeno už v díle Densetsu no Kuinshī (2004) při boji s Menos Grande. (Aporol)
  • Jedná se o první epizodu ve formátu 16:9. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama