Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá banda opět přepadla vůz s penězi Evropské banky. Bankéř Sam Hamilton se rozhodne používat napříště k dopravě peněz pancéřové auto. Jako řidiče najme závodníka Charlyho Allana. Allan je pozván k Hamiltonovi na večírek. Uprostřed tance s bankéřovou dcerou Bessy jej bandité přepadnou, srazí k zemi a Bessy unesou. Allan si stačí všimnout poznávacího čísla auta únosců a napíše je prstem do písku. Bessy je zamčena v domku v areálu garáží Nicka Houltona. V pátrání po Bessy pomáhá Allanovi jeho přítel Frank. Allan s Hamiltonem zajdou do Houltonových garáží, aby pronajali pancéřový vůz pro přepravu peněz. Allan k svému překvapení objeví v garážích auto únosců, chce osvobodit Bessy, ale je přemožen a uvězněn. Hamiltonovy peníze přepravuje v pancéřovém autě sám Houlton s úmyslem předstírat, že byl oloupen. Allan, jemuž se podařilo uniknout zlosynům, se zmocní auta a přiveze do banky jak peníze, tak lupiče. Houlton se pokusí o útěk, ale je dopaden. Allan se obejme s Bessy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

JFL 

všechny recenze uživatele

"Pancéřové auto" nabízí v době ovíněné kaskadérskými kousky Toma Cruise kuriózní připomínku, že v české kinematografii se navzdory porevolučnímu skuhrání pěstovaly akční eskapády již v rané éře. Byť tedy v tomto případě pouze pokud si dovolíme připsat lokálnímu průmyslu zásluhy tvůrců, kteří se identifikovali jako Němci. Na druhou stranu si ale přiznejme, že zatímco Cruise, Jackie Chan, Belmondo a další pozdější hvězdy dokázaly s diváckým úžasem vyvolaným grandiózními fyzickým kousky dramaturgicky pracovat, tady představují pompézní akrobatické výkony hlavního představitele, umocněné do nadlidských rozměrů filmovou magií, spíše nečekané erupce energičnosti v povětšinou usedlém rodokapsovém příběhu, byť sympaticky nadnášeném campovou nadsázkou vůči šestákovým klišé. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Československý němý akčňák, který by se dal jako akčňák označit i v dnešních poměrech. Jen je to teď černobílé, nemluví se tam a auta vypadají úplně jinak než dnes, ale to je všem asi jasné. Nedokázalo mě to bavit po celou dobu a dojde tu i na pár přehnaných pitomostí, ale celkově bylo dost příjemné to sledovat a v rámci podmínek a doby vzniku se to určitě povedlo nadprůměrně, byť s zahraniční pomocí. A hlavně to pro tehdejší českou kinematografii bylo příjemné žánrové oživení. Pobaví to, zaujme a v drtivé většině scén úmyslně, takže i ta sebe to vnímám jako nadprůměr. Slabé 4* ()

Reklama

Stegman 

všechny recenze uživatele

Lahůdka. Bohužel ale nemůžu dát plný počet kvůli zmateným akčním scénám v závěru (nejde o maličkost; nejspíš to měl být vrchol filmu). Těžko říct, jestli z toho vinit režii, střih nebo casting (párkrát se mi podařilo i zaměnit hlavního hrdinu s nějakým tím banditou). Přes uvedené výtky tuto vtipnou kuriozitku všem vřele doporučuju. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Boží starý český akční film. Taková starorepubliková podívaná, která je díky množství akce a nadsázky (?) zábavná i po sedmdesáti letech. Obří podíl na tom ovšem má hlavní hrdina "kaskadér - božan", který nejde pro ránu daleko a má na tváři v každé situaci přilepený úsměv. První český akční hrdina, škoda že Ital:-D ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Inspirace Duvivierým Le Mystère de la tour Eiffel je evidentní. Jen Randolf nebyl tak zručný režisér a neměl takový cit pro vizuální stránku filmu. Kousky italského gymnasty Aldiniho nepůsobí příliš důvěryhodně, možná předznamenávají budoucí eskapády dua italských sportovců, plavce a gymnasty, Buda a Terence. Obávám se však, že tento film byl míněn zcela vážně. I když ... čilé děvče Grace... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Prahe. (dyfur)

Reklama

Reklama