Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (517)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Když dlouho nepijete alkohol, tak se pak ožerete i po malém množství. Stejné je to s horory. Dlouho jsem žádný neviděl, a proto jsem měl u tohohle dost strach. Natočené je to velice slušně a režisér strašně dlouho neukáže vraha. Jednu chvíli jsem si myslel, že ho snad neukáže ani jednou za celej film. Ta závěrečná lesní přituhovačka zdaleka nebyla tak dobrá, jak začátek v domě. Celkové vyvrcholení mě ale nezklamalo. Pro mě je tento film dalším důkazem, že francouzi vládnou modernímu hororu. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní horor. První půl hodiny, se tam vůbec nic neděje, a pak to začne. Nejdřív přemýšlíte, jestli je to nadpřirozeno, nebo jestli je tam honí lidé. Mladému páru v Rumunsku do domu vniknou vetřelci. Nikdo ale neví proč, nebo o co jim jde. Pak už jsem sledujeme zběsilý útěk v noci lesem do neznáma. Ze začátku je to nuda, ale pak atmosféra zhoustne a je to vážně síla. "Pojď si hrát." ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Přímočaré žánrové cvičení, nic víc. Ale se srdečním rytmem zacvičit dokáže, to zase ano. Příběh neexistuje, prokreslenější charaktery postav neexistují (ani záporných, což je největší škoda) a o nějakou brutalitu tady taky nejde - což je ale na druhou stranu pozitivní, hraje se na strach a na (trochu otravné) lekačky. A na řehtačky. A na to že děti jsou svině, což ale stejně každý ví už dávno. V podstatě primitivní záležitost točená viditelně za pár korun, ale autoři i přes neschopnost napsat scénář vcelku dobře vědí jak pracovat s napětím, takže zapřísáhlé fanoušky žánru může potěšit. 6/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologicky vyspelejšie a filmársky sofistikovanejšie spracovanie rovnakého námetu, s akým pracuje britská brutalita Eden Lake. Zatiaľ čo tá šokovala až buranskou násilnosťou a priamočiarosťou, Ils vsádza na postupne rastúce zimomriavky, na tajomno, strach z neukázaného, na hrátky s kamerou a hlavne zvukom (!). A robí to síce nie priekopnicky - v zásade sme to už všetko niekde videli - ale nadmieru poctivo a pôsobivo. Ils je jedným z toho mála hororov, ktoré svoj žáner nedegradujú, ale naopak poukazujú na doležitosť filmárskeho umu v ňom. Francúzi opäť bodujú. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku pokračuje civilní příběh dvou mladých lidí. Až noc přinese své temné plody a oni se začnou bát. Jsem již poněkud alergický na tvrzení, že tohle se stalo. Film by fungoval dobře i bez laciné reklamy. V závěru jsem si připomněl jeden díl vražd v Midsomeru, který byl podle mne jasnou inspirací filmařů. Nic to nemění na tom, že druhá polovina milosrdně krátkého filmu je napínavá a divák netuší, jestli se z toho pronásledovaná dvojice dostane. Mne osobně by ale děsilo již bydlení v tak velkém domě na samotě v lese. Jeho interiéry byly neútulné, obrovské, plné stínů a temných koutů...Režisér oproti klasickým filmům volil často zkratku, a tak postava jde ke vratům, otevírá je, střih, jede v autě. Lucas sedí na posteli, střih a už je oblečen ve dveřích. Proč ne, styl dnešní uspěchané doby. Bloudění v kanálech pak ovšem působilo nekonečně nudně a zdlouhavě... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Ako reklamný trik pred uvedením filmu odprezentovala oficiálna internetová stránka falošné video, kde údajná sestra stratenej Clémentine (Olivia Bonamy) prosí, aby sa jej sestra i Lucas (Michaël Cohen) vrátili v poriadku domov. (FromHell)
  • Vo filme nie sú jedny dvere, ktoré by nevŕzgali. (pukar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno