Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Co tohle bylo za film? Klasický asijský horor + součást kampaně proti potratům + podivná road movie po světě snů (nebo spíš nočních můr)... Ono by to nebylo zlé, atmosféru to má solidní, vizuální stránka nadchne, ale... Motat do hororu jak jsou potraty špatné a podobné věci, to mi moc nesedí. Možná to byl záměr, ukázat cenu života, ale mě to přišlo až moc na efekt. Sorry. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Pangovci překvapili, a to HODNĚ. Po několika úpadových rádobyhororech mně film takhle nabitý fantazií i hodně nepříjemnými scénami (myšleno pozitivně) opravdu málem vyrazil dech. Nene, to říkám špatně, spíš jsem ho držel zatajený až do konce, protože celá ta ponurá scenérie Recycle mi prostě nedovolila ani dýchat... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Námet bol dobrý, ale scenár to žiaľ nezvládol. Pritom potenciál by tu bol. Čakal by som viac akcie vo svete recyklácie. Takto mi to pripadalo dosť ťažkopádne, zbytočne dlhé a hlavne hrozne nudné. Je smutné, keď niekto pri kvázi horore podriemkáva a skoro upadne do limbu, to je znakom toho, že určite s filmom nebolo čosi v poriadku, aspoň čo sa mňa týka. Čakal som omnoho viac, ale miesto toho som dostal iba nudnú prechádzku jednej dievčinky. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.4 - THAJSKO - Nakonec se mi to vlastně dost líbilo a rád bych dal víc, ale nemůžu už jen z toho důvodu, že celý ten fantasy svět, nakolik je plný zajímavých obyvatel, není dostatečně propracovaný a jeho pravidla sice na první pohled existují, ale při hlubším zamyšlení se to dost rozpadá. Celou dobu jsem si říkal, že mi to přijde dost kreativní, ale že už jsem někde něco podobného viděl - a po dokoukání jsem si vzpomněl, že Silent Hill a spolu s tím jsem si vzpomněl i na to, že jsem s ním měl stejné problémy, akorát Re-cycle mě zaujal o maličko víc. Přitom kdyby to mělo lepší scénář, pevněji propojené nápady a v závěru se to vyhnulo citovému vydírání, byl by z toho hodně povedený fantasy horor. A kdyby jeho úvod, který falešně láká na duchařinu a který je během svoji půl hodinu šíleně nezáživný, obyčejný a naprosto bez atmosféry, tak by to skoro ani nemělo vad. Za pozornost to ale určitě stojí i tak a jsem rád, že ani tentokrát mě Thajsko výběrem hororu nezklamalo. A svět všeho zapomenutého je opravdu skvělý nápad, který možná není zrovna originální, ale stejně má hodně do sebe a divím se, že při americké posedlosti natočit vlastní verzi čehokoli zajímavého hororového z Asie tohle ještě nedostalo vlastní remake... Po čase navyšuji hodnocení, líbí se mi to stále víc. Slabé 4* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je značně rozporuplný, zatímco první polovina se nese ve stylu tradičních hororvých lekaček a představí zajímavou myšlenku stvořeného světa autorky, kam se může dostat, tak druhá už tolik nesází na horor jako spíše na vykreslení emocí a fantazijní jízdou světem mrtvých. A právě tato druhá polovina mě nesmírně bavila, vizuální pojetí je hodně originální a některé momenty vám zůstanou v paměti ať už je to tunel potratových dětí, cesta hřbitovem, nebo neuvěřitleně krásné přírodní scény z louky a trhání květů nebo prostě jen putování krajinou, je to velmi dovedně natočeno. No a k tomu slušná hudba, zvukové efekty a hlavně výborná Angelica Lee v hlavní roli. No a máte závěr, který vás možná překvapí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama