Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Je to film plný iných vecí v inom svete. Nechcené či stratené veci, ľudia sú na každom kroku. Všetko toto je zobrazené v pochmúrnej nálade a vo farbách tmy a temna, doprevádzané hudbou, ktorá vždy pasuje k danej udalosti a miestu v ktorom sa nachádza. Film bude určite dosť porovnávaný s filmom Silent Hill, pretože sú trochu podobné. Striedanie reálneho sveta s iným svetom, aj keď v tomto filme nebolo striedanie, ale film sa tiahol skoro celý v inom svete. Ale aj tak majú rovnako pochmúrny dej. Film môžem len a len odporučiť a to nie iba ľudom čo majú radi hororový žáner, ale aj ostatným. Miestami som sa aj ja poriadne lakom čomu dosť napomohla skvelá hudba a celý film som bol v napätí čo sa stane ďalej a čo všetko ju ešte stretne počas cesty k východu z tohto sveta. Scény s ľakačkami nastali vždy v čase keď som to naozaj nečakal. V tomto sa mi film páčil a zaradil sa medzi top čo som za rok 2006 videl. Nič viac nič menej, v skratke skvelý film. Celá recenzia: TU ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Takové milé překvápko si čtyři body zaslouží. A hned vám řeknu proč. Byla jsem natěšená na asijskou duchařinu, navnazená docela vysokým hodnocením. A ze začátku se mi dostávalo vskutku kvalitního strašení. Až po uplynutí třetiny filmu se hlavní hrdinka dostává ze jednoho žánru do druhého a z duchařiny se stává lehce hororová fantasy pohádka. Ačkoliv jsem se těšila na něco úplně jiného a tedy by se možná dala očekávat jistá rozmrzelost nad změnou žánru, bylo tomu přesně naopak. Ta druhá část byla kouzelná, místy roztomilá, místy děsivá, někdy dojemná, jindy zas akční. Zkrátka mi ani trochu nevadilo, že to nebylo to, na co jsem se původně naladila. Málokdo zvládne kombinovat jednotlivé žánry tak, aby to fungovalo, ale zde se to povedlo znamenitě. Jasně, občas si to neodpustí trochu toho patosu (přihoďte k tomu ještě antipotratovou agitku), ale jako celek je to překvapivě soudržné, šlape to jak hodinky. A ani ty triky nebyly k zahození, takže jsem se jimi ani necítila přehlcena. Příjemná podívaná. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Re-cept na kvalitní film? Tři filmy v jednom! Děsivý horor, dojemné drama a "cestopisný" dokument. Hororové pasáže jsou naprosto dokonalé, drama zcela pochopitelné a lidské, vizuály včetně lokací krásné, jestli je to to správné slovo. Přesto ale některé hororové momenty byly spíše komické a některé dojemné zaváněly kýčovitostí. Naštěstí jich bylo málo a pan re-žisér ukončil film v jednom z těch kvalitních momentů. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Vemte 10 deka Silent Hillu, 15 deka Nekonečnýho příběhu, špetku libovolného asijského hororu s podivnou dívčinou v hlavní záporné roli, dle libosti oslaďte dojemnou linkou, přisolte lžičkou romantiky a máte Re-cycle - podivný a místami absolutně nelogický mišmaš, u kterého jsem dvakrát vyletěl leknutím z křesla, jednou jsem klimbnul, jednou se slušně dojal a většinou solidně nudil. V paměti zůstanou některé originální lokace a vizuální stránka, jinak nic, co bych musel vidět podruhé. 50% ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Příšerně zamotaná přeplácaná volovinka...Ze začátku buduje atmosferu solidní duchařiny, ze které se přeskočí najedou do jakási říše fantasie,...a ve finále rádoby šokující konec, který tomu všemu dodal úplnou korunu, takže jsem v tom totálně zabloudil...Jakoby tvůrci chtěli spojit Nenávist a Alenku v říši divů...1* za pěkné efekty a 1* za příjemný rozjezd. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno