Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Oxide Pang Chun není režisér pro mě. Jeho OKO 1 mě přišlo jako čiště průměrný film, který naprosto ničím nepřekvapí a nepotěší. Jeho Tesseract je naprostá matlanina, v které ze sebe snaží udělat režiséra, který zvládne i lidské drama z pohledu tři osob(myšlenku takovou měl, ale udělal úplně něco jiného...) a nakonec jeho Re- Cycle. Ten, se tváří jako horor, ale kdo se u něj bude bát je u mě hodně velký srab. Ze začátku vše vypadá zajímavě, Spisovatelka, která jako lék na rozchod s osudovým mužem napsala o nich 3 knihy, které se stali bestsellery. Teď se chystá napsat čtvrtou knihu, kterou jak sama poté zjistí píše o něčem důležitějším než byl vztah jich dvou. Film hodně moc až příliš připomíná Silent hill. Není tu žádné tiché městečko, ale spisovatelkou vytvořený fantaskní svět , do kterého se ponoří a setká se tam s jednou malou dívkou... Projde mnoha zkouškami a nakonci jí má čekat transport zpět do reálného světa. Film má dobrou myšlenku, ale trestuhodně ji nevyužije. Počáteční hororové sekvence, založené na "něco se tam hýbe", "kdo pustil tu vodu" a nebo na stínech za hlavní postavou jsou mrazivé, ale nic víc. Zbytek filmu je jen taková procházka vymyšleným světem na jehož konci žena pozná cenu života a odpovědnost tvůrce. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za úvod, který mě zcela zaskočil svou zákeřnou a úspěšnou schopností děsit. Dvě hvězdičky za úchvatné audiovizuální ztvárnění plné pozoruhodných momentů, z nichž bych vyzdvihl jeskyni potracených dětí a útok oběšenců. Forma spolehlivě drtí obsah, nicméně kabátek téhle recyklace je natolik zdatnou součástí díla, že dává záminku ke shlédnutí sám o sobě. Takové milé kombo Silent Hillu a asijských duchařin. Jednoduše, tohle dílko za vidění stojí, už jen pro svou mighty dreadful úvodní čtvrthodinku a spoustu krásných obrazů. Koukat v noci, na story se vykašlat. ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to člověk dívá jako já, t.j. bez jakéhokoliv předinformování, tak dlouho bádá jaký žánr se z toho nakonec vyklube. A taky že jo - ze začátku to vypadalo na klasický asijský horor "telefon - crrr - bububu dlouhovlasá Mařka za rohem", a potom to zase vypadá jako zombie film a nakonec je to vcelku obrazově pestrá vizuální podívaná se všemi těmito žánrovými mixy, avšak nejvíc asi fantasy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš nežli o čistokrevný horor jde o hodně temnou fantasy s určitými hororovými prvky, v níž se procházíte docela nebezpečnými, fantasmagorickými světy plnými zapomenutých a opuštěných věcí - světy, k jejichž vytvoření přispěla svým dílem i hlavní hrdinka. Jejich obyvateli jsou pochopitelně duchové zemřelých. Chyběla mi silnější a promyšlenější dějová linie a nějaké užší propojení jednotlivých pasáží. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý fantasy horor. Má veľmi dobrý príbeh o úspešnej spisovateľke, ktorá sa rozhodne svoju novú knihu zamerať mysterióznym smerom, ale časom začne u seba doma pociťovať rôzne podivné veci, no to je len začiatok a dostane sa do sebou vytvoreného sveta zabudnutých vecí a musí sa z neho dostať skôr, než bude neskoro. A na ceste jej pomáhajú aj známi z jej minulosti. Spracovanie je na tom dobre, ešte úvodná polhodina sa nesie v klasickom hororovom duchu, takže hlavná hrdinka vidí vo svojom byte rôzne nadprirodzené náznaky a potom sa už film prenesie do iného sveta, kde sa úplne zmení štýl, ale určite nie k horšiemu, pozerá sa na to viac než dobre, pôsobí to originálne a nápadito, viacero prvkov je veľmi zaujímavých ako utrpenie nenarodených detí, neuctených zosnulých a rôzne iné, ale aj tak mám pocit, že sa z tejto fantasy roviny dalo získať aj viac, no to už neplatí o poslednej polhodine, ktorá mi celým svojim pojatím sadla skvelo, je to pôsobivé, prepracované a páči sa mi aj úplný záver. Čo sa týka hororovej stránky, tak tento film na to ide inak, ako je bežné, klasické hororové prvky sú iba v úvode, kde nechýba podivná postava, zvuky a pocity, že niekto je ešte v miestnosti, potom sa to už prenesie skôr do fantasy štýlu. Kvôli tomu to už ako horor vôbec nefunguje, ale to je logické. Hlavná postava putuje rôznymi miestami, ale o život jej prakticky vôbec nejde a tak sa ani o ňu nedá obávať, ale aj tak to má čím zaujať. Herecké obsadenie sa mi páči, Angelica Lee je tu skvelá a na nej to prakticky celé stojí, okrem nej sa tu ešte nájde pár menších postáv a tým tiež nemám čo vytknúť, hlavne postava dievčaťa je výborne podaná. Réžia a technická stránka sú perfektné, páči sa mi vizuál, film má zaujímavú atmosféru a dokonca fungujú aj emócie a to je v tomto žánri mimoriadne výnimočné. A pochváliť musím aj hudbu. Re-cycle je originálny horor, ktorý na mňa vždy správne zapôsobí. Len škoda, že celý film nie je, ako posledná polhodina, to by som neváhal ani s plným hodnotením. 77% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno