Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

nash. 

všechny recenze uživatele

Rozjezd tak pomalý a vlažný, že začal pomalu probouzet pocit zklamání, naštěstí se nestačil probudit docela. Atmosféra najednou zhoustla, lekaček a opravdu děsivých momentů přibývalo, a pak se najednou horor přetavil v úžasnou vizuálně úžasnou temnou fantasy se závěrem, který mě dostal do kolen naprosto nepřipraveného. Originální příběh, spousta skvělých nápadů ve světě zapomenutého (i když bych ji velmi rád viděl ještě víc), působivá atmosféra, několik úžasných a dokonce i poetických momentů, řada vizuálně skvělých fantaskních obrazů. Navíc je to horor, který nejen děsil, ale také mě dojal. Podobně jako u Sirotčince, jsem se dokonce neubránil slzám. Skvělé. A jako bonus krásná Angelica Lee a milá Zeng Qi Qi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy, ktoré Re-cycle evokuje, tu už spomenuté sú a z nich samozrejme vyplýva žánrová nesúrodosť filmu. Námet je síce fajn, ale pripadá mi skôr ako materiál pre Myiazakiho, niečo, čo by sa viac vynímalo ako animované. Bratia Pangovci totiž silou mocou musia všade cpať svoje trade marky typu levitujúci duch s deformovanou tvárou. Dôležitejšie je ich zábavné spracovávanie v počítači, ako ich logické odôvodnenie. Prvá polovica je horor, tá druhá fantasy s dosť nevydareným melodramatickým záverom. Čím je však ono prítomné strašenie odôvodnené? Nemal by film ako čisté fantasy väčšiu silu? Východné duchárčiny, resp. ich americké remaky sa kedysi snažili opantovať naše kiná, lenže potom nadšenie opadlo, divák zistil, že sa jedná o klasické štúdiové pásové výrobky, kde sem tam natrafíme na zaujímavý kúsok. Pre mňa ním zmätený Re-cycle nie je. Samozrejme nás čaká zaujímavý "šokujúci" dovetok, ktorý však celú záležitosť zachrániť nemôže. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naozaj som netušil do čoho idem. Čakal som, že po skvelom snímku OKO, mi bratia Pangovci opäť naservírujú skvelú ducharinu. A zo začiatku to tak aj vyzeralo. Scény v byte hlavnej hrdinky sú skutočne pekne mrazivé. Potom ale snímok prehodil výhybku a dočkal som sa akéhosi mixu silenthillovských príšerností a gilliamovských fantázií, pričom nefunguje ani jedno. Pochváliť ale môžem tvorcov masiek, ktorí vytvorili paranormálne entity na špičkovej úrovni. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem se trochu nudil, pak jsem se asi 2x lekl, což mně probudilo a to bylo moc dobře. Za chvíli jsem totiž pomalinku začínal chápat, že se tu jedná o ,,trochu jiný horror,,. Nikdy by mně nenapadlo, že v zrovna v horroru, mohou být tak hluboké myšlenky a nakonec takový hluboký úděs. Tenhle film mně natolik dostal do kolen, že se nezmohu na tradičně ,,vtipný,, komentář. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém Re-cyklu vidím v dvoch veciach: (1) Nevyužitý potenciál úžasného fantastična (sveta zabudnutých), do ktorého bola ľahostajne (bez silnejšieho ukotvenia v hlavnej myšlienke) nasadena hrdinka a (2) podcenenie publika videoherným rozsekaním jej putovania na levely, t.j. chýbajúca hlbšia štruktúra, kedy je jasné, že po prekonaní nástrah jedného "mikrosveta" sa k nemu už nevrátime (=hádžeme za hlavu a ostávajú len obrázky). Celé toto zvýrazňuje "help" v podobe dedka a dievčatka, ktoré v kritických okamihoch "poradia" (napr. flashback na dávny rozhovor) a ide sa ďalej. Touto zbytočnou doslovnosťou je výrazne obmedzená fantázia a domýšľavosť diváka, čo je vzhladom na celé ponatie filmu (od nápadu až po spracovanie) veľká škoda. Ale aj napriek týmto výtkam je tento zrecyklovaný Silent Hill, Oko a MirrorMask, obdarený o Pangovský rukopis (hlavne interiéry) priam povinnosťou pre milovníkov Alenky v ríši divov. Nevyrovnané, ale vo výsledku stále výborné. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)
  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama