Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +výborný hudební doprovod, skvělá dramatická část, zajímavý zážitek z filmu -pořád je to jen Angelina Jolie, která je v hlavní roli, romantická část nestojí za pozornost/// Tenhle film má pro mě své zvláštní kouzlo. Angeliny jsem se z počátku bál, ale k mému překvapení to celkem ustála, tady byla vyjímečně i sympatická. Když jsem ovšem četl námět, tak v jednu chvýli mě zaujal, ale v té druhé jsem se zhrozil, co si na mě scénaristé vymyslí. A naštěstí to nebylo něco nesmyslného, bláznivého, ale celkem realné duševní pochody hlavní hrdinky, u nichž bych se zachoval tak nějak podobně. Velice filmu dopomhl hudební doporov, který je na tento styl filmu dynamický a dobře rozvíjí atmosféru. Atmosféru dramatické části filmu u které jsem byl hlavně v posledních minutách napjatý a nevěděj jak to skončí. A skončilo, mohlo trošku jinak, ale za celkový film po delším uvážení přihazuji čtvrtou *. Tenhle film se mi líbil./// Celkem 70%/// ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenáročný a nepříliš záživný film s blonďatou Angelinou a jasným poselstvím - naučit se žít život tak, jako by každý den měl být ten poslední. Jenže také s větším než malým množstvím žaludek-zvedajících scén typu davového zpívání I can´t get no satisfaction - za ty vážně nedík. Angelino tričko Social Distortion už toho jaksi moc nezachrání, sory. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Lanie bývala posmívanou obrýlenou holčičkou. Řekla si, že všem ukáže a stala se atraktivní reportérkou, která jí jen zelí, mučí se ve fitku a dělá kariéru. Je to ale život nebo jen "něco takového "? Chtěla takhle žít nebo je to jen vzdor a způsob pomsty? Na tyhle otázky si začne odpovídat, když jí "dá" jeden pouliční věštec týden do konce života. Není to přímo Americká krása, ale i v tomhle pohodovém filmu jsou jistě momenty, kdy ta podobnost vytane - třeba když si Lanie nasadí místo čoček brýle, pustí muziku na plný koule, cpe se vším dobrým bez ohledu na kalorie a nebo jamuje se stávkujícími při své vlastní "seriózní" reportáži. Pohoda. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednou mě zmate upoutávka a musí to být zrovna tím špatným směrem. Naprosto sterilní, přehnaně moralizující romantická komedie. Chvililinku to i vypadá na něco slibného, ale to jsme si možná jen naivně přál. Angelina je fantastická, o tom ani sebemenší pochyby, ale moc ji nemusím, takže pro mě zbytečný film. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film můžete nahlížet ze dvou úhlů pohledu. Buď vám bude vadit, že téma je více méně otřepané a vyčpělé, které jsme v různých proměnných viděli už stokrát, anebo se na tohle vykašlete a budete si jej užívat. Protože tohle je sakra příjemný snímek. Během jeho sledování jsem byl v takové skvělé náladě, že mi absolutně nic nevadilo. A Angelina je sexy. Ona by ten sexappeal mohla vyvážet po vagónech do rozvojových zemí a stejně by jí ho dost zbylo… :-) Ale přeci jen, sluší jí více tmavé vlasy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Když se ve 41. minutě Cal (Christian Kane) vrací domů, Lanie (Angelina Jolie) poslouchá píseň „Story of My Life“ od kapely Social Distortion. (Zix.)
  • Ve filmu si sami sebe zahrají reportéři Vancouverské televizní stanice BCTV Pamela Martin a Jill Krop. (Terva)
  • Ve 3. minutě zní píseň „Wonders Dub I“ od kapely Long Beach Dub All Stars. V 58. minutě hraje píseň „Ladyshave“ od Gus Gus. V čase 01:01:00 zní píseň „Jimmy Eat World“ od The Middle. V čase 01:05:00 hraje píseň „This Way“ od Jewel. V čase 01:11:00 hraje píseň „Mercy Street“ od Petera Gabriela. V poslední scéně a při závěrečných titulcích zní píseň „Learn To Fly“ od Foo Figjters. (Zix.)

Reklama

Reklama