Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Genero 

všechny recenze uživatele

Jako Velmi křehké vztahy z policejních análů, ale zase ne tak příšerný. Dávám zatím za dvě, ale jestli tu někdo napíše jako tuhle na Super.cz, že Hana Vagnerová je jedna z nejkrásnějších českých hereček, tak mu nacpu tři vázaný ročníky Maximu do stejné části těla, odkud si Hlína a Stoupa vylovili scénář, a ten odpad!, co sem vystřihnu, mu pak rozmažu po celých zádech. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mohl bych asi nadávat i do nekonečna, především na debilní telenovelácký obsazení a otřesný výkony některých mluvících hlav, dále pak na zbytečnou nataženost na 16 dílů a konečně na místy povolenou uzdu fantazii, speciálně pak v posledním díle. Ale co, kriminálka je to dobrá, na český televizní odpad až moc dobrá. První díly jsou perfektní, v půlce už jsem začínal poznávat nedostatky, ale rychle jsem si zvykl, takže jsem to dokoukal v poklidu. 70% ()

Reklama

Agoran 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po prvním díle: Velká škoda velmi zajímavého námětu. Proč proboha všechny seriály od TV Nova vypadají úplně stejně (nebo alespoň třeba tenhle a Ordinace)? Doteď jsem myslel, že je to amatérskými herci, ale teď vidím, že je to nejen tím. Režisér jim asi musel říct: přehrávejte, ale nereagujte na sebe, jakoby recitujte. Tohle s hraním nemá nic společného, takže i kdyby byl scénář geniální, přes to prostě nelze přenést, takže bohužel nepředpokládám, že by se s dalšími díly hodnocení změnilo. Chybou také je být za každou cenu akční, vyhrocený, hrající na city. Kdyby autoři ponechali trochu obyčejnosti, bylo by to celé více uvěřitelné a diváka by třeba i mrazilo v zádech, že se podobné věci děly jemu za humny. Ale kdyby jsou chyby, tohle prostě dobrý seriál není. (PS: Kdyby nebylo tak nadějného námětu, dal bych třeba o hvězdičku víc, ale tohle je tak promarněná šance...) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

Expozituru hvězdičkami bodovat nebudu, protože jsem letem světem přelétl první dva díly a rychle poznal, že by pro mě tento seriál znamenal ztrátu času. Hana Vagnerová, jak to ostatně zaznamenává řada dalších komentů, ve své roli není uvěřitelná a vzhledem k dominantní pozici, jakou v seriálu má, představuje velkou zátěž. Chtělo to jiný casting a patrně i mnohem víc zapracovat na scénáři. Takhle je to jen další z řady tuctových nováckých seriálů. V porovnání s výsledkem je zajímavé, jaké naděje vkládalo vedení Novy do tohohle dílka... ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V 10. díle se při poslední scéně policista Chládek (Robert Jašków) snaží zakrýt svou kolegyni v autě, aby vypadali nenápadně a tvářili se jako zamilovaný pár. Při tom si zjevně neuvědomuje, že je stále v uniformě a tímto ukazuje z okýnka záda s nápisem "Policie", na který by Řízek (Hynek Čermák) a Sergej velmi dobře viděli. Sergej se tímto směrem navíc několikrát dívá, navíc se zapnutými světly. (Lasmen)
  • Televizní reportéři Josef Klíma a Janek Kroupa napsali scénář k seriálu podle skutečných události okolo tzv. Berdychova gangu. O kauzách tohoto spolku oba reportéři několikrát informovali v bývalém investigativním pořadu TV Nova Na vlastní oči (od r. 1994). Už v roce 2006 vydal o zločinech Berdychova gangu Janek Kroupa knihu s názvem "Zločin jako profese". (navabaca)
  • Jedna z posledních rolí Vladimíra Dlouhého, který zemřel více než rok před uvedením seriálu. (navabaca)

Reklama

Reklama