Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

honz 

všechny recenze uživatele

Poutavý dětský snímek - fantastický příběh s historickým námětem o dětech, kteří se snaží přijít na kloub záhadám z doby vlády Rudolfa II., kdy byla Praha opravdu středem Evropy. Pro dětského diváka určitě řada zajímavých informací o rudolfínské době, pražských pověstech o židovském rabínovi a jeho Golemovi atd. Děj mi připadal místy chaotický, a to je asi jediné, co bych této dobrodružné a napínavé podívané vytkl. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Místy slušně napínavý a poměrně zajímavě natočený dobrodružný snímek pro českou mládež, místy těžce amatérsky nezvládnuté něco, co mohlo být hodně slušně natočené. Film je nevyvážený až běda a nebýt toho, že je to český film s tématem, které tu už dlouho nebylo, bylo by to jen za 40 %. Takto hodnotím jako slušný, ale bohužel pouze, průměr. ()

Reklama

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Pokus o natočení dobrodružného snímku pro celou rodinu. Pokus o příblížení se Indiana Jonesovi. Ach bože, hrůza a děs!! Kamera je tak příšerně umělá a různé rychlé přibližovačky nepůsobí ani trochu zajímavě. Naopak - ruší a rozčilují. Pátrání po talismanu rabína Lowa chce vytěžit z určitě zajímavého tématu to nejlepší, ale takhle se z toho stala trapná, rádoby dobrodružná chujovina. A to nemluvím o dialozích a některých absolutně nesmyslných situacích. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Maharal na mě vůbec nezafungoval, ani přes dobré obsazení a snahu o chytlavý příběh. Film na mě působil jako podivná splácanina všech možných populárních žánrů a filmů (Indian a Jones, různí lovci pokladů, apod.). Vyvážený nebyl ani z hlediska cílového publika, nechci film hodnotit z jiných pohledů, ale přesto si myslím, že se do vkusu extra netrefil nikomu. Chyběl tomu lepší scénář a především lepší režie a vyladění do fungujícího celku. Někdy je méně více a o Maharalu to platí dvojnásob. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Mohl to být konečně po dlouhé době nějaký slušný tuzemský dobrodružný film pro mládež. Námět byl zajímavý, obsazení víc než slušné, jediné, co chybělo, byl scénář. Ono je těžké nechat se filmem nějak strhnout, když příběh zmateně přeskakuje bez jakékoli logiky ze scény do nějaké další a pokud se děje něco souvislého, je to velice předvídatelné. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Kristýna (Barbora Seidlová) způsobí se svým vozem Škoda Roomster celkem šest pojistných událostí, z toho dvě na stejném vozidle. Na jejím vozidle však paradoxně nevidíme ani škrábnutí. (Antal89)
  • Rabín Jehuda Löw skutočne existoval, všetky pramene vo filme sú na motívy tejto historickej postavy. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama