Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Váhal jsem mezi * nebo **, ale v globále to nic moc řešit ani nemůže. Film není nějak zajímavý, duchařina to je. Události před nehodou napínavé jsou. Ale celé to drží na vlásku. Dialogy luxusně hloupé. Samozřejmě "dialogy" berte pouze název pro to kdy se mezi sebou baví dva herci aby se ten film alespoň někam trošku posunul. Ono je totiž hlavně problém dělat z tématu ,kterému by bezvadně padla stopáž 45 minut jako ulitá někde v seriálu Krajní meze, celovečerní film. Originál jsem neviděl, ale moc nevěřím že by mohl být něčím zajímavý. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý horor o tom, jak duch zabíjí (nebo spíše posílá zprávu, že budete zabiti) pomocí hlasové schránky v mobilu. Japonský originál jsem neviděla, ale věřím, že je lepší než tento americký remake. Napětí nulové, strach přichází jen ve vyhrocených scénách, ale stejně rychle z vás zase opadne. Děj nelogický a stejně tak smýšlení mnohých postav. Nakonec se ani nedozvíme, proč se to všechno dělo a nejspíš se musíme smířit s klasickým vysvětlením céčkových hororů, že ten duch byl prostě zlý a zabíjel každého, kdo mu přišel pod ruku/pod telefon. Ponaučení - každý Američan má véčkový sklápěcí mobil. Dávám 3* jen za to, že jsem se spíše bavila nad chybami ve filmu (proč mají v márnici prázdné podsvětlené poličky a nejsou v nich nástroje? asi je tam zapomněla aranžérka dát. Proč hrdnice v 7 ráno zvoní budík a než sejde dolů, aby otevřela dveře, tak je za ní na hodinách 9?... a mnoho dalších). ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

Laciná a nepovedená duchařina natočená jako remake k japonskému originálu. Jak vidět, opět se někdo nechal více než inspirovat klasickým japonským hororem a opět bez většího kasovního a hlavně filmařského úspěchu. Ve filmu selhává snad úplně všechno od scénáře přes marné herecké (ne)výkony až po atmosféru „vygradovanou“ jakýmsi obživlým tělem ve větrací šachtě. Očekávaný děj, umírání ála Nezvratný osud nic méně naprosto bez nápadu a vlezlé vyzvánění, které doprovází celý film, sráží výsledné hodnocení hluboko pod průměr. Jediná scéna u které jsem se skutečně pobavil a jež stojí za zmínku, je hned ta úvodní s rybníčkem. Ta mě namlsala na zbytek filmu, avšak byl jsem zklamán. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Původní snímek si už vůbec nepamatuji, ale remake není špatný a hlavně má milosrdnou stopáž, tudíž rychle uteče. Přišel mi nejnapínavější do doby, než se do ohrožení dostane Beth. Ta se chová najednou jako blbka a ztracené napětí se vrací až v samém závěru. Vůbec nejlepší je úvodní scéna s kočkou u jezírka. Nejsympatičtější postavou je detektiv Jack, jenž si bohužel myslí, že jemu se nic stát nemůže. Vizuálně příjemné, škoda, že více nevyužili stonožky, ale jinak halucinace dobré. A dokonce i stopa satanismu...no, ta média. Nejtísnivější scéna - v nemocniční šachtě za zdí.... 3,5* ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Opäť síce len kopírka ako väčšina vtedajších amerických počinov, ale čo na tom, určite lepšie ako pozerať stále tie isté japonské ksichty a to nie som rasista. V prvopočiatkoch som kedysi ich filmy uprednostňoval pred americkými a britskými, ale potom, ako sa v každom objaví "kvázi" desivé dievčatko s trhaným pohybom, už mi to začalo liezť na nervy a americká alebo európska tvár to aspoň trochu zpozerateľní. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v Atlantě v Georgii v USA. (rafix)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 6. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama