Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (923)

castor 

všechny recenze uživatele

Snesitelná a místy nadmíru vtipná jednohubka, kterak jeden permanentně nasranej morous kosí protivníky dobře mířící pistolí i proklatě ostrou mrkví. Tenhle týpek si nechává říkat Smith. Jeho samotu na autobusové zastávce však nečekaně přeruší vřískající těhotná žena a chlápek s bouchačkou, který jí pronásleduje. Málomluvný Smith si povzdechne a s maximální neochotou ji jde pomoci. V tu ránu se objevují další desítky padouchů, Smith vyděšenou ženu mezi létajícími kulkami odrodí, efektně zmasakruje protivníky, přestřelí pupeční šňůru a ujme se – žel už sirotka. Máme za sebou dobrých pět minut a tenhle přiblblý příběh vás ještě několikrát náramně naštve. Vysněný projekt britského režiséra a scénáristy Michaela Davise coby „náctiletého nadšence akčního žánru“ na druhou stranu slupnete jako vizuální bonbón, ve kterém měl Davis rozmyšlenou každičkou drobnost, každý úhel kamery. Jenže nedopečená forma je do očí bijící. Doposud podprůměrný komediální režisér miluje asijské střílečky (i on mísí mnohdy infantilní humor s drsnou akcí), ale prakticky po celou stopáž divákovi dokazuje, že by se z každé páté scény dalo vytěžit o poznání víc. Nápadů má habaděj, ale nedokáže je dostatečně převést na plátno. Měl zůstat coby jakýsi „poradce“ a režii přenechat někomu, kdo má šmrnc. Owenův sarkastický hrdina, který má vždy v repertoáru nějakou tu suchou hlášku a v kabátu čerstvou karotku, rozcupuje tucty gangsterů á la John Woo, zasouloží si s Monicou Bellucci, nicméně jeho oťukávání akčního žánru by si zasloužilo větší péči. Detaily úchvatné, celek průměrný!! A co na to přehlcený divák? ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Viděno očima 16-ti letýho kluka: (9/10) Absolutně boží, Cliwe je nejhustší ve vesmíru, hajzly kosí jako čerstvou trávu, proskakuje oknem, slaňuje schodiště, skáče s padákem, smykuje s autem a u tohohle všeho prostě pořád střílí náboje a hlášky. Jako machr největší! Kolem koulí se mu navíc ochomejtá Monica a ta je fakt hardcore! Ten záporák byl taky dobrej, ale prostě Cliwe je hustotonážní týpek, cool borec, jak pořád chroupe tu mrkev a taky jak nasekal tý ženský na zadek, to jsem se řehtal a pak jak předváděl toho hlídače, jak srká to kafe, fakt hrozná prdel. S ničím, ale vůbec s ničím se netrápil a prostě všechno mu vycházelo, neskutečnej king... Viděno současnýma očima: (4/10) Né, tak tohle bylo vážně moc. Chápu, že Cliwe baští mrkvičku, protože je dobrá na oči, potrpí si na blinkry při předjíždění a má rád psy, ale byly ty mnohdy trapné akční scény opravdu nutné?? I akční film by měl mít nějakou hranici a Michael Davis jí překročil několikrát. Nápady byly fajn, vysušení zbraně - proč ne??, tahání provazů připevněných ke kohoutkům budiž, ale střílečka během volného pádu nebo vypálení nábojů z meziprstí pomocí krbového ohně (wtf?) - to je skutečně příliš. Belluci je pěkná, ale nehraje nic, Giamatti byl tradičně dobrej. Kromě toho, že náš Superhero je samozřejmě neprůstřelnej a všecičko mu do puntíku vychází, tak bez škrábance přežije třeba boční (btw. supr natočenou) i čelní automobilovou srážku. Lidi tu umírají po desítkách, v několika scénách efektně, ale většinou to bylo víc, než jsem dokázal snést. Kamera a hudba dobrá, ale příběhově tupé jako opotřebovaná sekyra. Nesmyslné scény film strašně sráží (a to jsem se to snažil brát s ukrutným nadhledem) a ještě něco, ale potichu: Cliwe se snaží být cool, ale já nějak nevím...39 miliónů dolarů(rozpočet)/25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Jedna věc mi stále vrtá hlavou... Je opravdu možné zabít člověka mrkví na tolik způsobů? Ale k čertu s tím! Sejmi je všechny je tak ulítlé a akčně zábavné, že oproti tomu působí filmy Michaela Bay jako levná béčka. Pořádný scénář zde sice neexistuje, ale ten Davis v pohodě vynahrazují ulítlým humorem, drsnými hláškami a nekompromisně šílenými přestřelkami. Tohle je tak stylový film, že to ani není možné! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia. Má pomerne dobrý príbeh o drsnom mužovi s tajomnou minulosťou, ktorý sa náhodou zapletie do pokusu zabijakov o vraždu tehotnej ženy, čo sa im aj podarí, ale dieťa prežije. A tak sa spojí so svojou známou, prostitútkou a spolu ho chcú ochrániť za každú cenu, ale stoja proti veľkému množstvu nepriateľov, keďže nešlo len o akciu niekoľkých gangsterov, ako to na prvý pohľad vyzerá, ale siaha to až na najvyššie miesta. So spracovaním som spokojný, síce sa tu nájde pár situácií, ktoré ma až tak moc nebavili a o celkový príbeh tu zase ani až tak moc nejde, ale s tým nemám väčší problém, hlavne, že je to takmer celý čas nadmieru zábavná a nápaditá akčná jazda so zaujímavým hlavným hrdinom a množstvom výborných scén. Akcie je tu plno a v rámci svojej kategórie je výborná. Tvoria ju prakticky iba prestrelky, ktoré sú originálne, kvôli svojej extrémnosti aj mimoriadne zábavné, majú plno výborných nápadov a vynikajú mimoriadnym množstvom zabitých. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, prepadnutie hlavnej postavy v byte, automobilová naháňačka s perfektným ukončením, prestrelka behom zoskoku z lietadla, ale aj všetky ostatné, každá akcia dosiahuje vysokú úroveň zábavnosti. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Clive Owen v hlavnej úlohe, ktorý tu sadol skvelo, ale aj jeho postava je zaujímavo podaná, jeho zásadovosť alebo obľuba mrkiev to celé skvelo osviežia, zvyšné postavy sa mu už nemôžu priblížiť, ale nesklamal ma ani hlavný záporák Paul Giamatti, len mi moc nesadla Monica Belluci, práve scény, v ktorých bola najdôležitejšia boli tie jediné, ktoré ma nebavili. Réžia a technická stránka sú bez väčších problémov, síce tie niektoré efekty boli slabšie, ale na zábavnosti to nič neuberá. Určite si radšej pozriem nejaký vážnejšie podaný akčný film, ale medzi tými, ktoré sú zámerne hnané až do extrému patrí medzi tie najlepšie, vidno, že bol natočený hlavne kvôli nápaditým prestrelkám a to sa aj podarilo. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 75%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Clive Owen v ultimátním nářezu, kde to dělá s jednou z nejkrásnějších ženských filmového plátna, hází vyšperkovanými hláškami na všechny strany a dobře mířenou zbraní i mrkví kosí zástupy "špinavých parchantů." Nemá smysl nimrat se v tom, že většina těch dechberoucích akčních scén by byla v reálu zcela jistě neproveditelných, stejně jako ohromující schopnosti hlavního hrdiny. Já si film maximálně užívala a byla jsem jeho zpracováním ohromena. Spousta akčních hrdinů vykuřuje jedno cigárko za druhým, v rychlosti upíjejí "příšerný" kafe z kelímku nebo žvýkají žvýkačky. Smith má pod oděvem vždy schovanou kvalitně vypěstovanou mrkev a dokáže s ní provádět věci nevídané. S tímto inovativním použitím pro mě mrkev dostává zcela nový význam. Jdu si taky chrupnout:) K dokonalému výsledku filmu vydatně pomáhá lavina famózních hlášek, spousta nápaditých momentů a ta správná metalová smršť, která dokonale zapadá do celého kontextu zbavování se armády protivníků, a následné spouště, která s jejich se zvyšujícím počtem a následnou likvidací vzniká. Strhující je scéna, kdy Clive sjíždí dolů uprostřed kulatého schodiště a za sjezdu odstraňuje množství maníků na schodech. Celá scéna za doprovodu mé oblíbené skladby od Motörhead - Ace Of Spades. Extrémně nářezové. Monica Bellucci byla sice opět k nakousnutí, ale, ať se snažila sebevíc, já měla oči jen pro Clivea:) "Víš, co nesnáším? Hloupé akční filmy, kde hrdina zavolá vždycky jen jednomu, který ho potom stejně zradí." ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Postavu Olivera ztvárnila hned tři mimina. (Ouwen)
  • První zbraň, kterou Smith použije, je Walter PPK, obvyklá zbraň Jamese Bonda. Když ji Smith uvidí, nazve ji "pěkným zmetkem". To je narážka na to, že Clive Owen byl zvažován pro roli Jamese Bonda, ale nakonec ji dostal Daniel Craig. (Morien)
  • Pieseň ktorá uspí Olivera v hoteli je pieseň "Ace of Spades" od britskej rock'n'rollovej kapely Motörhead. (ČSFD)

Reklama

Reklama