Reklama

Reklama

Proč bychom se netopili

(seriál)
Česko, 2009, 8 h 43 min (Minutáž: 51–54 min)

Režie:

Petr Nikolaev

Předloha:

Zdeněk Šmíd (kniha)

Kamera:

Martin Duba

Hrají:

Václav Rašilov, Markéta Štechová, Tereza Kostková, Radek Zima, Lukáš Vaculík, Jiří Ployhar ml., Zuzana Kajnarová, Branislav Polák, Arnošt Goldflam (více)
(další profese)

Epizody(10)

V seriálu Proč bychom se netopili se můžete těšit na vodáckou romantiku, lásky letní i celoživotní, spory nicotné i zásadní, řeku vstřícnou i nemilosrdnou, přírodní scenérie i všední realitu života našich hrdinů. Poznáme se s nimi, když se poprvé sejdou na vodě, budeme svědky prvních zkušeností, úspěšných pokusů i nezdarů. Překonají spolu nejednu krizi, někteří navážou trvalé vztahy, jiní zase na dlouho zmizí všem z dohledu. Po letech se ale znovu sejdou a zkusí podruhé vstoupit do stejné řeky i do stejné lodi. (Česká televize)

(více)

Recenze (247)

Joll 

všechny recenze uživatele

Tak původně jsem dával za 3 hvězdy kvůli prvním 4 dílům, které ušly a seriál byl po delší době ze zábavnějšího prostředí než jen z nemocnic či bytů. Potom, ale škaredě zabředl a vytratilo se z něj i to málo co mi u televize drželo, nastalo děsivé opakování některých hlášek a chování většiny protagonistů, bylo do očí i otrlého diváka novodobých čekých seriálů. Takže 2 hvězdy a to ještě z lítosti. Když si člověk pomyslí jaké pěkné seriály jsme i za dob totality dokázali vyprodukovat a jaké hrůzy se na nás z obrazovek valí teď je člověku ouzsko. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

661. hodnocený film: Po shlédnutí 3 dílů si dovolím tvrdit, že tu sice ještě něco podobného nebylo, ale na druhou stranu ani být nemuselo. Stará parta přátel se snaží sjíždět řeku a mít ze všeho legraci. Holky nádherný, ale čekal bych trochu víc vtipu a i nějakou erotiku, možná by to tenhle film pozvedlo. Seriál nepotřebuje plejádu známých tváří, jako v tomto případě, ale chce to opravdové herce. Za herce tu můžu považovat snad jenom Kostkovou Terezu a Vencu Rašilova. Jasně, Vaculík je fajn a je nepochybně kvalitním hercem, ale už se objevil v takových bracích, že mu to vážně uškodilo. Jenom, aby nedopadl jako Sagvan Tofi. To bych mu fakt nepřál. Příjemná atmosféra a milá písnička od Kryšotfu, jainak nic víc a 2* to jistí. 2* ()

Reklama

July 

všechny recenze uživatele

Po 1. dílu přišlo zklamání. Tohle si docela pěkná a humorná knížka Zdeňka Šmída nezasloužila. Uspávadlo jako začátek Vesmírné odysey. 2. díl jsem brala jako takový zkušební - pokud se úroveň nezvedne, jdu od toho. Ale ona se zvedla, nuda ubyla a vtípky už nebyly tak trapné, dokonce se na to docela příjemně dívalo, i když žádná sláva to taky nebyla. Nicméně mým testem epizoda prošla - a pokud ostatním dílům tato úroveň vydrží, nebo se (snad) ještě pozvedne, nejspíš budu hodnotit i na 3*. Zbytek: Nakonec jsem vydržela seriál sledovat až do konce a ptám se proč. To bylo tak neskutečně hloupé a často nudné! A takovou pitomou smrt si mohl vymyslet snad jen scénárista v rauši... Radši zůstanu věrná mnohým zahraničním seriálům, které se k nám sice ještě nedostaly nebo se teprve začínají vysílat, ale na internetu kolují i jejich nové skvělé díly... ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Ano není to úchvatné dílo a kritika by na něm nenechala niť suchou, ale mě to dost baví, občas se i zasměju a hlavně si u toho oddechnu. Hlavně v době nekonečné zimy je pohled na teplo, vodu a slečny v plavkách povzbuzující. Je to fajn seriál o vodě a vodácích, který si na nic nehraje a má za úkol prostě pobavit. Je to za poslední dobu jeden z mála seriálů ČR na který se dá koukat a vždy se těším na další díl. Z herců se mě nejvíc líbí Vaculík, který má na svůj věk neskutečnou postavu a vždy řekne v seriálu nějakou dobrou hlášku. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Proboha proč pořád na vše nahlížet jako pokus o umělecké dílo a z tohoto úhlu pohledu jej pak analyzovat a dávat tak nízké hodnocení? Právě nyní, kdy seriál vysílají (únor-březen 2009) mi přesně tento typ seriálu přišel vhod, protože pracovně mám pondělí opravdu únavné a po náročné Zdivočelé zemi si nyní rád odpočinu u bezkonfliktních vodáckých příběhů. Nemusíme pořád u všeho sedět se zadumaným výrazem, podepřenou bradou, svraštělým obočím a kriticky mručet hm hm hm. Proto dávám 4* - hezké holky, chlapi, co jsou pořád malými kluky, atraktivní vodácký svět, jak jsem již napsal: pohodová oddychovka na pondělní večer. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (8)

  • Vo Vysokých Tatrách sa natáčal jeden z dielov seriálu na zjazdovke zo Štartu do Tatranskej Lomnice, v Tatranskej Kotline na ferrate a vo výleze z legendárnej horolezeckej cesty "Hokejka" v západnej stene Lomnického štítu - tesne pod vrcholom. Herci to zvládli na jednotku. (ujec)
  • Vodácké muzikanty si v 7. a 9. díle zahrála frýdecko-místecká kapela Kajkery. [Zdroj: kajkery.cz] (M-arta)
  • O postavu vodáckého vůdce Křižáka stála řada herců. Rozsáhlým castingem nakonec prošel Lukáš Vaculík. Pomohlo mu k tomu také to, že hodně trénoval v posilovně. (cariada)

Reklama

Reklama