Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

phaloc 

všechny recenze uživatele

Nizkorozpoctovy 'cavehorror' jak sa patri s bestialnym maniackym kozlom a cickou v kratkych satickach s rozmazanym makeupom, ktory sa snazi vytvarat atmosferu a ... atmosferu? Nie je tu o com pisat tak preskocme rychlo k zaveru. Celkom ma to prekvapilo (reakcia hl. hrdinky) a straaasne rozosmialo, na jednej strane je to pre divaka aj hrdinku skvela satisfakcia, na strane druhej je to primitivne snazive odlisit sa. Tuto snimku si zapamatam len vdaka tomuto zaverecnemu 'cvachtaku', inak je to uplny shit. PS: Predstavte si supermana, ktoremu by na konci filmu preplo a rozlaseroval by polovicu Metropolisu:))) ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem originální, co se týče prostředí katakomb, ale jinak co se týče děje tak otřepaný, konec sice děj dostane úplně někam jinam, závěrečné vyústění a tudíž i pointa je docela nepředvídatelná, ale zároveň i dost ujetá, moc jsem ji tedy nevěřil, navíc hodina předtím je i nudná, většinou sem koukal na tmu a poslouchal šílenej řev hlavní představitelky. Dal bych i více, ale není zaco, jedna hvězda za originální prostředí katakomb a snad za hudbu a druhá je za tu pointu, ale víc dát nemůžu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Victoria (Shannyn Sossamon) přijíždí do Paříže navštívit svou sestru. Ta jí nenechá ani vydechnout, a hned první večer ji bere na velkou párty, která se koná tajně v pařížských katakombách. Náhoda na sebe nenechá dlouho čekat, a Victoria se ocitá osamocená v bludišti chodeb, s minimem světla a s historkou o zlu, které v katakombách číhá... Tak musím říct, že jsem to čekal mnohem horší - v rámci žánru vznikají desítky až stovky hodně špatných filmů, ale semtam se vyskytne i některý alespoň trochu zapamatováníhodný. A tím by mohly být právě Katakomby - vcelku zajímavé prostředí (přiznejte se, kdo z vás tušil, že pod nejromantičtějším městem jsou hromadné hřbitovy), příběh i hodně překvapivé rozuzlení (ač většinou v podobných filmech očekávám cokoliv, tentokrát jsem byl překvapen). Jediné co mi nesedělo byla hlavní představitelka (Shannyn Sossamon dvakrát nemusím), a její český dabing (toho ječení bylo na mne trochu moc). Ale jinak vcelku příjemný horůrek... ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory a obecně filmy, ve kterých převážnou část filmu vystupuje jedna postava, byť by ji hrála moje favoritka Shannyn Sossamon. Ona a pařížské katakomby byly pro mě hlavním lákadlem, proč tento horor zhlédnout. Bohužel nijak jsem se nebál a tudíž ani nebavil. Navíc jsem se v zajímavostech dočetl, že se to ani v pařížských katakombách nenatáčelo. Musím si spravit chuť nějakým lepším hororem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád klaustrofobické horory - ľudia kdesi zatvorení, najlepšie v nejakej banskej šachte či jaskyni a tam ich naháňa bubák. To je také moje guilty pleasure. No tu nie je ani normálny bubák, ani napätie, len hysterická vystrašená hlavná postava a vreštiaca muzika. Dejová linka bola tiež len taký blábol o ničom. No proste hnus a zabitý čas. 20/100 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)

Reklama

Reklama