Reklama

Reklama

Victoria se spolu s přáteli vydá do rozsáhlých pařížských katakomb, v nichž jsou pohřbeny ostatky milionů lidí. Když se dívka náhodně oddělí od svých přátel, zjišťuje, že na ni v ponurém labyrintu cosi číhá... a rozhodně to nemá přátelské úmysly! (oficiální text distributora)

Recenze (163)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Hororový snímek veden v naprosté jednoduchosti, který zůstal krajně nepochopen. Tvůrci filmové série „Saw“ (2004 - 2023) tentokrát vsadili na obyčejnou lidskou přirozenost a v tom to zřejmě právě bude. Lidský strach dokáže v člověku vyvolat tak ohromnou panickou hrůzu, že vlivem psychicky ovlivněné představivosti to s dotyčným zamává víc, než je zdrávo. Příběh je koncipován tak, že divák ví a vidí to samé, co hlavní hrdinka Victoria. Stísněné podzemní katakomby ohromné kostnice, všude tma, podivné zvuky, stíny, ruch a… Žeby zabiják? Paranoia je tentokrát skutečně prezentována s velkým P a určitě by na místě Victorie nechtěl být nikdo. Kdo trpí klaustrofobií, nyktofobií, či obojí, ví své. Takže sledujeme počínání Victorie, která se ocitla v katakombách sama, kde se začnou dít děsivé věci. Opravdu ale vidí a slyší to, co si myslí? Není to nejoriginálnější, ani nejděsivější, ale svůj potenciál to i přesto má. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Taková pěkná historka z pařížského undergroundu. Neurotická sestra navštíví v Paříži svojí vysmátou, světáckou sestru a její kamarády se zálibou v debilních vtipech. Třetí sestra se nekoná. Koná se rozhánění nelegálního Frenchteku v katakombách, honička, spousta jekotu (vychrtlá sestra v koktejlkách), týpek Kozohlav a celkem zajímavé rozuzlení. Fakt. Co mi ovšem celou dobu sledování hejbalo rakví, byl střih. Zaměstnat jako střihače veverku na amfetaminech není dobrej nápad. Stroboskop rules. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Katakomby ako také sľubovali oveľa lepší pohľad na vec, než len neustále pobehovanie s kamerou po chodbách, urevané nariekanie Shannyn Sossamon a bezduché, bez-napätia prebiehajúce hľadanie východu. Napriek tomu je atmosféra pomerne dosť skľučujúca a pár ľakačiek mnou niekedy aj trhlo. Ak by ma však takýto film mal odradiť od možného výletu do podobných priestoro, to by sa musel ešte veľmi snažiť. Po tomto by som sa skôr tešil. A kameramani boli dobrí, jeden zrejme trpel počas nakrúcania 'parkinsonom' alebo epileptickými záchvatmi a druhý statickou úchylkou na Shannyne nohy alebo hlavu (tie zábery som fakt nechápal). 40%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nemám rád horory a obecně filmy, ve kterých převážnou část filmu vystupuje jedna postava, byť by ji hrála moje favoritka Shannyn Sossamon. Ona a pařížské katakomby byly pro mě hlavním lákadlem, proč tento horor zhlédnout. Bohužel nijak jsem se nebál a tudíž ani nebavil. Navíc jsem se v zajímavostech dočetl, že se to ani v pařížských katakombách nenatáčelo. Musím si spravit chuť nějakým lepším hororem. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Bacha SPOILER JAKO PRASE!!! Ze začátku to ušlo, ovšem jakmile se začne hlavní postava poflakovat po katakombách, nastává dlouhá nezáživná nuda. A to i přesto, že herečka je přímo nádherná, inteligentní a velmi sympatická, což se u podobných filmů stává málokdy. Je to hlavně scénaristovou impotencí a neschopností vymyslet do té vaty něco, aby to byla místo nudy jízda. Navíc ta spousta nelogičností, jako např. že hromada technařů pronikne nepozorována do podzemí, nanosí si tam spoustu blbostí a dělá "tajný" mejdan s hlučností jako koncert Roling stones. Za další, když už je tam konečně to speciální komando vyčmuchá, nechá tam ležet na zemi holku, všechno pozavírá a nenechá tam nikde široko daleko jedinou hlídku? Poté co se jim tam do podzemí rozprchne nejmíň 300 lidí? No a ten konec...jo - dyk to byla všechno jenom vobyčejná prdel...ne...segra? Ty se nesměješ? Fakt? No...asi bych je zabil taky... Jinak celkově - velmi nepříjemný film. Poslední a největší nelogičnost - no schválně - vy byste do takovýho zkurvenýho děsivýho podzemí lezli na nějakej debilní mejdan? Já ani za pivo! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle skutečných událostí. (Nathaniell)
  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, byl natáčen v Rumunsku. (zdenur)
  • Katakomby, o nichž pojednává tento film, se nacházejí na náměstí Denfert-Rochereau, pobllíž Montparnassu v Paříži. (claudel)

Reklama

Reklama