Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (461)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Po výborném a atmosférickém prvním dílu přichází nový režisér, nové herecké obsazení a úplně jiný zážitek. Dvojka se až neuvěřitelně často využívá v nechutných gore efektech (ty mi normálně nevadí, tady to však tvůrci přehnali a zvítězil odpor nad šokem). V Martinovi Weiszovi nejspíš nějaký ten talent dříme, ale někdo by jej měl pořádně praštit gumovým kladivem přes palici, aby ho v něm probudil. To všechno by ještě na průměrné hodnocení stačilo, ale samotný příběh a chování všech (!) charakterů mě dohánělo pomalu až k šílenství. Tak takhle tedy ne, parta rádoby "mariňáků" se častuje hláškami trapnějšími než slýchávám v českých seriálech a chová se jako banda imbecilů urvaných z řetězu. Skoro mi až připadalo že Národní garda má stejně jako školství a Olympiáda svou "zvláštní" sekci. Jestli vznikne díl třetí a bude pokračovat v sestupné tendenci, tak se máme nač těšit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžete ísť síce cez šachty, ale v nich vás zabijú. Okrem žien. Tie si nechajú na chov.“ Dobrý humus čéče. Ajaov remake sa mi páčil na 4* a mám rád hixploitation, no HORY MAJÚ OČI 2 nevyšli. Jednanie postáv je primitívne (v skalách naokolo číhajú ľudožraví mutanti, ale vojačka si ide v pohode čupnúť za najbližšiu skalu), akčné scény ako z televízneho seriálu z roku 1993 a atmosféra sa, česť výnimkám, vyparila do horúcej modrej oblohy. Jedným z mála plusov je vysoký fenomén humusu (naturalistický pôrod, latrína, finále). Na vysokú neprístupnosť sa pri nakrúcaní a následnom strihaní evidentne nehľadelo, tak ale zas nedá sa povedať, že by to z toho automaticky robilo lepší film. Definitívnu ranu medzi lopatky filmu zasadzujú v podstate až neherecké výkony (jediné tri ako-tak sympatické postavy, ktorým neprajete smrť, sú samozrejme zneškodnené medzi prvými) a lacný vzhľad, ktorý je presným opakom vizuálne podmanivej Ajaovej jednotky. Na strane druhej, je to oveľa lepšie, ako originálna Cravenova dvojka z roku 1984. Mimochodom, k Ajaovmu sequeli Craven (spolu so svojím synom) písal scenár a aj to produkovali. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tak takovou sračku jsem po povedené jedničce opravdu nečekal. Ono by to samo o sobě nebylo asi úplně průserové, ale když srovnáte první díl s tímto, tak se neubráníte pocitu, že díl druhý je tak trošku zmrdovinka. Místo klasické bezmocné a šťastné americké rodinky zde na vás čeká celá tlupa strašně drsných amerických mariňáků, takže na horor můžete rovnou zapomenout. Docela mě tvůrci nasrali, protože zde míra debility a demence hlavních postav nabrala skutečně kolosálních rozměrů. Pár koukatelných porcovaček se ovšem najít dá. Strašně slabé 2*. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve dvanácti bych z toho byl hotovej, tak to dneska nebudu kdovíjak shazovat. Vojenská jednotka, zmutovaní kanibalové, jedna pěkná hrdinka, dostatek krve, pár fajn chuťovek a navrch znásilnění... Postavy jsou sice nehorázně blbé, ale tak to holt Wes chtěl a tak si to taky scénáristicky ošéfoval (jsou to zelenáči a jejich IQ odhalí už expozice s tréninkem). U nulového děje sestávajícího z prohánění se štolami a kočkování s kanibaly si člověk jen povzdechne, že než by se nato díval, tak by to radši pařil. ()

Ruut odpad!

všechny recenze uživatele

Banda pitomců dostane vojenskou výstroj a jdou vykonat celkem prestižní a složitý úkol v poušti. Navíc tu bandu hrají druhořadí NEherci a další banda pitomců k tomu sepsala scénář a podílela se na natáčení. Jak je možné že při záchranné operaci člověka ohroženého na životě jdou vojáci v jednostupu za sebou a při tom si nahlas zpívají vojenskou odrhovačku?!!! Normalně by to na jednu ušmudlanou hvězdičku bylo. Ale to co pracně a velmi dobře vybudoval Aja v prvním dílu, dokázali neumětelé tady dokonale zabít. Fuj! 10% za úvodní scénu porodu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)
  • Původně na filmovém plakátu vyčnívala z pytle ruka oběti. Plakát se však stal terčem cenzury a byl označen za děsivý. Zajímavostí je, že byl nakonec povolen, ovšem místo ruky musela z pytle s obětí vyčnívat noha. Důvodem je skutečnost, že ruka se zaťatými prsty vyvozuje v lidech dojem, že oběť je naživu a mučena, kdežto vyčnívající noha evokuje oběť již mrtvou. [Zdroj: Týden.cz] (warner)
  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)

Reklama

Reklama