Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

dubinak 

všechny recenze uživatele

V první polovině to byla prdel. Klasická hororová komedie s velice osvěžujícím námětem. Stopáž ale trochu nevyvážená a při druhé polovině nadšení pomalu začalo opadat a místy se vyskytovalo trochu WTF jednání vedlejších rolí. Každopádně zabavilo, ale určitě přemýšlím, zdali dát BTM tři nebo čtyři hvězdy. Za pár týdnu od projekce uvidím, jak moc si na film vzpomenu; jestli se nad vzpomínkou pousměju či jí budu ignorovat. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde recno, cekal jsem vic, ale filmu se neda uprit jista zabavnost a hlavne vysoka originalita. Film je v podstate slozenej z dvou casti, pricemz originalni je hlavne ta prvni. Hodinka filmu je natocena stylem Blair Witch - dokumentarni styl a porad se klepajici kamera, coz me misty sralo, ale clovek si na to zvykne. No a zde jde o to, ze amaterska reporterka nataci dokument o vrahovi Lesliem, kterej jim predvadi a vysvetluje, jak se na to musi, kdyz ma bejt z cloveka zabijacka legenda a hlavne vysvetluje plan na svou velkou akci. Tahle cast je dost zajimava, ale bohuzel taky dost stereotypni a misty nudna. Nicmene sem tam to osvezi naka suprova scena, jako treba porada s kamaradem, bejvalym velkym zabijakem atd. No a pak pride zaverecna pulhodinka, ktera ma sice jeden zvrat, ale jinak je to ten starej znamej hloupej slasher, protoze ackoliv obeti vi, jakej je plan a jak se zachranit, stejne delaj picoviny, jako ve vsech vyvrazdovackach. No, co jeste dodat, smrti nijak zvlast vynalezavy ani krvavy nejsou a hlavni hrdina-vrah taky neni zadnej charismatickej krutak a na Englunda se uz vubec neteste, je tu uplne k hovnu, ale za ten perfektni napad ty 3* dam, jen mam proste pocit, ze to mohlo bejt daleko lepsi, kdyby se tvurci rozhodli, jesli toci horor nebo komedii, takle je to nestrasidelne a az na par vyjimek nevtipne. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Lesliemu prostě nešlo nefandit :-D Chlápek, co doma tejrá své dvě želvy, má dokonale nabiflovanou veškerou látku ohledně toho, jak se stát legendárním killerem a udržuje se v kondici, se nám v první hodině filmu představí v dokumentu tří studentů (2x on 1x ona) a provede nás pravidlama slashere. Dozvíme se tak, jak si zabiják vybírá své oběti, že první setkání není zdaleka náhodné, co všechno si killer musí připravit - dějovou linku, místo, pasti, nalákání do nich, předvídat co kdo udělá...jako to by bylo těžší než vystudovat vysokou a Leslie to všechno dává a ještě počítá s plány v plánech plánů jiných plánů...chápete ne? Zbylá půlhodinka brilantně přepne do klasického slasheru se všema chybama obětí, na které Leslie poukazoval a úplný závěr (titulky) tomu nasazuje pomyslnou tečku. I když tu možná nasazuje dokonalá písnička Psycho killer, to nechám na Vás. Dal bych plnou palbu, ale bohužel první hodinka má pár nudnějších částí a vraždám se nedopřálo pozornosti, kterou si zasloužili. I tak silné 4* PS: Englund a Hodder mohli (a měli) být využitější, už vzhledem k tomu, že Leslie měl kámoše, starého vrahouna v důchodu, od kterého bral rady. No a jelikož v tomto filmu byli vrazi Freddy, Jason a Michael skuteční, tak kdo jiný by mu měl radit než odpočívající Jason či Freddy, když je oba ve filmu máme? Opravdu škoda a celkem se divím, že to tvůrce nenapadlo :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zklamal mě hlavně závěr, kterému ovšem vše již od začátku nasvědčovalo. 2 x jsem se v průběhu filmu zasmál, což si myslím že je trošku málo. Ve své podstatě film pojednává o všech hororových klišé, které popisuje do nejmenších podrobností, neboť asi předpokládá, že dívák je totální debil. Strašně mě zde sraly všechny postavy, protože se jedná o herce a herečky minimálně céčkového formátu. Vyjímku snad tvoří minirole Roberta Englunda, který do podobných filmů prostě patří. Čekal jsem o mnoho víc. 2* dávám hlavně za orginální nápady. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

leslie je povinná jazda pre každého: milovníka subžánru shalsherov, pre každého milovníka meta-sub-žánru found footage horrorov, pre každého milovníka témy "sérioví/masoví vrahovia" (á la jason vorhees, mike myers...), pre milovníkov kvalitne urobených paródií, pre milovníkov detailov a odkazov (a intertextuality v rámci vyššie spomenutých oblastí) a hlavne pre milovníkov prekapivo komorných, nízkorozpočtových a na pohľad nenápadných, no v jadre kvalitne a s nadšením (a láskou k vyššie spomenutým oblastiam) urobených filmov ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama