Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá recesia ako stvorená pre skalných fanúšikov hororu. Nádherne si strieľa zo všetkých žánrových klišé, ponúka návody a rady pre začínajúcich sériových vrahov a pohráva sa s divákom až na hranici komédie. Tak napríklad Leslieho nemožná maska ma úplne dorazila, takisto aj nezvyklo kladná rola (opäť) skvelého Roberta Englunda. To, čo spočiatko vyzeralo ako dokument sa po polhodinke zmenilo na čiernu komédiu a až v závere na plnohodnotný horor. Ja hovorím áno. ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Masakr. Když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem o něm kromě účasti Roberta Englunda (pravda) a faktem, že vrah je jakýmsi mixem Freddyho, Jasona a Michaela (blbost, jsou tam jen párkrát zmíněni), nevěděl jsem vůbec nic. A radím Vám, udělejte to samé, aspoň dokud se tohle dílo neprovaří a nebude jeho námět znát každý, protože taková originalita se snad nenechá zadupat. Já neřeknu o námětu také nic. Jen zmíním pár odlišováků od žánrově spřízněných vyvražďovaček. Těžko jste někdy viděli filmového vraha, který toho nakecá o tolik víc než jeho oběti, stejně tak filmového vraha, který se na scéně objevuje víc než "jeho" teenageři. Těžko jste potkali nějakého, který si zajde za kamarádem a jeho ženou, aby mu poradili, jak vraždit tentokrát. Prostě opravdu jen málokterý slasher se soustředí na vraha tak moc jako tento, protože to opravdu nemůže jen tak fungovat. A snad žádný komediální horor si takhle umě nehrál s žánrovými klišé. U Leslieho vše funguje excelentně, a to prostě kvůli jednoduchému, ale úžasně jinému náhledu na příběh než jsme zvyklí, který si fakt před puštěním nezjišťujte, ať vás překvapí. No a stejně jako každého při sledováním Truman Show napadlo, jestli sám není hlavní rolí podobného pořadu, divil bych se, kdyby při sledování Lesliho nenapadlo jeho diváky, jestli se v pozadí příběhů všech těch 80s slasherů a jejich pokračování nedělo to samé co zde. Chceme další díly, udělat z Vernona sérii! ()

Reklama

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konecne po mesicich hledani konecne dostal k tomuto filmu. Jako velky fanda hororu a slasheru jsem po tomto dilku doslova prahnul a to byla prave mozna jedina chyba - prilisna ocekavani. Napad s "jinym uhlem pohledu" je genialni sam o sobe a hlavni "hrdina" v podani dobre hrajiciho a sympatickeho Nathana Baesela ma velke charisma a radi mu budete fandit v jeho planu na "velkou noc", jelikoz jeho entuziasmus je proste neodolatelny. Ovsem jak spravne podotknul B!shop, film ma sva hlucha mista a ta jsou predevsim v prvni "teoreticke" casti, ktere by neskodilo trosku vice akce. Kazdopadne tento kousek je v dnesni dobe skutecne vyjimecnym zjevem a vsechny fanousky slasheru dozajista pobavi a osvezi. Davam lepsi 4* ()

petero 

všechny recenze uživatele

Originálna vyvražďovačka? Dajme tomu. Totiž originálny je nápad, ktorý musí každého fanúšika Nightmare, Halloween i Fridaj the 13th sérii na začiatku potešiť. Réžia je tiež dobrá, no prvé sklamanie nastalo so zistením že dej sa odvíja presne tak ako si predstavujete (i keď logicky, pre vraha) a druhé že tie vraždy nie sú nič moc. Ani zaujímavé (nič nové), ani dobre natočené (kamera i strihač si držia príliš veľký odstup) a ani krvavé čo je na slasher si myslím dosť kameňom úrazu. A potom je tu vrah ktorý i so svojou maskou oproti kultovým postavám tohto žánru môže akurát tak handry fajčiť. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

Jako expert na horory chválím originalitu filmu. První hodina je skoro až dokument z pohledu zabijáka o tom, jak se správně na svůj den připravit, jak to vlastně v těch hororech může fungovat a ukáže nám slasher klišé. Nápad tedy výborný, ale provedení nudné a parodické. Pan režisér se bál ukázat opravdovou akci. První hodinu se tedy jen žvaní a v poslední půl hodině vlastně skoro nic z té ´´práce´´ záporáka nevidíme. A to mě mrzí. To je potom skoro až amatérská práce. Film doporučuji pouze fanouškům žánru. Já hodnotím mezi 2-3* (tj. horší 3). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama