Reklama

Reklama

Letci z Tuskegee byli za druhé světové války slavnou americkou leteckou jednotkou složenou z Afroameričanů. V té době v americké armádě stále existovala rasová segregace a černoši byli považováni za lidi podřadné, neschopné ovládat složité stroje, vhodné pouze k pomocným úkolům. Prvního kurzu se v červenci 1941 účastnilo třináct afroamerických kadetů. V příštích čtyřech letech byli letci vysláni na více než patnáct tisíc bojových misí po Evropě a severní Africe. Tito hrdinové tedy bojovali nejen proti Hitlerovi, ale i s předsudky své vlastní země, za kterou někteří i položili život. (TV Nova)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (218)

Žralok 

všechny recenze uživatele

Máte rádi válečné filmy ? Máte rádi filmy o letcích a štve vás že jich je tak málo ? Nepatříte k hnidopichum co hledaj na všem chyby ? Pak je tento film pro vás. Plusy tohoto snímku jsou rozhodně zvláštní efekty, akce, postavy, inspirace skutečnými událostmi a použití proudové stíhačky Messerschmitt Me-262 ve filmu. Je to první film kde jsem tuto krásku viděl v akci. Mezi mínusy patří jedna příběhová nitka, kterou nebudu blíže popisovat abych se vyhnul spoileru. A kamufláž letadel která neni uplně do detailu přesná. Pro laika nebo pro člověka co nečeká absolutní realitu žádný rušivý článek. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Válečných snímků není nikdy dost a podobně jako to byli s Letci z Tuskegee, mám to i u Red Tails. Oba snímky si jsou natolik podobné, že rozdíl je skutečně jen těch 20 let od původního zpracování. Red Tails má skvělé souboje, hudbu a také orchestr, jsem pyšný, že měli tu možnost na takovém filmu pracovat Češi, jde to vidět! ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, velké překvapení. Nechápu takový počet slabých hodnocení. Já jsem byl velice spokojen, je tam mnoho aspektů, které vás zaujmou. Válečné souboje - ještě jsem neviděl žádný film s tolika leteckými souboji, které jsou podle mě hodně kvalitně natočený. Černí versus bílí - řeší se předsudky a rasismus. Do toho nějaké to přátelství, jedna láska, která překoná i jazykovou bariéru a nesmí chybět pár mrtvých a navrátilců. Za pět! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Umístit Karlštejn na Apeniny, to je urážlivé jak vůči Čechům, tak Italům. Dokazuje to ignoranci a uměleckou i kulturní senilitu George Lucase (kterou od Skryté hrozby znehodnotil všechny filmy, kterých se účastnil, a to bez výjimky). Red Tails by chtěly být alespoň slušnou agitkou, nejsou ani jí... Vlastně je to tak nevzrušivé, až to nedává smysl. Při tom, o čem ten film je, by měl být nějakým způsobem zajímavý. Není. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Přehlídka hereckých hvězd černé pleti, kteří doposud měli úspěch pouze v televizní tvorbě (snad polovinu herců můžete vidět v seriálu The Wire), ale bohužel i přes zajímavé téma z filmu vyzařuje špatné vyprávěcí schéma, které podkopává kvalitu filmu, stejně jako špatně ředěné palivo v letadle... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (23)

  • Přestože se ve filmu objevují pouze bombardéry B-17 Flying Fortress, které se zároveň staly nejznámějším americkým bombardérem té doby, páteř strategického letectva ve skutečnosti tvořily stroje B-24 Liberator. (Pedro Morales)
  • Na tricích se podílelo i české trikové studio UPP. (Minatory)
  • Ve filmu se objevila parní lokomotiva 555.0153 „Němka“ klubu KHKD, kterou jsme již dříve mohli vidět ve filmu Poslední vlak (2006). V obou filmech měla tato lokomotiva stejné číslo, a to 52.7620. (Dymnik)

Související novinky

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

Lucas jde do důchodu, končí se Star Wars

21.01.2012

Možná je v tom jen snaha za každou cenu upozornit na válečný epos Red Tails, který tento víkend startuje v amerických kinech, ale George Lucas se v rozhovoru pro The New York Times tvářil vážně.… (více)

Reklama

Reklama